Preşedintele Traian Băsescu se va opera la glanda tiroidă

Traian Basescui 

Vineri 07 septembrie 2007, 13:07

Preşedintele Traian Băsescu are programată o intervenţie de rutină la nivelul glandei tiroide, în zilele următoare. Preşedintele va fi operat de o echipă de medici români la Spitalul Militar Central din Bucureşti.

„În România patologia tiroidiană este foarte frecventă. Nu cunosc detalii despre starea preşedintelui, dar, într-adevăr, intervenţia este una de rutină pe care specialiştii o efectuează în jumătate de oră şi pentru care medicii din institut au o mare experienţă”, a declarat şeful de secţie pentru patologie tiroidiană din Institutul „Parhon”, dr. Corin Badiu.

În timpul intervenţiei, preşedintele va fi anesteziat total. Potrivit Constituţiei, dacă preşedintele se află în imposibilitate temporară de a-şi exercita atribuţiile, interimatul funcţiei se asigură, în ordine, de preşedintele Senatului sau de preşedintele Camerei Deputaţilor.

Traian Băsescu a mai fost operat şi pentru o hernie de disc, anul trecut. Intervenţia chirurgicală a avut loc la 8 mai 2006, în jurul orei 1.30 noaptea, la Spitalul Universitar din Viena.

SPP se ocupă de sănătatea preşedintelui

Una dintre puţinele persoane care are acces la informaţiile legate de sănătatea preşedintelui este, conform unei hotărâri a CSAT, directorul SPP. Instituţia se ocupă de toate procedurile legate de tratamentul primilor trei oameni din stat.

SPP se ocupă de ptotecţia demnitarilor şi solicită instituţiilor implicate în actul medical să pună la dispoziţia specialiştilor materialele necesare asistenţei medicale. Ministerul Apărării şi Ministerul Sănătăţii organizează, desfăşoară şi răspund de activitatea pentru investigarea intervenţia şi tratamentul medical al primilor trei oameni în stat. Asistenţa medicală preventivă este asigurată de medicul personal al demnitarului sau de Centrul Medical al SPP, în cazul în care pacientul nu are medic de familie.

Spitalul Militar Central are obligaţia de a-i asigura pacientului medicamentele necesare, solicitate de medicul de familie. Aceaşi decizie CSAT prevede convocarea de către SPP a Comsiei medicale centrale, în cazul în care directorul SPP constată pe baza recomandărilor medicului de familie că este necesară spitalizarea primilor trei oameni din stat.

Comisia este formată din reprezentanţi ai administraţiei prezidenţiale şi ministerului sănătăţii publice precum şi directorul spitalului militar central şi şeful Centrului Medical al SPP. Comsia convoacă, la rândul ei, o altă comisie de specialitate care stabileşte dacă este necesară o intervenţie chirurgicală în ţară sau în străinătate. În ţară, operaţiile se fac numai la Spitalul Militar Central.

Datele despre starea de sănătate a preşedintelui în caz de intervenţie chirurgicală vor fi date publicităţii, potrivit deciziei CSAT, doar cu acordul SPP.

Sursa : Realitatea TV

Un comentariu la “Preşedintele Traian Băsescu se va opera la glanda tiroidă

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s