„Romania este aservita criminalilor” .sustin Maries si Iliesiu. – „conservarea puterii comunistilor si securistilor”.

Ion Iliescu CFSNRomania risca sa fie sanctionata deoarece Ministerul Afacerilor Externe nu a trimis la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) probele masacrului care a avut loc in decembrie 1989, sustin revolutionarii de la Asociatia „21 Decembrie 1989”. Ministerul, prin agentul guvernamental Razvan Horatiu Radu, afirma ca a trimis prin posta anexele cu probele din dosar, fapt contrazis de CEDO printr-o adresa oficiala.

MAE trebuia sa trimita Curtii Europene a Drepturilor Omului, prin agentul guvernamental Razvan Horatiu Radu,

observatiile sale si copiile integrale ale dosarelor 97/P/1996 si 158/P1990 (dosarele Revolutiei) pana la termenul-limita de 26 februarie 2009, sustin revolutionarii. Radu sustine ca a trimis observatiile prin fax, iar prin posta circa 1.000 de pagini din dosare, respectand „integral cerintele si termenele instantei europene”. Aceste sustineri sunt insa contrazise de Doru Maries si Sorin Iliesiu, reprezentantii revolutionarilor. „La CEDO nu au fost trimise dosarele Revolutiei. Este adevarat ca Razvan Radu i-a cerut procurorului general, Laura Codruta Kovesi, prin adresa oficiala, copiile integrale ale dosarelor – peste 1.000.000 de file –, precizand in scris ca este o solicitare expresa a CEDO, dar a trimis la instanta europeana doar opisele, declaratiile mele si ale unui coleg revolutionar fara alte probe”, spune Maries.

Document

Afirmatiile lui Maries sunt sustinute de un raspuns oficial al CEDO din data de 27 aprilie 2009, potrivit caruia Guvernul Romaniei nu a trimis anexele cerute la instanta europeana (vezi facsimil).
Actele nu ar fi fost trimise la CEDO deoarece guvernantii „vor sa ascunda probele masacrului din decembrie 1989, ceea ce dovedeste inca o data ca asa-zisa justitie din Romania este aservita criminalilor”, sustin Maries si Iliesiu. Printre probele „ascunse” s-ar afla si un jurnal de lupta al Armatei, care ar demonstra „conservarea puterii comunistilor si securistilor”. In paginile jurnalului, la data de 25 decembrie 1989, ora 21.15, este consemnat un ordin al Consiliului National al Frontului Salvarii Nationale transmis Armatei, in care se preciza: „Toti activistii de partid (adica ai PCR – n.r.) raman in functiile actuale si isi continua munca de educatie si cultura a Armatei (…)

Activistii neincadrati in urma alegerilor vor fi numiti in functie pe linie de comanda sau in cadrul aparatului consiliului politic (…) Cotizatia de partid, UTC si Sindicat se strange si se preda in conturile de pana acum”. Aceste hotarari ar fi fost valabile si pentru institutiile civile. In aceste jurnale ar exista „probe despre modul in care CN-FSN, condus de Ion Iliescu, a conservat si apoi a reactivat structurile represive ale statului comunist”. Potrivit lui Maries, „Armata si Iliescu s-au salvat pe ei, au salvat PCR-ul, au salvat Securitatea, iar acum ei ne conduc si tot ei blocheaza justitia”.
Revolutionarii au reclamat la CEDO faptul ca Parchetul nu a finalizat in termene rezonabile dosarele Revolutiei din decembrie 1989, cand au fost ucisi peste 1.200 de oameni, iar 4.800 au fost raniti. Instanta europeana a decis judecarea cu prioritate a acestei plangeri. Deoarece statul roman nu a trimis dosarele la CEDO, revolutionarii picheteaza astazi, incepand cu ora 11.00, sediului MAE de pe strada Aleea Alexandru din Bucuresti

Sursa: Romania Libera

2 comentarii la “„Romania este aservita criminalilor” .sustin Maries si Iliesiu. – „conservarea puterii comunistilor si securistilor”.

 1. Cine poate sti mai bine cine a tras in noi de cat ei , cei din corpul C al palatului fostului cc. cautatii , incercati sa-i regrupati si veti afla mult mai multe lucruri despre cine a contribuit la uciderea atator nevinovati ESTE UNUL SINGUR SI ACESTA ESTE ION ILIESCU .
  denuntandu-l de crima , si acceptand zeci de mi de martori care la drept vorbind pot marturisi doar din cele auzite nu s-a facut altceva de cat sa se poata salva ( as zice in masura de 80% ) acest IMPOSTOR NENOROCIT . CU CAT ACESTA VA RAMANE NEPEDEPSIT CORUPTIA SI HOTIA IN ROMANIA NU VOR FI DEZRADACINATE . Revin si invinuiesc de DISTRUGEREA TREPTAT SI PREMEDITATA A ROMANIEI DIN PARTEA ACESTU MICROB COMUNIST , PARSIV SI PERVERS PE NUME ILIESCU .
  ps. Pentru care motiv acesta nu denunta pe cei ce il considera CRIMINAL , mai ales ca acestia vin in fata micului ecran si pot fi usor denuntati ? Ce il face pe acest vierme sa nu se apere ? pana unde a ajuns coruptia daca nici macar mandria unei natiuni nu mai conteaza ?
  iata un fragment din viata celor din corpul C , asa cum s-a imtamplat

  27.12.1989 NOAPTEA CEA MAI LUNGA DIN VIATA NOASTRA . ERAM AMENITATI DIN SPATE SI DIN FATA , NE GINDEAM FIECARE CUM SA SCAPAM FOCULUI CE NE AMENINTA , NE FACEAM PLANURI DAR MAI MULT DE TOATE NE GINDEAM LA FAMILIILE NOASTRE , LA COPI SI NEVESTE , LA PARINTI NOSTRI . MILITARI CARAORA IN FIECARE ZI CELE TREI FETE CE ERAU CU NOI LE DUCEAU TIGARI SI SENVISURI , CIOCOLATE SI APA , AU DEVENIT BRUSC DUSMANI NOSTRI DE MOARTE ASTEPTIND UN ORDIN … Si totusi nu am cedat . Am adus armament de la subsol si ne-am pregatit pentru ultima batalie . A doua zi dimineata un delegat de la armata c.B a cerut sa fie primit in corpul C pentru a discuta cu noi . I-au trebuit 5 minute sa arunce o privire in interiorul cladiri ca sa-si dea seama ca nu glumeam . Nici trupele din fata cladiri nu erau dotate cu armamentul nostru deci o miscare gresita a ” eliberatorilor tari ” in frunte cu iliescu insemna o mare pierdere de singe . Eram numai 48 dar eram decisi sa ne aparam pina la moarte …

  ( Ofiterul in cauza ne cunostea , era unul di sustinatori nostri , a fost singurul care ( 24.12.1989 ) a cerut aprobarea ca la comanda grupului nostru sa intreprinda o adevarata actiune da curatire a zonei ( vazind ca se continua sa se traga ca la tinta in populatie si niciunul nu lua situatia in mama ) dar i-a fost interzisa de superiori sai . ” …imi trebuiesc 15 din voi ca sa curat zona , sa-i vinam noi pe ei nu ei pe noi ….” ne spunea . )

  Cind ieseam in patrula , pe strazi sau prin blucurile din zona , oameni ne primeau ca pe copii lor . Fericiti ca ne aveau alaturi ne spuneau …” cind va vedem patrulind ne dispare frica „…” v-am tine in casa noastra ” .. ” ne purtati liniste si speranta copii…”

  In noaptea de craciun inainte ca unul din noi sa ne paraseasca ( inpuscat in cap prin casca ce i-o dadusem pentru a se proteja de primi fulgi de nea ce incepusera sa cada ) in acea noapte imparteam jucari si ciocolati copiilor si parintilor ce se gaseau in piata . Totul a fost gasit in subsolul cladiri , alimente , dulciuri , jucari si tigari si cit am putut am impartit la populatie si militari in termen ., NOI ASTIA AM FOST SI VOM RAMINE .

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s