Lui Calin Popescu Tăriceanu îi lipsesc 18 voturi ca să intre în Parlament – Ciudat! – PDL s-a întâlnit ieri, într-un cadru „intim“, la Restaurantul Select de pe Aleea Alexandru. Pentru o friptură, un pahar cu vin şi o porţie de râs la adresa „concurenţei“. Dacă Gheorghe Ştefan-„Pinalti“ a conchis, în entuziasmul general, că „PNL-ul e mai rău decât PSD-ul“, Vasile Blaga a promis: „Dacă scăpăm de Călin (n.r. – Tăriceanu), dau de băut!“. EVz

Calin Popescu Tariceanu

Vezi – Votul uninominal justifica manipularea alegerilor

„PNL-ul e mai rău decât PSD-ul“ Vasile Blaga a promis: „Dacă scăpăm de Călin (n.r. – Tăriceanu), dau de băut!“.

Lui Tăriceanu i-ar lipsi 18 voturi pentru a câştiga la redistribuire mandatul de deputat al Colegiului 4 Ilfov.Vecinul lui de colegiu, candidatul PNL Ştefan Thuma, din Colegiul 3 Ilfov, are, mai multe voturi decât Tăriceanu, fapt care l-ar propulsa în Parlament.

Ştefan Thuma are 10.139 voturi, în timp ce Tăriceanu doar 10.121 voturi.

C.P.Tariceanu a rezistat patru ani grei în fruntea guvernului. A ştiut să gestioneze conflictul cu preşedintele Băsescu.

PNL-ul se poate mandri ca a guvernat din 2004 – 2008.
Sa nu uitam ca Traian Basescu a vrut sa distruga PNL-ul, unicul partid istoric care a ramas viu.
Datorita lui C.P.Tariceanu am obtinut scoruri bune la alegerile locale, si la alegerile generale.
Partidul Naţional Liberal din România a apărut ca formaţiune politică în 1864, condus fiind de Dumitru şi Ion C. Brătianu, C.A. Rosetti şi fraţii Golescu, participanţi activi la Revoluţia de la 1848 din Ţara Românească.

După Revoluţia din 1989, PNL a fost reînfiinţat de Dan Amedeo Lăzărescu, Nicolae Enescu, I.V. Săndulescu, şi Sorin Botez, avându-l ca preşedinte în perioada 1990-1995 pe Radu Câmpeanu.

După alegerile din 1996, PNL aflat în Convenţia Democrată Română a intrat în Parlamentul României cu 17 senatori şi 27 de deputaţi.

În anul 1990, Călin Popescu-Tăriceanu a fost fondator al Partidului Naţional Liberal îndeplinind apoi funcţia de secretar executiv (1990-1992).

După Revoluţia română din 1989, pentru prima oara Romania a avut un prim-ministru National Liberal (2004-2008).

Bilantul guvernarii Tariceanu.

cele mai importante angajamente din programul de guvernare au fost indeplinite, acestea vizand cresterea nivelului de trai, investitiile, sanatatea, agricultura, justitia, invatamantul.

Proiectele legate de culoarele pan-europene de transport, Coridorul IV rutier si feroviar, care sunt in constructie, si autostrada Brasov .

Impreuna cu ministrul Ludovic Orban a accelerat programul de autostrazi, a alocat fonduri in crestere, inclusiv la rectificarea bugetara din iulie.

Romanii beneficiaza, dupa aderarea la UE, de libertatea de circulatie si de acces pe piata muncii europene.

In ceea ce priveste cresterea economica, premierul a reusit, pentru prima data dupa 1990, o crestere economica ”sustenabila”, de un nivel ridicat, care va sprijini si in continuare ridicarea nivelului de trai. Desi tara noastra s-a confruntat in ultimii ani cu inundatii si seceta, economia a avut o „tendinta accelerata de crestere”, tara noastra situandu-se pe primul loc in Europa la cresterea economica.

In ceea ce priveste PIB, acesta era in 2004 de 60,8 miliarde de euro, in prezent evaluarile conducand pe intreg anul 2008 la suma de 140 de miliarde de euro.
Referitor la mediul de afaceri, Tariceanu a realizat cea mai ampla reforma fiscal bugetara, caracterizata de o reducere fara precedent a impozitelor, exemplificand prin reducerea cotei impozitului pe profit si pe venit de la 25% la 16%.

Guvernul a ajutat copiii proveniti din familii defavorizate, in vederea continuarii studiilor dupa clasa a opta.

In domeniul agriculturii, Tariceanu a pus accentul pe programele „Fermierul”, „Sapard” si Ordonanta 7- programul de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural. „S-au angajat total prin programul Fermierul fondurile alocate prin programul Sapard”. In domeniul Mediului, Romania este unul dintre „avocatii UE”.
Este singurul Guvern care am reusit sa asigura cetatenilor o protectie sociala reala.

Ii felicit pe Alina Gorghiu, Ludovic Orban, Crin Antonescu.

31 comentarii la “Lui Calin Popescu Tăriceanu îi lipsesc 18 voturi ca să intre în Parlament – Ciudat! – PDL s-a întâlnit ieri, într-un cadru „intim“, la Restaurantul Select de pe Aleea Alexandru. Pentru o friptură, un pahar cu vin şi o porţie de râs la adresa „concurenţei“. Dacă Gheorghe Ştefan-„Pinalti“ a conchis, în entuziasmul general, că „PNL-ul e mai rău decât PSD-ul“, Vasile Blaga a promis: „Dacă scăpăm de Călin (n.r. – Tăriceanu), dau de băut!“. EVz

  1. Bogdan spune: Comentariul tău aşteaptă să fie aprobat.

    decembrie 6, 2008 la 12:04 pm
    Respectele mele,Romania !
    II / 6.12.2008

    Stimate D-le TRAIAN BASESCU, PRESEDINTE AL ROMANIEI
    “Guvern pentru Romania.
    Guvernare stabila, cu sprijin majoritar in Parlament”
    03.03.2008. Urgent

    In contextul crizei financiare mondiale si a recesiunii economice in extensie ce se va abate asupra Romaniei in urmatorii cativa ani, cu consecinte sociale de sute de mii de someri si multe milioane de saraci,
    In contextul formarii Guvernului nou dupa alegerile parlamentare 2008, al alcatuirii viitoarei echipe guvernamentale cu oameni valorosi si priceputi ca ministrii ,secretari de stat, alte functii importante,
    Avem incredere ca veti manifesta responsabilitate si echilibru pentru a gasi formula cea mai buna de desemnare a Primului Ministru ca astfel sa ajunga la guvernare partidele si programele optime pentru tara in aceasta perioada deosebit de deficila , incat solutia sa fie credibila in fata poporului roman dar si in fata statelor membre ale Uniunii Europene, cat si in fata finantelor internationale, a investitorilor.Cerem responsabilitate partidelor politice !
    Nu uitati ca 60% dintre romani nu au votat parlamentarii, alti trei milioane din afara deasemeni nu au votat.
    Avand in vedere cele mentionate, va solicitam ca tara noastra, dupa 1.12.2008, sa aibe un Guvern puternic,cu sustinere clara in Parlament.
    PD-L are un program care imbina necesitatea unei cresteri economice cu atragerea totala a fondurilor europene alocate anual in special in infrastructura, crearea a catorva sute de mii de locuri de munca,are si oameni valorosi. PSD-PC are un program de protectie a categoriilor sarace – milioane de romani ,candidati potentiali la saracie in 2009, are un program de relansare economica si de combatere a efectelor recesiunii economice mondiale credibil, are masuri viabile de creare a peste 500.000 locuri de munca, are oameni foarte valoorosi,prin PC are si un program de sprijinire a intreprinzatorilor privati .PNL are un program de dezvoltare si crestere economica de peste 6 %bazat pe experienta de guvernare din ultimii patru ani,un program social moderat dar posibil de indeplinit,un program coerent de combatere a efectelor crizei economice asupra tarii din 2009, un program de dezvoltare a capitalului autohton la nivel comparabil cu cel din UE, are specialisti buni.Atragerea UDMR la guvernare este utila bunei evolutii democratice a tarii, formatiunea are si specialisti buni. Romania are nevoie totodata de revenirea in tara a catorva mii de etnici germani care ar servi extraordinar ca muncitori de prima mana in economie.
    Asadar, fiti echilibrul de care tara are nevoie !
    Sa puneti interesele oamenilor inaintea celor politicianiste.
    Dorim ca in Parlament sa fie alesi in functii de conducere cei mai buni oameni care sa serveasca tara.Pacat,au fost votati recent si parlamentari de mucava.
    De la 1 ianuarie 2009, ne paste o saracie severa pe termen lung.In conditiile de precaritate ale economiei si finantelor mondiale, marcate de recesiune,de incetinirea investitiilor imobiliare, de prabusirea a zeci de banci,de disparitia a zeci de mii de locuri de munca, este bine sa adoptam in Romania cea mai buna politica de guvernare,cu un prim ministru bun economist si manager. Ne temem de scaderea drastica a nivelului de trai.Vor urma chiar puternice miscari sindicale. Marirea de salarii si de pensii va trebui facuta in concordanta cu realitatile economice interne.
    Nu ne mariti insa impozitele si taxele !
    Cerem sa fie reduse toate cheltuielile ridicate din institutiile publice
    ( inclusiv salariile prea mari ale unor functionari publici, pensiile uriase), din regiile statului dar si din administratia locala, cheltuielile din teatrele militare, costurile deosebit de mari in realizarea proiectelor indeosebi din infrastructura,s.a. Avem doar 4,5 milioane de salariati, platitori de impozite. Si la orizont zeci de mii de someri,relocare de investitori peste hotare. Dumnezeu sa va lumineze inima si mintea, Dvs si politicenilor partidelor parlamentare. Si noua, plebei, coloana vertebrala dreapta.
    Sa putem spune,neingraditi”Pana aici domnilor” cand veti gresi. Cred cu tarie totodata in Proiectul “Romania – a 7-ea putere economica a Europei”. In zece ani putem indeplini un asemenea obiectiv abitios, demn de istoria Romaniei, de capacitatea de munca si de constructie a romanilor.

    Alianta Nationala Antisaracie Romania 2008
    Vicepresedinte / Vasile Badica / Feder. Sind. Ind. Lemnului
    Fund.pt. Apararea Oamenilor Saraci / Gr.Cafengiu
    Vicepresedinte / Dragos Frumosu / Feder. Sind. Ind. Alimentara
    Asoc. Fostilor Asistati/ Manaila Sandel
    Vicepresedinte / Ctin Rotaru / Partidul Alianta Socialista
    Federatia Sindicatelor din Ind.Pielariei
    Vicepresedinte / Ctin Barbulescu / Feder. Sind. din Comert
    Asoc. Actiune pt.Apar.Drepturi Pensionari/MCazacliu
    Vicepresedinte / Dumitru Gh / Liga Nation. Anticoruptie
    Asoc. Consumatorilor din Romania / Enache M
    Vicepresedinte / Stefan Dumitrescu / Asoc.Nat. Pensionari din R
    Partid. Soc.-Dem. Titel Petrescu / Mugurel Dorin
    Vicepresedinte / Verbanciu Nicolae / PSR
    Liga de lupta impotriva coruptiei / Gh. Dumitru
    Vicepresedinte / Nicu Radulescu / Feder. Unirea Pensionari din R Fundatia Muncii / Iacov V
    Vicepresedinte Mihaela Ionel / Fundatia “Romania-Generatia Urmatoare” Fund. Sf. Calinic / Eugenia Enescu

    Apreciază

  2. incep sa cred ca basescu il va desemna pe blaga drept candidat la functia de prim ministru .. si ca pana la urma pdl se va intelege cu o parte din psd … lucru care mi se pare excelent pentru pnl … pnl’ul va avea sansa sa devina al doilea si de ce nu primul ( cel mai mare) partid din romania

    Apreciază

  3. Chenusares se plange ca il „denigrez in lipsa” . E o prostie. El e prezent peste tot unde se poate posta ceva, nici nu cred ca are alta treaba. Adica e dependent de internet.
    Despre „blogul meu” si ‘trecerea ” pe el, nu se prea poate, fiindca nu sunt intelectual asa ca n-am blog.
    Am insa niste site-uri, guvernarea.ro de exemplu este un forum unde nu se discuta politica.

    Apreciază

  4. alex,

    „Se manifesta imbecil(vezi cenushares) despre greco catolici si a pierdut masiv in Ardeal.”

    mda … sa inteleg ca ma denigrezi pe bloguri in lipsa? … 🙂

    Apreciază

  5. HA-HA-HA RADULE,
    Am zis ca esti haios, imi amintesti un bun prieten.

    Da-l la dreak de piratu’ fesenist
    vorba aia” sa nu mor de vedete…

    Radule,

    Vezi aicea. MAFIA PDL

    Evenimentul zilei vă va prezenta, la ora 22.00 informaţii în exclusivitate obţinute de ziariştii EVZ, aflaţi incognito la întâlnirile care au avut loc între liderii PDL. Veţi afla reacţii post-electorale de culise ale greilor democrat-liberali Emil Boc, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Gheorghe Ştefan (Pinalti), Gheorghe Flutur, Elena Udrea şi Vasile Blaga.

    Cu Theodor Stolojan, fostul „viitor premier“ PDL, exilat în faţa televizorului pentru a urmări efectele crizei economice mondiale şi cu rezultatele alegerilor ceva mai limpezite, conducerea PDL s-a întâlnit ieri, într-un cadru „intim“, la Restaurantul Select de pe Aleea Alexandru. Pentru o friptură, un pahar cu vin şi o porţie de râs la adresa „concurenţei“. Dacă Gheorghe Ştefan-„Pinalti“ a conchis, în entuziasmul general, că „PNL-ul e mai rău decât PSD-ul“, Vasile Blaga a promis: „Dacă scăpăm de Călin (n.r. – Tăriceanu), dau de băut!“.

    Apreciază

  6. Buna, @ Ovidiule (in special prima!). Foarte bun si simtit articolul despre liberalii nostri (ma bucur ca le mentii cota si sper sa contribuie si ei la asta,prin guvernarea ce va sa vina). As adauga doar ca Amedeo Lazarescu a fost tatal vitreg al lui Calin si a contribuit din plin la formarea lui ideologica/doctrinara .Altii n-au nici macar 7 ani de-acasa,pe cand el duce in spate o parte din istoria acestui partid. Ma bucur mult pentru el si sper ca Piratul sa nu reuseasca sa-i goleasca instalatia (de sange !,mare merit ai si tu cu aceste veritabile bombe sexy). Cu bine,pentru toti liberalii adevarati,cu o mentiune speciala pentru tine si gandul tau bun pentru ei(noi) ! Vorba lui @marcus : Sa fi iubit !(sper insa sa nu te dea gata frumusetile tale,pentru ca stii vorba aia:”ce-si face omul cu mana lui… ” P.S. Uite ca m-am lungit la vorba,in loc de in alta parte….

    Apreciază

  7. L-am cunoscut pe dl. Sandulescu. Avea un defect fizic dobandit, apropiatii stiau si in ce imprejurari. Fostul FSN , care vrea acum sa participe la guvernare intr-o forma sau alta in alianta cu PNL raspandea tot soiul de caricaturi pe seama acestei infirmitati.
    Le sugerez „negociatorilor” sa faca apel la memorie.

    Apreciază

  8. Pai daca votam la Ciofliceni (sau cum se cheama) poate il votam … In rest … am avut de ales doar dintre niste ilustri si absenti anonimi … asa ca m-am gandit doar cum sa votez cat mai anti-PSDeu…

    Apreciază

  9. Genovevabreaz,
    Ai dreptate,
    pentru a rezolva salariile profesorilor, are nevoie de inca un mandat!

    Iti multumesc pentru comentariu.
    Apropo numai la prima postare trebuie aprobat.

    Airbornb,
    Stiam deja dar iti multumesc !

    Alex Dumitrescu,
    in primul rand iti multumesc pentru comentariu.
    Sunt deacord cu tine !

    Apreciază

  10. common, sa fim noi seriosi: nu pot sa cred ca un om cu minte poate sa creada ca se pot acorda mariri de 50% tuturor profesorilor?!
    Nu mai zic ca dupa vor vrea toti ceilalti bugetari!
    Asta cu 50% a fost pomana electorala starnita de niste prosti care nu s-au gandit la buget, la criza si de niste dobitoci fricosi care au votat in unanimitate.
    Sincer, faptul ca totusi Moliceanu a aratat luciditate in materie de salariile profesorilor – desi era evident ca pierde voturi – l-a facut sa creasca putin in ochii mei. Daca nu ar fi fost guvernarea lui sprijinita din umbra de PSD si prefigurarea unei noi astfel de guvernari, l-as fi votat …

    Apreciază

  11. Din pacate :
    -A neglijat total problema restituirii proprietatilor, si prin asta numai inBucuresti a pierdut 40.000 voturi.
    -Se manifesta imbecil(vezi cenushares) despre greco catolici si a pierdut masiv in Ardeal.
    In rest, e singurul partid istoric ramas pe scena politica, si dupa ce-si va plati pacatul de a fi pus pe seama PNTCD toate „relele” guvernarii CDR, va redeveni ce a fost in perioada Bratienilor.
    In rest e mare pacat ca ne-au parasit oameni precum Sandulescu si Amedeo Lazarescu. In prezenta lor PNL nu ar fi cazut pe mana sinistrului Stoica-Stolojan pentru care mai plateste si acum.

    Apreciază

  12. Este clar ca esti fan Tariceanu si f.bine documentat.
    Poate-mi poti spune atunci, de ce nu a rezolvat salariile profesorilor, cand destui altii spun ca ar fi bani pt. asta?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s