Raport Soros: Potrivit românilor, cel mai bun lider politic este Nicolae Ceauşescu

Nicolae Ceausescu 

Joi 06 decembrie 2007, 12:55

Fundaţia Soros a realizat Barometrul de Opinie Publică pe anul 2007. Cercetarea sociologică, ce se realizează de 14 ani a avut rolul de a studia percepţia românilor faţă de liderii politici care îi reprezintă sau de domenii precum justiţia. Cercetarea cuprinde două capitole, unul strict bazat pe anul 2007 şi al doilea, care reprezintă o sumă a cercetărilor din anul 1998 până în prezent.

Potrivit Barometrului Fundaţiei Soros, la capitolul justiţie, anul 2007 este cacaterizat printr-o depereciere semnificativă a încrederii românilor în puterea judecătorească. Este vorba de un minim al încrederii, comparabil cu anii 1999 sau 2000. Din 1998 şi până în prezent, maximul încrederii românilor în justiţie a fost înregistrat în anul 2002.

Barometrul Fundaţiei Soros a reiterat în acest an percepţia românilor faţă de liderii României de după 1989. Nicolae Ceauşescu este considerat cel mai bun lider politic pe care România l-a avut în ultima sută de ani. Comparativ cu anul 1999, fostul dictator şi-a menţinut poziţia, ba chiar a crescut cu câteva procente. 23% dintre cei care au fost chestionaţi îl consideră pe Ceauşescu un lider incontestabil. Fostul dictator, Nicolae Ceauşescu este pe primul loc, însă, şi la capitolul liderilor care au făcut cel mai mult rău României în ultima sută de ani.

Cercetarea a fost efectuată în luna octombrie, pe un eşantion de 2.000 de români de peste 18 ani. Marja de eroare este de 2, 2%.
Sursa: Realitatea TV

7 comentarii la “Raport Soros: Potrivit românilor, cel mai bun lider politic este Nicolae Ceauşescu

  1. Depinde de ce anume a spus/scris Curtea Constitutionala, cred. Cred ca vor fi surprize. Multumesc pentru dezlegarile jocului de sah , metoda DNA; m-a distrat.

  2. In comparatie cu haosul care domneste acum in tara, fara sa neglijam saracia omniprezenta, amintirea „epocii N. Ceausescu” pare aureolata… E trist dar adevarat ca N. Ceausescu a triumfat si de dupa moarte…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s