Fidel Castro: Statele Unite sunt responsabile de asasinarea fostului premier pakistanez, Benazir Bhutto

Benazir Bhutto
Benazir Bhutto  
Au apărut ezvăluiri de ultimă oră despre condiţiile în care a murit fostul premier pakistanez Benazir Bhutto. Medicii legişti, care au examinat cadavrul au constatat că doamna Bhutto şi-a pierdut viaţa din cauza unei fracturi craniene, după ce s-a lovit de trapa maşinii blindate pe care o avea la dispoziţie. Informaţiile au fost furnizate de ministrul pakistanez de interne în cursul unei conferinţe de presă.
Un colaborator apropiat a lui Benazir Bhutto a declarat însă că versiunea guvernului de la Islamabad privind moartea fostului premier este plină de minciuni, relatează AFP.
Purtătorul de cuvânt al ministerului de interne a declarat că asupra domeni Bhutto s-au tras trei focuri de armă, însă nici una dintre împuşcături nu a nimerit-o. Apoi atentatorul sinucigaş şi-a detonat încărcătura explozivă.
„Din cauza şocului exploziei, Benazir Bhutto s-a dezechilibrat şi apoi a încercat să se retragă în vehiculul blindat. Atunci a fost izbită de şocul exploziei şi din nefericie unul dintre mânerele trapei din partea stângă a lovit-o în partea dreaptă, ceea ce i-a provocat o fractură craniană. Din nefericire, aceasta i-a provocat moartea”, a declarat Javed Cheema, purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.
Oficialul pakistanez a făcut publice o serie de radiografii, care arată că doctorii nu au găsit urme de gloanţe şi nici schije metalice în rană.
„Benazir Bhutto a fost adusă la noi la spital în jurul orei 5.35. A fost dusă la urgenţă şi doctorii au observat că nu mai respira nu avea puls şi avea pupilele dilatate. I-am făcut imediat resurscitare pulmonară.
Avea o rană mare provocată dacă un obiect mare a lovit cu viteză această zonă”, spune doctorul Mussadiq Khan.
Sursa: Realitatea TV
Fidel Castro
Fidel Castro Che Guavera
Fidel Castro a acuzat Statele Unite că sunt responsabile de asasinarea fostului premier pakistanez Benazir Bhutto, într-un mesaj citit vineri, în deschiderea sesiunii Parlamentului, relatează AFP.

Liderul cubanez a declarat că evenimentele din Pakistan sunt „consecinţa politicilor aventuriere şi războaielor Statelor Unite pentru a obţine resurse naturale”. „Conflictul intern dintr-o ţară care deţine arme nucleare – un alt exemplu al pericolelor care ne ameninţă specia”, a afirmat Castro în mesajul său citit de preşedintele Parlamentului, Ricardo Alarcon.

Preşedintele cubanez a subliniat şi faptul că moartea lui Bhutto şi „circumstanţele deosebite” din Pakistan, o ţară „antrenată într-un conflict pe care nu l-a declanşat ea” au avut „repercusiuni imediate” asupra preţului petrolului şi asupra burselor internaţionale.

Sursa NewsIn

2 comentarii la “Fidel Castro: Statele Unite sunt responsabile de asasinarea fostului premier pakistanez, Benazir Bhutto

  1. Da, te inteleg, dar totus e cam suspect, intodeuna cand se intampla ceva se anunta ca Al Quaida a luat responsabilitatea, dar acest grup terorist nu sunt vizibili, cat de credibil ar fi o asemenea declaratie habar nu am. Totusi cred ca pe undeva Castro are dreptate, si lasam treaba cu comunismul.

  2. O supoziţie interesantă, nu ştiu dacă şi îndreptăţită. Părerea mea, în acest moment, este că nişte dezechilibraţi, îmbătaţi de rolul lor sfânt pe pământ ,au încercat să între în paradis. Astfel de acte nu-şi găsesc nici o justificare, de oriunde ar veni ele.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s