Telegrama lui Traian Băsescu pentru Nicolae Ceauşescu

Cotidianul comunist Scanteia a publicat sub semnatura lui Traian Basescu, in urma cu 22 de ani si jumatate, un mesaj de felicitare pentru presedintele Nicolae Ceausescu.

Scintea

Textul de mai jos este reprodus din ziarul Scînteia din 3 ianuarie 1986.

1

2
Telegrama lui Traian Băsescu pentru Nicolae Ceauşescu,
ziarul Scînteia, 3 ianuarie 1986:
„În această noapte de la cumpăna anilor, cei 40 de navigatori de pe această plutitoare cetate de oţel construită în România îşi îndreaptă gîndurile spre ţară, spre conducătorul partidului nostru, tovarăşul Nicolae Ceauşescu, spre toţi cei dragi de acasă. După datină, cei aflaţi în cartul liber suntem în jurul pomului de iarnă, frumos împodobit, şi închinăm un pahar cu vin pentru succesele obţinute de poporul nostru în anul care a trecut, pentru rezultatele pe care le-am înregistrat şi noi, marinarii, şi care ne-au permis depăşirea planului la trafic cu 17 la sută, pentru succese şi mai mari în 1986″

18 comentarii la “Telegrama lui Traian Băsescu pentru Nicolae Ceauşescu

  1. ce ne mai miram? Mircea Badea se lauda ca pe vremea raposatului si sinistrei sale sotii a fost ales sa simbolizeze anul nou nu’s care, Iliescu a fost suficient de intim cu „la familia”, Nastase ca ginerele lui Angelo Niculescu nu a avut cum sa nu fie in gratiile VIP de atunci si lista poate fi lungita; Ce ne mai mira gestul lui Base de acum 26 de ani – de cei ca el e plina lumea politica….. 🙂

    Apreciază

  2. Salut,
    personal, mi-este mai scarba de lingaii din ziua de azi……
    Nu doar Caragiale este de actualitate ci si Nicolae Filimon cu ai sai Ciocoii vechi şi noi. 🙂
    Si printre aia vechi si printre aia noi ….. sunt unii care ….. scriu pe blog….. si destul de ….. lingusitor. 🙂

    Apreciază

  3. NU telegrama e o mare nenorocire,ci faptul ca o multime de ‘neica nimeni’ a ajuns sa ne conduca.Istoria va scoate adevarul la suprafata cu voia sau fara voia unora.

    Apreciază

  4. De ce te miri, Ovidiu? Nu stim cu totii ca Traian Basescu a fost comunist si ca a facut parte din Securitate? Nici macar asta nu ar mai conta daca ar fi in stare sa se dovedeasca a fi ACUM un lider adevarat si responsabil!

    Apreciază

    • Multumesc draga Maria Barbu,
      Ai dreptate, dar oameni de genul Vadim nu au ce cauta in politica, mentalitatea securista nu se poate schimba, era exact ca Vadim adica un lingau a lui Ceausescu, fara nerusinare acest lingau are tupeul sa condamne comunismul.
      Dar cred ca noua lui tinta este sa rupa PSD-ul iar Geoana prostonacul ca de obicei cade in capcane

      Apreciază

  5. Cine a trait in acea perioada stie ca o astfel de telegrama nu reprezinta altceva decat un tipar al vremii iar astfel de mesaje umpleau fituicile comuniste….de aici nu rezulta ca ar fi vreo dragoste fata de cizmarul din Scornicesti, nu se pot compara cu osanalele aduce de alde CV Tudor sau A.Paunescu.

    Apreciază

Comentariile nu sunt permise.