Traian Basescu n-a gasit Israelul pe harta – الرئيسان الأسد وباسيسكو يزوران الجامع الأموي وكنيسة حنانيا


الرئيسان الأسد وباسيسكو يزوران الجامع الأموي وكنيسة حنانيا

„Allah, Siria, Bashar şi doar atât”.da click!

 Chiar daca ar exista statul Palestinian nu avea granita cu Siria

الرئيس الأسد يقيم مأدبة عشاء تكريماً للرئيس باسيسكو

25/10/2008
de Valentin Stan
Ori a fost antisemit, ori n-a fost! Ori există Israel, ori nu există! Ori instabilitate, ori stabilitate! Voi înţelegeţi ceva, boieri dumneavoastră?

Probabil că Israelul nici nu există! Poate că Ahmadinejad, liderul iranian, o fi reuşit să şteargă Israelul de pe hartă, aşa cum visează cu ochii aţintiţi spre instalaţiile sale nucleare, „jucării inofensive”, menite a da oamenilor din Iran lumină electrică în case şi în inimi! „Scoborât” pe Axa Răului, definită ca atare de Marele Licurici, Iubitul Conducător, Traian cel binecuvântat şi aghesmuit pe la toate altarele duhovniceşti, unde ţine cuvântări electorale, şi-a cărat harul iluminării şi prin cele moschei siriene! Asemeni „Mult Stimatului şi Iubitului”, care bătea şi el Orientul Mijlociu cu piciorul (nu fuse în Iran, înainte de „puşcătura” finală?), Marinarul nostru de Halloween a mers în Siria! Puneţi-vă centura de siguranţă!

La 23 octombrie 2005, de faţă cu Stephen Hadley, consilier pentru securitate naţională al preşedintelui SUA, Băsescu s-a indignat mai abitir decât americanii de comportamentul inaccep­tabil al Siriei, pe plan internaţional.
Aşa că a solicitat, conform comunicatului oficial, ca ONU să dea „un avertisment extrem de serios către Siria să înceteze în a mai fi un factor de instabilitate în zonă”! Buuun!

La 21 octombrie 2008, întors din vizita făcută în Siria, remarca pe aeroport, conform comunicatului oficial, virtuţile de ctitorie a păcii, reprezentate de statul sirian: „Din punct de vedere politic, Siria este una dintre ţările cele mai importante din Orientul Mijlociu, prin potenţialul pe care îl are, de a fi furnizor de stabilitate în regiune”! După cum vedeţi, apropierea de Halloween produce, în mintea Iubitului Conducător, simbioze spectaculoase între „instabilitate” şi „stabilitate”, la interval de doar trei ani! Fiind produse în minte, atât „stabilitatea”, cât şi „instabilitatea” au consecinţe dintre cele mai „spectaculoase”. Cum ar fi, de pildă, constatarea preşedintelui cu privire la vecinii Siriei, enunţată cu martori, pe aeroport, conform comunicatului oficial, la 21 octombrie: „V-aş aminti că Siria se învecinează cu Irakul, Siria se învecinează cu Libanul, Siria se învecinează cu Palestina!”. Şi cam atât!

Acuma, să mă ierte Dumnezeul creştinilor, dar de statul Palestina eu nu am auzit că ar exista, la acest moment, decât în documentele iraniene, Hamas sau Hezbollah. Există o Autoritate Naţională Palestiniană, dar aceea este altceva decât un stat ca atare şi există un proiect politic, pentru înfiinţarea unui stat palestinian, asumat de aliaţii noştri americani, europeni şi israelieni, dar care nu s-a înfiinţat încă! Înşirarea unor state vecine Siriei (nici alea toate), într-o declaraţie publică, la nivel de şef de stat român, cu includerea în înşiruirea respectivă a unei regiuni, Palestina, unde se află statul Israel, fără a menţiona Israelul ca vecin al Siriei, este un atac incredibil la adresa existenţei statului israelian, mai ales că ea este contestată de unii în regiune!

Se vor găsi destui idioţi, din tabăra Li­derului Maxim, care să-mi scrie pe forum că fac din ţânţar armăsar, că nici vorbă de a contesta existenţa statului Israel, că Israelul e în Palestina sau mai ştiu eu ce alte neghiobii patetice. Sincer, nu mă interesează cum a trecut Băsescu de la „instabilitate” la „stabilitate”, dacă a trecut vreodată… în cazul Siriei! By the way, ca să vezi coincidenţă, ziarul Adevărul din 23 octombrie relatează că au fost profanate în jur de 100 de monumente funerare din Cimitirul evreiesc în Bucureşti! Este preluată declaraţia purtătorului de cuvânt al Poliţiei, care informează că profanarea acestora „nu conturează un act antisemit”, după „primele cercetări”!

Ministerul Justiţiei dă un comunicat, tot la 23 octombrie, în care, referindu-se la acest act de profanare, precizează: „Ministerul Justiţiei condamnă cu fermitate toate manifestările de acest gen, precum şi orice alte acte cu caracter şovin, antisemit, xenofob şi rasist”! Păi, ori a fost antisemit, ori n-a fost! Ori există Israel, ori nu există! Siria produce ori instabilitate, ori stabilitate! Voi înţelegeţi ceva, boieri dumneavoastră?
Sursa:
Jurnalul National

„După cum ştiţi, am efectuat o vizită oficială de două zile în Siria, la invitaţia preşedintelui Siriei. Obiectivul principal al acestei vizite se înscrie în coordonatele de politică externă ale României, legate de refacerea legăturilor tradiţionale cu statele arabe.
 

V-aş reaminti că în perioada anterioară am făcut vizite de stat în Iordania, în Libia, în Qatar, în Kuwait, în Egipt şi vizita din Siria se înscrie în linia refacerii şi reconsolidării relaţiilor cu ţările arabe. Dăm atenţie acestei politici pentru că ea consolidează şi poziţia României în interiorul Uniunii Europene, în calitate de stat care are acces, are capacitatea de a dialoga şi de a construi relaţii cu statele arabe.

في اليوم الثاني من الزيارة الرسمية التي يقوم بها الرئيس الروماني إلى سورية اصطحب السيد الرئيس بشار الأسد والسيدة عقيلته صباح اليوم الرئيس ترايان باسيسكو والسيدة عقيلته إلى الجامع الأموي .

وكان في استقبالهم لدى وصولهم إلى الجامع الدكتور محمد عبد الستار السيد وزير الأوقاف.

وبعد أن استمع الرئيسان الأسد وباسيسكو وعقيلتاهما إلى شرح عن تاريخ الجامع الأموي والعصور التي مر بها جالوا في بعض أقسامه و أبدى الرئيس الروماني والسيدة عقيلته إعجابهما بهذا الجامع التاريخي وفنه المعماري معتبرين أنه يمثل صرحاً حضارياً مهماً

„După cum ştiţi, am efectuat o Vizită oficială de Două zile în Siria, la invitaţia preşedintelui Siriei. Obiectivul principal al acestei vizite se înscrie în coordonatele de politică externă ale României, legate de refacerea legăturilor tradiţionale cu statele arabe. Obiectivul principal al acestei vizite se înscrie în coordonatele de la Politica externa ale României, nunţiu papal de la refacerea legăturilor tradiţionale cu statele arabe.

Vaş reaminti că în perioada anterioară am făcut vizite de stat în Iordania, în Libia, în Qatar, în Kuwait, în Egipt şi vizita din Siria se înscrie în linia refacerii şi reconsolidării relaţiilor cu ţările arabe. 

În acelaşi timp, din punct de vedere bilateral, este în interesul nostru – şi în interes politic, şi în interes economic – reluarea unor relaţii consolidate cu Siria. În acelaşi timp, din Punct de vedere bilaterale, este în interesul nostru – şi în interes politic, şi în interes economic – reluarea unor relaţii consolida cu Siria. Din punct de vedere politic, Siria este una din ţările cele mai importante din Orientul Mijlociu, prin potenţialul pe care îl are, de a fi furnizor de stabilitate în regiune. Din Punct de vedere politic, Siria este una din ţările cele mai importanta din Orientul Mijlociu, prin potenţialul pe care va sunt, de a fi furnizor de stabilitate în Regiune. Vaş aminti că Siria se învecinează cu Irakul, Siria se învecinează cu Libanul, Siria se învecinează cu Palestina.  Şi, de asemenea, Siria are o relaţie de excepţie cu Iranul. Şi, de asemenea, Siria sunt o relaţie de excepţie cu Iranul.

În această vizită, am avut întâlniri cu preşedintele Siriei, domnul Bashar al-Assad, am avut convorbiri cu primul ministru, cu preşedintele Parlamentului, cu reprezentanţii comunităţii de afaceri din Siria şi cu românii stabiliţi în Siria. În această Vizită, am avut intalniri cu Preşedintele Siriei, Domnul Bashar al-Assad, am avut Convorbiri cu Primul Ministrul, cu Preşedintele Parlamentului, cu reprezentanţii comunităţii de afaceri din Siria si cu romanii stabiliţi în Siria.

Un lucru deosebit de important a fost că am stabilit reluarea activităţii Comisiei mixte guvernamentale româno-siriene şi am stabilit ca lucrările acestei comisii să se desfăşoare la Bucureşti, în primul trimestru al anului viitor. Un lucru deosebit de important a fost că am stabilit reluarea activităţii Comisiei combinată guvernamentale romano-siriene şi am stabilit ca lucrările acestei comisii să se desfăşoare la Bucureşti, în primul trimestru al anului viitor. În discuţiile pe care le-am avut – până la desfăşurarea Comisiei mixte, care, din partea siriană, va fi condusă de ministrul de finanţe – deci, până la data desfăşurării Comisiei mixte guvernamentale, va trebui să se lucreze la nivelul instituţiilor din cele două ţări, pentru definitivarea acordului privind readmisia cetăţenilor, a cetăţenilor proprii şi a cetăţenilor străini. În discuţiile pe care le-am avut – pâna la desfăşurarea Comisiei combinată, de îngrijire, din partea siriană, va fi condusă de Ministrul de Finante – deci, pana la datele desfăşurării Comisiei combinată guvernamentale, va trebui să se lucreze la nivelul instituţiilor din cele Două tari, pentru definitivarea acordului privind readmisia cetăţenilor, un cetăţenilor proprii şi un cetăţenilor straini. Trebuie definitivat Acordul privind lupta împotriva criminalităţii şi a terorismului. Trebuie definitivat Acordul privind lupta împotriva criminalităţii şi o terorismului. De asemenea, alte două acorduri care vizează transporturile: Acordul privind transporturile rutiere şi Acordul-cadru privind transporturile navale vor trebui definitivate. De asemenea, alte Două acorduri de îngrijire vizează transporturile: Acordul privind transporturile rutiere şi Acordul-cadru privind transporturile Navale vor trebui definitivate. În momentul de faţă, sunt deja parafate Acordul pentru evitarea dublei impuneri şi Acordul de garantare reciprocă a investiţiilor. In momentul de la Faţă, sunt deja parafate Acordul pentru evitarea dublei impuneri şi Acordul de garantare reciprocă un investiţiilor.

În afara tematicii bilaterale, au fost abordate şi subiecte de interes regional. In afara tematicii bilaterale, au fost abordate şi subiecte de interes regional. Sa făcut un schimb de informaţii pe tema negocierilor dintre Siria şi Israel, negocieri mediate de Turcia, şi, cu această ocazie, toţi demnitarii au menţionat voinţa de a trece la stadiul negocierilor directe dintre Siria şi Israel pentru definitivarea problemelor contencioase legate de Înălţimile Golan şi pentru stabilizarea relaţiilor dintre cele două ţări. Sa facut un schimb de Informaţii pe tema negocierilor dintre Siria şi Israel, Turcia negocieri de media, şi, cu această ocazie, toţi demnitarii au menţionat voinţa de a trece la stadiul negocierilor directe dintre Siria şi Israel pentru definitivarea problemelor contencioase nunţiu papal de la Înălţimile Golan şi pentru stabilizarea relaţiilor dintre cele Două tari.

De asemenea, a fost abordat dosarul nuclear iranian în discuţiile bilaterale, Români  am sunt anifestând un interes deosebit pentru că, începând de luna trecută, deţine pentru doi ani un post de vicepreşedinte al guvernatorilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, situaţie în care avem obligaţia să privim cu atenţie dosarul nuclear iranian. . Am făcut împreună o analiză a situaţiei stabilităţii în Liban şi am constatat o îmbunătăţire consistentă a situaţiei din Liban. 
Nu în ultimul rând, în discuţie a fost un subiect în continuarea discuţiilor pe care le-am avut cu preşedintele Mubarak. Nu în ultimul Rand, in Discuţie Subiect ONU a fost în continuarea discuţiilor pe care le-am avut cu Preşedintele Mubarak. Vă este cunoscut, probabil, faptul că se apropie de finalizare proiectul conductei panarabe care aduce gaze din Egipt, trecând prin Siria în Turcia, şi unul din subiecte a fost, ca şi în discuţiile cu preşedintele Mubarak, în ce măsură există resurse de gaze care să poată aproviziona conducta Nabucco, parte din gazele necesar a fi transportate prin proiectul Nabucco, România fiind una din ţările care susţine că sursele de aprovizionare pentru Nabucco sunt zona Caspică, Azerbaidjan, Iran, Egipt. Va este cunoscut, probabil, faptul că Se apropie de finalizare Proiectul conductei de îngrijire panarabe aduce privi din Egipt, trecând prin Siria în Turcia, şi unul din subiecte a fost, ca şi în discuţiile cu Preşedintele Mubarak, în ce măsură exista Resurse de îngrijire a privi să poată aproviziona conducta Nabucco, parte din gazele Necesar o fi transportate prin Proiectul Nabucco, România gasesc una din ţările de îngrijire susţine că Sursele de aprovizionare pentru Nabucco sunt zona Caspică, Azerbaidjan, Iran, Egipt.

În întâlnirea cu preşedintele sirian am abordat şi problema stabilizării Irakului, având în vedere că, adesea, efortul de stabilizare al forţelor multinaţionale este zădărnicit de grupurile de insurgenţi care acţionează pe teritoriul Irakului, Siria având o frontieră consistentă cu Irakul, fiind una din ţările care pot contribui la diminuarea accesului insurgenţilor pe teritoriul irakian. În întâlnirea cu Preşedintele sirian-am abordat şi problema stabilizării Irakului, având în vedere ca, adesea, efortul de stabilizare al forţelor multinaţionale este zădărnicit de grupurile de insurgenţi grija acţionează pe teritoriul Irakului, Siria având o FRONTIERA consistentă cu Irakul, gasesc o pasa din ţările oală contribui la diminuarea accesului insurgenţilor pe teritoriul irakian. Din punctul nostru de vedere, subiectul prezintă interes şi prin prisma contribuţiei cu trupe pe care România o are în Irak. Din punctul nostru de vedere, subiectul prezintă interes şi prin Prisma contribuţiei cu trupe pe care o România se află în Irak.

În ceea ce priveşte cooperarea economică, atât la nivel politic, cât şi în întâlnirea cu reprezentanţii comunităţii de afaceri, sa subliniat aportul important al României în dezvoltarea Siriei în perioada anilor ‘70 – ‘80, dar concluzia discuţiilor a fost că trebuie să îndreptăm eforturile pentru viitor, având în vedere că Siria este o ţară în plină dezvoltare. In CEEA ce priveşte cooperarea economică, Atat la nivel politic, Cat şi în întâlnirea cu reprezentanţii comunităţii de afaceri, sa subliniat aportul important al României în dezvoltarea Siriei în perioada anilor’70 -’80, dar concluzia discuţiilor a fost că trebuie să îndreptăm eforturile pentru viitor, având în vedere că Siria este o Tara în plină dezvoltare. Siria se află după un număr mare de ani de creştere continuă a PIB cu 4 – 6 la sută. Siria se află După un număr mare de ani de creştere continuă un CIP cu 4 – 6 La Şuta. România, de asemenea, este o România, de asemenea, este o ţară Tara care sa dezvoltat consistent în ultimii opt ani. Dezvoltat de îngrijire SA consecvent în ultimii opt ani. Deci există potenţial de cooperare, mai ales că România oferă o piaţă care este şi o piaţă a Uniunii Europene. Deci exista potential de cooperare, mai ALES că România oferă o piaţă de îngrijire este o piaţă şi un Uniunii Europene. Am constatat, cu prilejul discuţiilor pe care le-am avut, simpatia care există pentru români şi pentru România pe toate palierele. Am constatat, cu prilejul discuţiilor pe care le-am avut, de îngrijire Simpatia exista pentru romani şi pentru România pe toate palierele. De altfel, faptul că ministrul de finanţe şi ministrul educaţiei din actualul guvern al Siriei sunt oameni care au făcut studiile în România, cinci secretari de stat ai guvernului sirian sunt, de asemenea, oameni care au făcut studiile în România arată nivelul de încredere de care se bucură cei care au făcut şcoala în România, dar şi aprecierea pregătirii lor profesionale. De altfel, faptul că Ministrul de Finante şi Ministrul Educaţiei din actualul Guvern al Siriei sunt Oameni de îngrijire au facut studiile în România, Cinci secretari de stat ai Guvernului sirian sunt, de asemenea, Oameni de îngrijire au facut studiile în România Arată nivelul de încredere de îngrijire Bucura se CEI Şcoala de îngrijire au facut în România, dar şi aprecierea pregătirii lor profesionale. Prezenţa atâtor demnitari care au făcut şcoală în România la nivelul guvernului sirian este, de asemenea, o nişă de simpatie pe care România are obligaţia să o valorifice. Prezenţa atâtor demnitari de îngrijire au facut şcoală în România la nivelul Guvernului sirian este, de asemenea, o nisa de simpatie pe care România au obligaţia să o valorifice.

 

12 comentarii la “Traian Basescu n-a gasit Israelul pe harta – الرئيسان الأسد وباسيسكو يزوران الجامع الأموي وكنيسة حنانيا

 1. SIRIA,IRAN,BALCON.
  Presedintele Basescu a hotarat sa lase expozitia AL-QUEDA de la ICR,New York deschisa pana la sfarsitul mandatului. Desecrarea menorelor continua, de si expozitia trebuia sa fie inchisa la 15 August. Lucrarea uriasa pe un perete intreg, in care pe simbolul sacru al evreilor sa manjit cu sange, cuvantul Fuck ,poate fi vazuta zilnic prin geamul galeriei Romania,si de lucratorii celei mai puternice organizatii evreiesti din lume Anti Defamation League.Stiu ca este greu de crezui, dar sediul acestei institutii se afla la doua minute,in colt cu cladirea ICR. Cenzura din tara a reusit sa ascunda ca mana blasfemiilor este arabul OMAR MARWAN AMBAKI ,artistii romani fiind doar decorul si diversiunea. Aceasta lovitura fara precedent a propagandei extremiste a dus la deschiderea unei anchete, descinderea politiei,presiuni politice,si mai curand innoaptea de 31 octombrie o unitate specializata in”Hate Crime” a luat noi probe. Se parea ca nimeni si nimic nu poate sa infrange dorinta lui Basescu, de a face placerea noilor prieteni arabi .Dar profanarea mormintelor de la cimitirul din Bucuresti a creiat peste noapte o situatie noua, absolut exploziva.Se profileaza un scandal international care va duce nu numai la inchiderea expozitiei ci si a presedintelui Deocamdata.

  Apreciază

 2. CADOUL LUI BASESCU PENTRU EVREII DIN AMERICA
  POLITIA DIN NOU LA ICR NEW YORK. SENZATIONAL, .VINERI 31 OCTOMBRIE, LA MIEZUL NOPTII O UNITATE SPECIALiIZATA IN HATE CRIME, FOTOGRAFIAZA MENORA DESECRATA. PRIN GEAMUL GALERIEI ICRI SE VEDE O MENORA URIASA (CAT PERETELE) PE CARE ESTE MANJIT CU ROSUL SANGERIU REPUGNANTUL FUCK.. PROBABIL CA ESTE UN CADOU A LUI BASESCU, PENTRU ANTI DEFAMATION LEAGUE, CARE ARE SEDIUL IN COLT CU ICR NEW YORK. SE IAU SI ALTE PROBE. (SPER ULTIMELE). ABSOLUT INCREDIBIL DAR EXPOZIA CU SCANDAL RAMANE LARG DESCHISA, DUPA SASE SAPTAMINI DE LA INCHIDEREA OFICIALA. FOTOGRAFII SI ATICOL CU AMANUNTE, STAU LA DISPOZITIA ORICAREI PUBLICATII SAU BLOG CARE DORESTE SA SPARGA CENZURA.
  kirostudio@yahoo.com ROBERT HORVATH NEW YORK

  Apreciază

 3. Loredana, vezi articolul interior (petitie Stanculecu” ) ai adresa site-ului daca te uiti mai atenta acolo la dreapta, oricine poate scrie o petitie.
  Ca sa-si atinga scopul – ai nevoie de cat mai multe semnaturi.

  Apreciază

 4. Buna,poate nu io fi placut geografia :))
  Am o rugaminte ,explica-mi si mie te rog cum se face o petitie si daca da intotdeauna rezultate adik cum se ajunge sa-si atinga scopul?dar te rog mai pe larg ca sa inteleg .Ms anticipat.Have a nice day!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s