Iliescu, cautat la cap

 Ion Iliescu

Nu mai putin de trei politicieni au avut ieri de-a face cu justitia. Fostul presedinte al Romaniei Ion Iliescu va fi expertizat psihiatric la Spitalul Penitenciar Jilava, singura unitate in care se pot desfasura astfel de activitati. Fostul premier Adrian Nastase urmeaza sa fie cercetat intr-un nou dosar, in timp ce ministrul Ovidiu Silaghi a dat cu subsemnatul la Parchet.

Procurorul general al Romaniei Laura Kodruta Kovesi a desemnat patru procurori din cadrul Parchetului General care vor finaliza in scurt timp atat dosarul mineriadei, cat si pe cel al revolutiei. Printre persoanele care vor raspunde in aceste dosare pentru acuzatii ca instigare la omor deosebit de grav, subminarea puterii statului, dar si alte infractiuni produse cu violenta se afla si fostul presedinte Ion Iliescu. Conform procedurilor, pentru astfel de infractiuni este necesara efectuarea unei expertize psihiatrice. Astfel ca procurorii au dispus ca, pana la sfarsitul saptamanii viitoare, Ion Iliescu sa se interneze de buna voie in Spitalul Penitenciar Jilava pentru efectuarea acestei expertize. Conform procedurilor, daca fostul presedinte nu se va prezenta pentru internare, demnitarul poate fi adus cu mandat emis de procurori. Fostul presedinte a declarat, ieri, ca expertizarea sa este ‘o obraznicie’.

Cum decurge examinarea

Desi agentia Rompres  a anuntat ieri ca deocamdata procurorii nu au dispus o expertiza psihiatrica in cazul lui Iliescu, surse judiciare ne-au declarat ca acesta va fi chemat sigur la Spitalul Penitenciar Jilava pentru efectuarea testelor obligatorii in cazul expertizei psihiatrice. In cadrul acestui examen, el va fi supus la mai multe teste pentru a se stabili daca in momentul mineriadei a avut sau nu discernamant. Concret, medicii il vor consulta si ii vor pune mai multe intrebari.

Sursa : Libertatea

2 comentarii la “Iliescu, cautat la cap

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s