Emil Constantinescu: Traian Băsescu are o educaţie rudimentară pentru a analiza mediul academic

Sâmbătă 19 aprilie 2008, 18:48

Fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu, a declarat că Traian Băsescu nu are competenţe să analizeze mediul academic românesc şi consideră că acesta a făcut declaraţii iresponsabile, transmite corespondentul NewsIn.

„Sunt stupefiat de modul în care o persoană cu educaţie rudimentară, fără nici un fel de competenţe în analiza mediului academic, îşi poate permite să emită judecăţi de evaluare, doar pentru faptul că, la un moment dat, a primit câteva milioane de voturi pentru că a recitat unele slogane electorale. Mai stupefiat sunt de modul în care astfel de declaraţii iresponsabile sunt preluate şi difuzate către publicul larg prin mass-media, fără nici un fel de ripostă a celor care au competenţă în domeniul respectiv”, a declarat Emil Constantinescu.

Fostul preşedinte a mai spus că, cei din mediile intelectuale au permis ca Traian Băsescu să poată să emită astfel de judecăţi. „Vreau să arăt responsabilitatea celor din mediile intelectuale, care, în corul omagial al preşedintelui Băsescu, au permis ca acesta să poată să emită astfel de judecăţi. Încă puţin şi vom ajunge exact în perioada Ceauşescu, în care, pentru că, în mediile intelectuale şi în presă, un cizmar a fost declarat geniu, a ajuns să ne dea indicaţii cum să se dezvolte învăţământul superior, cercetarea ştiinţifică şi cultura. Încă puţin şi preşedintele Băsescu îşi va permite, probabil, pentru că a luat un spriţ cu câţiva filozofi autentici, la Neptun, să ne ţină şi dizertaţii filozofice”, a afirmat Constantinescu.

Emil Constantinescu a mai spus că declaraţiile făcute de Traian Băsescu cu privire la universităţile româneşti arată „incompetenţa în domeniu”. „Este adevărat că în aceste clasamente, învăţământul universitar românesc nu figurează, dar aceste clasamente nu pot fi interpretate de preşedintele Băsescu ca sondajele de opinie, după ureche. În analizele pe care periodic Fundaţia Bertelsmann le face asupra criteriilor procesului Bologna şi a procesului Lisabona, în ceea ce priveşte recunoaşterea diplomelor, România se află la cel mai înalt nivel. Media totală este trasă în jos din cauza nivelului scăzut al bazei de cercetare ştiinţifică şi al laboratoarelor, ceea ce condiţionează mai departe în zona de cercetare ştiinţifică lipsa posibilităţii de a publica în revistele importante, unde trebuie prezentate analize realizate în condiţii strict delimitate de baza de cercetare”, a susţinut fostul preşedinte al României.

Referitor la declaraţia făcută de Băsescu, conform căreia „universităţile s-au transformat în fabrici de diplome”, Emil Constantinescu a replicat afirmând că după 1990, când a susţinut conferinţe la mai mai multe universităţi care se află în primele 20 din lume, a întâlnit profesori cu diplome recunoscute din învăţământul românesc. „Cine are experienţă în domeniul didactic american, ştie că începând cu 1991-1992, diplomele de la universităţile politehnice din România erau direct recunoscute ca master, datorită valorii pe care o prezentau deţinătorii acestor diplome”, a declarat Constantinescu.

Emil Constantinescu, dar şi alţi lideri PNL au fost prezenţi, astăzi, la Arad, la lansarea candidaţilor liberali la Primăria municipiului, Consiliul Local şi cel Judeţean.

Sursa: NewsIn

4 comentarii la “Emil Constantinescu: Traian Băsescu are o educaţie rudimentară pentru a analiza mediul academic

 1. si eu sunt stupefiat de … stupefactia lu’ ãsta 😦
  ceea ce si o studentã de an doi vede si stie, ãsta îi dã cu conferintele lui în lume
  stii ce faci cu o diplomã de Politehnicã 1996 la Montreal? sase luni de scoalã!
  problema lui e c-a spus-o Basescu (stai linistit cã nu l-am votat si nici partidul lui!)
  sau este si el membru fondator al mafiei academice si tb sã combatã
  sunt sãtul si scârbit de gulerele astea albe si scrobite …

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s