Generalul Victor Stanculescu: „A fost nevoie de atitea morti pentru ca sa fie executati Ceausestii. De ce ? intrebati-l pe Ion Iliescu” vezi minutul 00:41- Tuesday, November 3, 2009 DER SPIEGEL „Tensions were stirred up at the time to create reason to kill Ceausescu,” says former General Stanculescu, by whom? you’d have ask Iliescu” – senzational ! VIDEO!

Videourile Vodpod nu mai sunt disponibile.

Ion Iliescu
Traducere:

In afara catorva opozanti declarati ai regimului se mai aflau generali in uniforma de gala si membri de prima marime ai partidului comunist, iar in mijlocul tuturor Ion Iliescu, odata favorit al lui Ceausescu (Who was once Ceausescu’s crwon prince) dar ulterior cazut in dizgratie. Dupa 18 ani de marginalizare, a profitat de acea oportunitate.

Ion Iliescu:
haosul extins din decembrie 1989 a fost agravat de relatari fabricate la sediul Televiziunii controlate de lideri ai FSN, potrivit carora apa potabila ar fi fost otravita, armata era epuizata si „teroristi” necunoscuti erau in solda contrarevolutiei.”
Ion Iliescu:
Teroristii au existat in cadrul Securitatii, armatei si fortelor speciale”
______
Cu titlul „Creating a ‘Reson to Kill Ceausescu’ scrie DER SPIEGEL
‘Tensions were stirred up at the time to create reason to kill Ceausescu,” says former General Stanculescu, by whom? you’d have ask Iliescu
„Es wurden damals Spannungen geschürt, um einen Grund zu haben, Ceausescu umzubringen„, sagt heute General a. D. Stanculescu. Von wem? „Das muss Iliescu beantworten.”

Traducere: „Tensiunile erau exacerbate la acea vreme pentru a crea un motiv de a-l ucide pe Ceausescu”, spune Stanculescu. Intrebat „de cine?” fostul general a raspuns: „Intrebati-l pe Iliescu”.
„Der Vorwurf, den Stanculescu 20 Jahre später unausgesprochen erhebt, führt zur Kernfrage der Revolution. Wenn die „Terroristen” von den Front-Führern erfunden oder gelenkt wurden, dann war der Schauprozess gegen Ceausescu nicht nötig und der Tod Hunderter Unschuldiger ein Verbrechen, für das sich die Umstürzler zu rechtfertigen hätten
Traducere:

Este o acuzatia implicita pe care Stanculescu o aduce 20 de ani mai tarziu problemei de substanta a revolutiei. Daca „teroristii” au fost inventati sau controlati de liderii FSN, procesul-farsa al lui Ceausescu nu a fost necesar iar moartea a sute de oameni nevinovati a fost o crima pentru care liderii loviturii ar trebui sa fie trasi la raspundere.

Securitatea l-a tinut pe Ceausescu in ignoranta privind situatia reala din tara”, a afirmat fostul general Stanculescu. A amintit ce s-a intamplat in acele ore dramatice, cand a descoperit ca tocmai a fost promovat in functia de ministru al apararii pentru a-l inlocui pe Vasile Milea.

Cei care au condus tribunalul impotriva dictatorului au sustinut ca acest lucru era necesar pentru a se pune capat violentei si anarhiei din strada. Dar de ce majoritatea celor 1.104 morti din aceasta perioada zbuciumata au murit numai dupa ce Ceausescu a fugit din capitala? Cine a tras in cine si cine a dat ordinul?, se intreaba Der Spiegel.
A existat un grup de potentiali insurgenti, veterani de partid, militari si elemente din cadrul Securitatii, care se gandisera la rasturnarea lui Ceausescu de mai mult timp.
DER SPIEGEL
se intreaba „Oare aceasta echipa de contemporani abili se nimerise sa fie „in gara” atunci cand a trecut „trenul revolutiei”, asa cum a spus vicleanul Brucan mai tarziu? Sau a fost un mic grup de conspiratori loial Moscovei de la care Brucan, asa cum a sustinut, a primit binecuvantarea Kremlinului de a-l rasturna pe Ceausescu in 1988?

In prezent, Iliescu nu ar mai mentiona „obiectivele nobile ale comunismului” pe care Ceausescu le-a tradat. Dupa 1989, Iliescu a avut doua mandate si jumatate neconsecutive de presedinte al Romaniei.

Ion Iliescu: „prin autoritatea morala pe care am dobandit-o in cei 18 ani de opozant fata de Ceausescu”.
La 20 de ani de la sfarsitul dictaturii in Romania, aceasta misiune este inca controversata, subliniaza revista germana. A fost oare executia lui Ceausescu cu adevarat un punct de rascruce in calea Romaniei spre libertate? Sau a fost pacatul originar al tinerei democratii, asa cum a afirmat cu manie disidentul in exil scriitorul Paul Goma, avand in vedere ca „Ceausescu a fost furat de la cei care au suferit sub regimul lui”, in urma condamnarii secrete si a impuscarii lui.

CEAUSESCUA
Nicolae Ceausescu and his wife Elena share a toast in 1973. The pair were executed after being toppled from power(rasturnati de la putere)  and put on a show trial on Dec. 25, 1989. They were killed by a firing squad. DER SPIEGEL

SPIEGEL

SPIEGEL

STANCULESCU

Grigore Cartianu redactor sef Adevarul: „Recent a aparut pe agentie internationala , am printul la mine la redactie. Un reportaj facut de un ziarist american daca nu ma insel, si printre altele sta de vorba cu Stanculescu, si Stanculescu spune ceva acolo pe care nu l-am vazut in alta parte pina acum 20 de ani. Intrebat fiind; de ce a fost nevoie de atitea morti, si a spus, a fost nevoie de atitea morti pentru ca sa fie executati Ceausestii.

Reporter: cine este responsabil pentru acesti morti ca sa fie executati Ceausestii? Stanculescu; intrebati-l pe Ion Iliescu.

Nicolae si Elena Ceausescu

Nicolae si Elena Ceausescu

20 comentarii la “Generalul Victor Stanculescu: „A fost nevoie de atitea morti pentru ca sa fie executati Ceausestii. De ce ? intrebati-l pe Ion Iliescu” vezi minutul 00:41- Tuesday, November 3, 2009 DER SPIEGEL „Tensions were stirred up at the time to create reason to kill Ceausescu,” says former General Stanculescu, by whom? you’d have ask Iliescu” – senzational ! VIDEO!

  1. exact asa ovidiule….cand iliescu a fost intrebat la rivulutie, de ce se trage, el a zis cu gura mare: lasa sa se traga, asa e la revolutie, avem nevoie de morti…

    te astept la mine pe blog unde discutam despre electoratul traditional psd

    Apreciază

  2. Pingback: Executanţii planului, clica şi “troică politică” formată din marginalizaţi, agenţi KGB, şi trădători. „Revoluţia română în direct”. « StireaPress Ediţie OnLine Vedete Istorie Politică

  3. Pingback: Mihai Bujor Sion este omul care “l-a adus pe Iliescu la Televiziune” in 1989. « Nicolae Ceauşescu

  4. Draga Ovidiu si dragi potentiali cititori ai acestui blog si al acestui comentariu.Cautati documentarul „Ceausescu: the king of comunism” pe site`ul http://www.onebigtorrent.com si il veti vedea pe tovarasu` Iliescu Ion ( criminal fara condamnare ) langa conducatorul de atunci, Nicolae Ceausescu intr`o vizita prin anii `70 in Coreea de Nord.Urmariti`i privirea lu` Iliescu cum se uita la Ceausescu cu CIUDA.Ii venea sa`l omoare atunci daca ar fi putut.Va doresc vizionare placuta.

    Apreciază

  5. Daca cineva stie ceva sa confirme.

    Se spune ca Iliescu a girat pentru sotul unei colege de seviciu a D-nei Iliescu, pentru a pleca in strainatate.
    Acesta nu a mai revenit in tara si astfel, Iliescu a platit, devenind ”dizident”.

    Apreciază

    • Viorel,
      cauta o postare cu Pacepa el explica clar de ce iliescu a fost marginalizat, a colaborat cu niste agentii GRU, pentru indepartarea lui ceausescu de la putere deci un complot organizat de rusi iar executia trece prin tov. iliescu.

      Apreciază

  6. Neinfecta de comunism , numai dezinforma lumea nu lisescu a spus: lasa sa se traga, asa e la revolutie, avem nevoie de morti ci generalul Miliatru

    Apreciază

  7. Pingback: Tradatorii Poporului Roman ne-au integrat in UE, pentru ca, inclusiv Fermierii, s-o duca mult mai rau decit in URSS!Iata un COMUNICAT DE PRESĂ privind situația declanșată in rândul crescătorilor și exportatorilor de rumegătoare după anunțul de r

  8. Pingback: Tradatorii Poporului Roman ne-au integrat in UE, (din URSS) pentru...CANALUL MORŢII- Din minciuna, hotie, nedreptate si curvie s-au intrupat comunistii, in desertaciune si goana dupa vant au ajuns FESENISTII - Revista Informatii Agrorurale | Revista Info

  9. Pingback: Fiindcă ne lăsăm manipulaţi de globalişti, (care sunt tot satanişti), mai rău decât de comunişti, ajungem mai săraci, răi, mai neajutoraţi şi morţi în păcatul care ne duce în gheenă! Să învăţăm măcar de la buruieni sau de la păsă

  10. Pingback: Omenirea nu are nevoie de falsa lumină, dată de lumânări sau de Pap- usalim (popistă), care de mii de ani întunecă/minte/manipulează omenirea;Omul are nevoie de Persoana Hristos care este Totul totului TOT, inclusiv Lumina lumii (Ioan, cap 8)! Gol

  11. Pingback: Nu mai iubiţi sclavia Komunistului Satan cel Globalist! Curând, toţi robii vor rămâne fără „Şef” (Ap.20/10); Dacă nu ne naştem din nou (Ioan, cap.3) din Sămânţa Lui (Luca 8/11)- prin pocăinţă şi Credinţă Cristică, toată lumea (ne)

  12. Pingback: Nu mai iubiţi sclavia Komunistului Satan cel Globalist! Curând, toţi robii vor rămâne fără „Şef” (Ap.20/10); Dacă nu ne naştem din nou (Ioan, cap.3) din Sămânţa Lui (Luca 8/11)- prin pocăinţă şi Credinţă Cristică, toată lumea (ne)

Comentariile nu sunt permise.