INSOMAR: Mircea Geoană îl depăşeşte pentru prima oară pe Traian Băsescu în primul tur de scrutin

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.
Mircea Geoană îl depăşeşte pentru prima dată într-un sondaj de opinie pe Traian Băsescu în primul tur de scrutin pentru alegerile prezindenţiale. Rezultatul apare într-un sondaj INSOMAR comandat de Realitatea TV. Potrivit aceluiaşi sondaj, Traian Băsescu ar fi învins în turul al doilea de scrutin de oricare dintre candidaţii Mircea Geoană, Crin Antonescu sau Sorin Oprescu.

Faţă de ultimul sondaj INSOMAR, de la sfârşitul săptămânii trecute, preşedintele Traian Băsescu a scăzut cu peste 4 procente – de la 33,4 la sută, la 29 la sută, Mircea Geoană a crescut cu un procent, iar Crin Antonescu, aflat pe poziţia a treia în sondajul INSOMAR, a ajuns de la 15 la 20 la sută. Aşadar, în primul tur de scrutin, Mircea Geoană ar obţine 30 la sută din voturi, iar Traian Băsescu ar fi pe locul 2 la diferenţă de un procent. Tot în primul tur, potrivit sondajului, Sorin Oprescu, Corneliu Vadim Tudor, George Becali şi Kelemen Hunor ar obţine fiecare sub 10 la sută.

Dacă în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale ar intra Mircea Geoană şi Traian Băsescu, primul ar aduna 54 la sută din voturile alegătorilor, iar actualul preşedinte ar obţine 46 la sută din sufragii.

Şi Crin Antonescu l-ar înfrânge în turul 2 pe Băsescu, la diferenţă de 6 procente. Băsescu ar pierde şi dacă ar intra în turul al doilea cu Sorin Oprescu.

Şi în privinţa intenţiei de vot la partide, clasamentul INSOMAR indică o răsturnare de situaţie: PSD+PC pe primul loc cu 33 la suta, PD-L – 32 de procente, PNL 20 la sută.

În privinţa propunerilor pentru funcţia de premier, 24 la sută dintre cei care au fost intervievaţi consideră foarte potrivită opţiunea Klaus Johannis, 26%, potrivită, în timp ce 20 la sută nu au auzit sau nu ştiu cine este acesta.

La întrebarea cât de bun vi se pare Lucian Croitoru pentru funcţia de prim-ministru, doar 9 la sută îl consideră foarte potrivit, 22%, potrivit, în timp ce 21% îl consideră nepotrivit şi 10% total nepotrivit.

Sondajul a fost făcut în perioada 15-18 octombrie pe un eşantion de 1200 de persoane cu vârste de 18 ani şi peste şi are o marjă de eroare de plus minus 3 la sută.

Cu cine veţi vota la alegerile prezidenţiale din toamnă?

Mircea Geoană (PSD+PC) 30%
Traian Băsescu (PDL) 29%
Crin Antonescu (PNL) 20%
Sorin Oprescu (independent) 7%
Corneliu Vadim Tudor (PRM) 7%
Kelemen Hunor (UDMR) 4%
George Becali (PNG) 3%
Altul 1%

Cu cine aţi vota în turul 2 dintre următorii candidaţi?

Mircea Geoană 54%
Traian Băsescu 46%

Cu cine aţi vota în turul 2 dintre următorii candidaţi?

Crin Antonescu 53%
Traian Băsescu 47%

Cu cine aţi vota în turul 2 dintre următorii candidaţi?

Sorin Oprescu 52%
Traian Băsescu 48%

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri generale cu ce partid aţi vota?

PSD+PC 33%
PD-L 32%
PNL 20%
PRM 7%
UDMR 6%
PNG 2%
Alt partid 1%

Cât de potrivit vi se pare Klaus Johannis pentru funcţia de prim-ministru?

Foarte potrivit 24%
Potrivit 26%
Nepotrivit 12%
Total nepotrivit 8%
Nu am auzit de el / nu ştiu cine este 20%
NS/NR 9%

Cât de potrivit vi se pare Lucian Croitoru pentru funcţia de prim-ministru?

Foarte potrivit 9%
Potrivit 22%
Nepotrivit 21%
Total nepotrivit 10%
Nu am auzit de el / nu ştiu cine este 29%
NS/NR 10%

2 comentarii la “INSOMAR: Mircea Geoană îl depăşeşte pentru prima oară pe Traian Băsescu în primul tur de scrutin

  1. nu o sa piarda basescu!!!.va contrazic..dar e teama atat de mare…k daca iese in continuare..atat PNL cat si PSD.. pt urmatorii anii o s a fie undeva jos..mult mai jos,..
    il discreditatti degeaba..oamneiii deja au inteles… si e bn d e stiut.. NU EXISTA UN OM MAI BUN CA TRAIAN BASESCU!!!..SINgurul contracandidat ..al lui Basescu este Criza!!!.. treziti-va oamnei buni..si nu va mai lasati influentati de tot ce se aude !!!

    Apreciază

Comentariile nu sunt permise.