Preşedintele s-a referit la cazurile foştilor miniştri ce sunt în prezent parlamentari, criticând decizia CCR prin care aceştia au nevoie de avizul Camerei din care fac parte pentru începerea urmăririi penale, deşi există avizul şefului statului.
Băsescu a explicat că legea fundamentală vorbeşte de un aviz al Parlamentului doar în cazul percheziţionării şi arestării parlamentarilor, CCR inventând o „imunitate artificială” pentru parlamentari. „În rest, nu e nevoie de niciun aviz al Camerelor”, a arătat el, vorbind de începerea urmăririi penale. „Din păcate, CCR a rămas o pavăză de nădejde pentru infractorii politicieni, pentru infractorii parlamentari”, a fost concluzia preşedintelui. El s-a corectat ulterior, înlocuind termenul de „infractori” cu „suspectaţi de a fi infractori”.
Şeful statului a acuzat însă şi Parchetele pentru că „au intrat în acest joc”. El a criticat faptul că decizia CCR nu s-a aplicat doar pentru viitor, ci şi cazurilor pentru care exista deja avizul său. Parchetul trebuia să trimită dosarele miniştrilor-parlamentari în instanţă, a subliniat Băsescu, arătând că legea fundamentală nu cenzurează dreptul său de a da aviz.
Şeful statului a reluat criticile la adresa politicienilor care, spune el, „împiedică procesul de a fi în faţa procurorilor”. El s-a referit în special la Adrian Năstase, „un caz special de vorbăreţ”, pe care l-a acuzat că „vrea să mai facă o mare carieră politică în România”, dar a aplicat „toate tertipurile” pentru a se feri de justiţie.
Preşedintele a acuzat şi Parlamentul că tergiversează dosarele miniştrilor-parlamentari, apărându-i de justiţie „fără nicio ruşine faţă de cetăţeni”. El a invocat faptul că pentru avizarea începerii urmăririi penale ar fi nevoie de două treimi din numărul deputaţilor sau senatorilor, în vreme ce pentru suspendarea sa a fost nevoie de majoritatea calificată a parlamentarilor.
„Responsabilităţile CCR, a instanţelor sunt majore, parte a procesului de tergiversare”, a conchis Băsescu, arătând că parlamentarii au devenit mai presus de lege, deşi unele dosare au început în 2005.
Băsescu susţine că Tăriceanu a negociat cu Ion Iliescu suspendarea şefului statului
În acelaşi interviu, Traian Băsescu a declarat că premierul Călin Popescu Tariceanu a negociat, în 2007, cu PSD, şi în special cu Ion Iliescu. În schimbul voturilor pentru suspendarea preşedintelui României din funcţie, PNL a primit susţinerea social-democraţilor pentru Guvern, spune Băsescu.
Băsescu: Campania electorală seamănă cu un blat
În ceea ce priveşte campania electorală, preşedintele spune că, cel puţin până acum, aceasta seamănă cu un blat sau cu o frăţie între candidaţi, care nu fac decât să se laude unul pe altul. Iar dacă ar fi să aleagă un candidat, Traian Băsescu şi-ar da votul unui tânăr.
Şeful statului vrea modificarea Constituţiei, acuzând PSD şi PNL că refuză modernizarea României
Preşedintele a declarat că intenţionează să solicite unei echipe de specialişti o viziune asupra modificării Constituţiei, acuzând PNL şi PSD că refuză modernizarea României
Preşedintele Traian Băsescu a menţionat că a discutat subiectul modificării Constituţiei cu consilierii săi şi a anunţat că intenţionează să solicite unei echipe de specialişti independenţi un punct de vedere asupra acestui subiect. Tema ar urma să intre în dezbatere publică „poate la sfârşitul acestui an”, a precizat şeful statului.
În interviu, Băsescu a acuzat PSD şi PNL că refuză modernizarea României. El s-a referit în special la Executiv, afirmând că acesta a renunţat la acest proiect pe care l-a caracterizat drept „unul dintre golurile” madatului său pe care îl resimte „cu toată fiinţa”. Modernizarea ar fi fost posibilă „dacă parteneriatul cu Guvernul ar fi funcţionat, dacă nu s-ar fi amăgit cu eliminarea PD de la guvernare”, a adăugat şeful statului, acuzând din nou „negocierea ticăloasă” purtată între Iliescu şi Tăriceanu – suspendarea preşedintelui şi eliminarea PD contra susţinerii în Parlament.
Băsescu: Iliescu, specialist în lovituri de stat
Băsescu l-a caracterizat pe Iliescu drept un „specialist în lovituri de stat”, definind totodată suspendarea sa din 2007 drept „o lovitură de stat cu aspect democratic”. Preşedintele şi-a reiterat acuzaţiile adresate premierului şi liderului PSD, Mircea Geoană, pe care i-a definit din nou drept „partea ticăloşită a sistemului politic”.
„Oamenii fostului regim sunt cei care fac jocurile”, a adăugat el, reamintind că cei ce au votat suspendarea sa nu sunt sancţionaţi de versiunea actuală a Constituţiei, ci „zâmbesc acum la televizor”.
I. Iliescu: Nu aş vrea ca Băsescu să repete comportamentul lui Ceauşescu
Marţi 06 mai 2008, 14:11
„Am mai avut din păcate o experienţă istorică cu un şef de stat care era obsedat de lovituri de stat. Şi ştim bine cum a terminat. Este vorba de Nicolae Ceauşescu. N-aş vrea ca domnul Băsescu să întindă coarda până acolo, să repete comportamentul acelui şef de stat”, a declarat Ion Iliescu.
Preşedintele de onoare al PSD s-a referit şi la Revoluţia din 1989, afirmând că prin faptul că Băsescu îl numeşte „specialist în lovituri de stat”, acesta jigneşte poporul român. „Ce lovituri de stat am dat eu? Revoluţia Română a fost un proces istoric, ea s-a încadrat într-un proces mai amplu. (…) Iar Revoluţia Română a fost opera poporului român, nu a fost o lovitură de stat”, a spus Ion Iliescu. Numai oamenii care „nu au nimic în minte”, care nu au pregătire politică elementară pot să facă asemenea confuzii, crede fostul şef de stat. „El jigneşte pur şi simplu un moment istoric şi un popor care a fost făuritorul acestui moment de schimbări radicale”, a adăugat Iliescu.
Iliescu a negat totodată că ar fi negociat cu Tăriceanu suspendarea şefului statului, catalogând drept absurde afirmaţiile lui Traian Băsescu.
„Nu înţeleg ce l-a apucat în campanie electorală să iasă cu altfel de atacuri”, a precizat fostul preşedinte.
Adrian Năstase declară că nu acceptă lecţii de morală de la „preşedintele penal Traian Mihăileanu”

Năstase a adăugat că nu poate lua lecţii de morală de la şeful statului şi că de trei ani este urmărit de „procurorii lui Traian Băsescu”. Liderul PSD susţine că îi sunt ascultate convorbirile telefonice şi că a avut filaj în faţa casei.
„Traian Băsescu trebuie să se ducă înapoi să construiască vaporaşe şi să ne lase”, este opinia fostului premier. Potrivit lui Adrian Năstase, Băsescu este supărat că nu face el Guvernul. „Cred că şi Daniel la Patriarhie o să aibă în curând probleme”, a concluzionat el.
Şeful statului a afirmat la postul public de radio că Adrian Năstase „vrea să mai facă o mare carieră politică în România”, dar a aplicat „toate tertipurile” pentru a se feri de justiţie.
Ovidiu
Te rog, voteaza: http://lilick-auftakt.blogspot.com/2008/05/care-vi-se-pare-cel-mai-frumos-site-de.html
ApreciazăApreciază
Cu placere Karina
ApreciazăApreciază
Merci ca mi-ai pus si poza la tine…Esti un dragut. 🙂
„ti-am scris pe blogul rau ala spot”-adica???
ApreciazăApreciază
Karina,
imediat trec pe blogul tau dar de ce nu ti-ai facut la wordpress, apropo ti-am scris pe blogul rau ala spot
ApreciazăApreciază
Buna Ovidiu!
Pe mine cel mai rau m-a enervat Basescu ca s-a legat de rapita, pe motiv ca e galbena. Acum cand e si Patriciu pe cale sa deschida prima fabrica. Acum, cand directivele UE ne impun sa bagam 3% biodiesel in motorina. Ii statea in gat rapita.
Am scris ceva la mine pe blog despre Bunicuta IT. 🙂
ApreciazăApreciază
Mai,Basescu,tu nu te uiti la integistrarile cu tine,nu te vezi bine?Asculta-i pe cei care iti spun adevarul-acela ca nu te asortezi in nici un fel cu scaunul de presedinte pe care te-au asezat romanii in mod iresponsabil.
Lasa-i pe d-l ILIESCU si d-l NASTASE in pace ca ei sunt mult prea sus ca sa-i poti ajunge,tie iti trebuie un scaun mult mai mic.micut de tot care sa nu necesite aparitia ta in presa sau la TV.Tara nu este un vas pe mare sa-l conduci tu cu iresponsabilitatea care te caracterizeaza,ne-ai facut de ras peste tot in lume cu gafele tale si inca nu realizezi ca ne duci in rapa, tocmai pt.ca nu te duce capul.In orice scaun din institutiile statului trebuie oameni capabili,inteligenti,rafinati,cu personalitate,responsabili,etc.iar tu,Base,nu ai nici o tangenta cu aceste calitati…Retrage-te pana nu se trezesc toti romanii si chiar slugile tale din partid.Lasa-ne cu glumele tale de cea mai joasa speta, la care apelezi in orice moment sau situatie,tocmai pt.ca nu faci fata discutiilor si razi ca un prost…Cel mai caraghios presedinte!!!
ApreciazăApreciază
Mereu am fost surprins de „tupeul” unora din jurul nostru.
Pentru „problematica la zi” ma surprinde tacerea unor ziaristi. Cum este posibil ca o „agramata” sa primeasca salariul de care se vorbeste, de la o firma privata ,care a avut (sau mai are) contract cu institutii ale Statului. Nu se explica atunci , ca este doar „tare in tata” ?
Cum este posibil sa acuzi pe altii de coruptie, si sa nu te intrebi ce se intampla in jurul tau?
Cum este posibil sa generalizezi concluzia ca avem un sistem de invatamant, „la pamant” doar prin faptul ca „apropiatul tau” a beneficiat de o astfel de diploma de masterat(dupa cum am inteles) , dar in fapt ,pare sa fie ,in urma cu elementara….? Ma intreb cum se simt cei care au muncit din greu si acum fie nu au servici sau castiga putin in raport cu ce au facut si fac. De ce tac?
Cum este posibil sa se accepte ,in judecarea unor cauze , expertize care se dovedesc ,total opuse in concluzii . Asemenea situatii se intampla dar in aceste zone … Iar cei care ar trebui sa „atace” se fac ca nu observa. In asemenea situatii ,evident ca asistam la „un mega plat” ,iar „tupeisti” ataca. De fapt, cu „plansete” si astfel de comportari , ajung sa devina „profesori”
Sa speram ca nu va mai fi mult timp ……
ApreciazăApreciază
Bai RamboDan! Tu si berbecii ‘revolutionari’ de pe pustie nu v-ati riscat viatza voastra, ci ati riscat, ati distrus si dus pe rapa viatza a 20 de milioane de romani…! E drept ca ati facut doar jocul CIA si KGB-ului impreuna cu ‘emanatul’ cu stat de plata Ion Iliescu
ApreciazăApreciază
du-te bah mr.x.. tu n-ai cum sa te simti jignit, nu tu ti-ai riscat viata.
ApreciazăApreciază
A JIGNIT TRAIAN BASESCU REVOLUTIA DIN DECEMBRIE SI POPORUL ROMAN?
Intr-o declaratie (a se vedea mai jos), seful statului, Traian Basescu, il acuza pe Ion Iliescu de implicare in doua lovituri de stat, facind referire atit la Revolutia din Decembrie 1989 cit si la Suspendarea din Aprilie 2007 soldata cu inlaturarea temporara din fruntea tarii a actualului presedinte.
Ion Iliescu, referindu-se la evenimentele din 1989, a replicat ca Traian Basescu, prin acuzatiile sale, jigneşte un moment istoric şi un popor.
Oare intr-adevar majoritatea romanilor se simt ofensati de asemenea declaratii? Din ce rezulta dintr-un sondaj pe internet, s-ar parea ca nu, deoarece in caz contrar oamenii raspundeau total diferit la urmatoarea intrebare:
================================================
Considerati ca Revolutia Romana a fost pregatita de KGB la ordinul lui Mihail Gorbaciov?
Categoric DA – 44.19 %
Probabil DA – 30.23 %
Categoric NU – 11.63 %
Probabil NU – 2.33 %
Nu stiu – 4.65 %
Alte raspunsuri – 6.98 %
Sursa: http://sondaje.php0h.com/revolsaulovitura.php
================================================
Stire Mediafax:
/”Iliescu: Băsescu jigneşte revoluţia din decembrie ‘89 şi poporul român
BUCUREŞTI / 15:14, 6.05.2008
Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, marţi, că acuzaţiile preşedintelui Traian Băsescu la adresa sa dovedesc “o obsesie maladivă” şi că actualul şef al statului jigneşte poporul şi revoluţia din 1989.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la RRA, că preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, este “specialist în lovituri de stat”, susţinând că acesta a negociat cu premierul Călin Popescu Tăriceanu suspendarea sa din funcţie, care a avut loc în 19 aprilie 2007.
În opinia lui Iliescu, declaraţia lui Băsescu este jignitoare la adresa revoluţiei române.
“Ce lovitură de stat? Ce lovituri de stat am dat eu? Revoluţia din România s-a încadrat într-un fenomen mai amplu, a fost opera poporului român. Doar oamenii care nu au nimic în minte pot face astfel de confuzii, între revoluţie şi lovitură de stat”, a spus Iliescu. El a menţionat că o lovitură de stat schimbă o figură cu alta, în timp ce în România s-a trecut de la un sistem la altul.
“El jigneşte un moment istoric şi un popor”, a spus Iliescu.”/
ApreciazăApreciază