Iliescu a predat la o şcoală a Securităţii – Iliescu – acuzat de implicare în racolările Securităţii. vezi video


Cătălin Voicu, a ajuns general şi decorat de două ori de Ion Iliescu. La Cotroceni, au stat până în 1997, timp în care şi-au construit o imensă reţea de relaţii, influenţă şi putere în toate instituţiile statului – de la poliţie, justiţie, guvern până la serviciile de informaţii. decorat cu „Virtutea Militară“ în grad de Cavaler

Iliescu si-a schimbat registrul declaratiilor referitoare la Revolutia din Decembrie 89. Acum nu mai sustine ca a facut-o poporul, ca e o emanatie si alte baliverne. Iata ce spunea la o intilnire cu conducerea Serviciului de Informatii Externe (SIE): „Noi am facut-o (revolutia romana – n.m.) cu oamenii nostri si trebuie sa judecam prin ceea ce reprezinta fiecare, ce-au facut, ce fac, ce reprezinta ei ca valoare umana”.
Mihai Ciorcan
Luni, 09 Octombrie 2006

Documente din Arhivele Nationale dezvaluie faptul ca in perioada in care a fost prim-secretar al Comitetului judetean PCR Iasi Ion Iliescu a avizat toate actiunile Securitatii, inclusiv cele de politie politica. Putem dovedi, in premiera si in exclusivitate, ca Ion Iliescu nu a fost strain de actiunile indreptate de Securitate impotriva opozantilor regimului comunist. Mai mult, el a incurajat si ordonat practicile opresive.
In 1975 Iliescu a aprobat nota „strict secret” 0049 prin care Securitatea se angaja sa supravegheze informativ elementele dusmanoase si strainii veniti in concediu. Pana la finalul anului Securitatea ii promitea
lui Ion Iliescu ca „vor fi luate masuri de acoperire a tuturor locurilor si mediilor pretabile savarsirii de infractiuni cu retea capabila sa descopere din timp elementele antisociale”.
Elementele antisociale sau dusmanoase erau, desigur, cei care nu agreau regimul comunist. „La fiecare inceput sau sfarsit de sezon estival se va analiza modul in care s-a organizat si efectuat supravegherea informativa generala in randul cetatenilor straini veniti pe raza judetului”, ii propunea Securitatea prim-secretarului Iliescu. Sugestiile Securitatii au fost aprobate in sedinta Comitetului judetean PCR Iasi din data de 26 mai 1975.

Iliescu a avizat favorabil pe 26 mai 1975 nota S/43/5.05.1975 a Inspectoratului Judetean Iasi al Ministerului de Interne care stabilea „Planul privind actiunile de propaganda in randul populatiei”. Potrivit acestuia, in colaborare cu „organele de justitie si procuratura”, ofiterii de Securitate urmau sa organizeze prin comune sau cartiere adevarate tribunale ale poporului din care sa se traga invataminte. A se citi: manipularea populatiei de catre secu’! 

Iliescu darama cariere universitare si stabilea listele cu cei anchetati de organele statului. Tovarasul prim-secretar aproba sau nu plecarile in strainatate. Iliescu ii avea in grija si pe studentii straini

Istoricul Marius Oprea susţine că Ion Iliescu a ţinut cursuri de perfecţionare la o şcoală a Securităţii. Oprea îţi argumentează afirmaţiile printr-o stenogramă pe care a găsit-o directorul Institutului pentru Studierea Crimelor Comunismului.

Istoricul a ţinut să mai amintească şi faptul că în perioada în care a fost prim secretar de stat în judeţul Iaşi, Ion Iliescu dădea aprobări pentru racolarea de către Securitate a informatorilor.
Realitatea

Adevărul: Trăgând linie, ce putem spune după 20 de ani de libertate?

Marius Oprea: Comunismul nu a dispărut, s-a privatizat. Faptul că în mediul de afaceri persistă foşti activişti şi foşti securişti este într-o anumită logică a lucrurilor. Şi partenerii occidentali arată o mare toleranţă faţă de această situaţie. Multe reprezentanţe străine din România sunt conduse de către foşti ofiţeri de Securitate. Tot comerţul exterior al României socialiste era controlat de Securitate.

Occidentalii au făcut afaceri, după Revoluţie, cu foştii securişti…

Normal. Ei făceau toate contractele. E o firmă care, pe vremea comunismului, se ocupa cu construcţiile industriale în străinătate. Prin 1993, această firmă s-a privatizat prin celebra metodă MEBO, de inspiraţie postsovietică. Toate privatizările din Federaţia Rusă s-au făcut prin MEBO şi aşa s-a format oligarhia. La noi, la fel. Firma de care vă vorbesc a fost firma cu numărul 1.000 privatizată prin această metodă. Era controlată de vreo 160 de ofiţeri de Securitate acoperiţi.

Firma a fost implicată într-una dintre cele mai dezastruoase operaţiuni pentru statul român – participarea în investiţia de la Krivoi Rog, megacombinatul ce nu va funcţiona niciodată. Banii, participarea românească s-au dus în vilele potentaţilor locali. Pe o astfel de „buclă” a înflorit o adevărată mafie a alcoolului, controlată, nu întâmplător, prin mafia arabă de către foştii securişti.

De altfel, în arhivele Securităţii există listele cu arabii informatori. Toţi arabii informatori ai Securităţii care au rămas în România după 1989 au dezvoltat afaceri sub controlul operativ al foştilor lor ofiţeri de legătură. Aici este o mafie extrem de bine controlată. Zaher Iskandarani, „prinţul Banatului”, este reprezentativ pentru ce v-am spus.
A dispărut Securitatea, dar nu au dispărut securiştii. A dispărut Miliţia, dar s-a transformat în Poliţie. O mare parte din securişti au rămas să influenţeze lucrurile. Iar când vorbesc de continuitate nu mă refer la cea instituţională, ci la continuitatea mentalităţii instituţionale. Pentru că fiii foştilor securişti sunt în servicii, fiii foştilor procurori sunt în Parchete.
Dacă ne uităm în Parlamentul României, în momentul de faţă, vom vedea acolo nu neapărat foşti membri marcanţi ai elitei comuniste, dar o largă majoritate de foşti membri ai Partidului Comunist. De pildă, am avut supriza în vremea Guvernului Năstase, luând de pe internet C.V.-urile celor din echipa guvernamentală, să constatăm că mai mult de jumătate din membri guvernului îşi începeau C.V.-ul din 1990.
Adevarul

Ion Iliescu este acuzat de implicare în racolarea colaboratorilor fostei Securităţi. Acuzaţia vine din partea istoricului Marius Oprea, consilier pentru probleme de securitate al prim-ministrului Călin Popescu-Tăriceanu.

Istoricul Marius Oprea a declarat pentru Europa FM că, înainte de 1989, pe când era prim-secretar al PCR, Ion Iliescu dădea aprobări pentru ca fosta Securitate să îşi poată racola informatori din rândul membrilor de partid. Marius Oprea spune că, în acea perioadă, membrii PCR puteau fi racolaţi de Securitate doar cu avizul primului secretar, care avea inclusiv autoritatea să aprobe instalarea de microfoane în astfel de situaţii. În perioada 1971-1979, Ion Iliescu a fost prim-secretar PCR în judeţele Timiş şi Iaşi.
Realitatea

Fostul pacient fără voie al spitalelor psihiatrice comuniste, disidentul Marin Truşcă, prezentat ieri ca un prim caz dovedit de psihiatrie politică, crede că Ion Iliescu ar trebui luat la întrebări în legătură cu activitatea Securităţii Iaşi pe care a avut-o, la mijlocul anilor 70, în subordine. şi, totodată, Ion Iliescu ar trebui să dea socoteală şi pentru mai multe cazuri de internări politice la Socola, din aceeaşi perioadă pe cand el, ca prim-secretar la Iaşi, era un fel de „tătuc” al judeţului. Tătuc căruia Securitatea i se subordona direct. şi îi dădea raportul.

„Lista lui Truşcă”, omul care a fost victimă a Securităţii şi a psihiatriei politice timp de peste 17 ani, este destul de lungă: 120 de ofiţeri de securitate, 75 de informatori, zeci de psihiatri, medici legişti, procurori şi politruci. La loc de cinste însă pe lista lui stau mai mulţi oameni de top ai epocii comuniste.

Primul pe listă este Nicolae Ceauşescu, cu care, de altfel, Truşcă s-a tot războit, timp de 17 ani. Urmează Cornel Pacoste şi Ion Traian ştefănescu, primii care l-au anchetat pe cand era student. şi o serie de activişti de partid mai cunoscuţi sau mai puţin cunoscuţi precum Gheorghe Petrescu, Petre Preoteasa, Aurel ţolescu, Ion Cetăţeanu, Bistriceanu, Elisabeta Trăistaru, Gh.I. Ioniţă, Petre Enache. Apoi, secretarii de partid. Secretarul de la Vaslui Gheorghe Tănase şi, ultimul pe listă, pe „lista lui Truşcă”, evident, Ion Iliescu, fost prim-secretar al judeţului Iaşi, în perioada ’74 – ’79, pe vremea cand „pacientul Truşcă” era hăituit de Securitate şi internat la Socola.

„Iliescu era prim-secretar la Iaşi, cand eu eram filat

„Nu se poate spune neapărat că Ion Iliescu, pentru faptul că era prim-secretar la Iaşi, a dirijat Securitatea contra lui Truşcă. Poate el nu a ştiut neapărat de mine. Dar, în mod sigur, Ion Iliescu este responsabil, în primul rand, pentru că avea Securitatea în subordine şi acest lucru, adică urmărirea mea şi a altora ca mine, se petrecea sub ochii lui. În al doilea rand, este responsabil pentru că, pe teritoriul judeţului Iaşi, condus de el, ca prim-secretar, funcţiona acel spital de psihiatrie, Socola, unde s-au făcut mai multe internări politice, în acea perioadă în care am fost internat şi eu. Am făcut mai multe verificări şi am constatat că Ion Iliescu era prim-secretar la Iaşi exact în perioada cand eu am fost filat de Securitate, aşa cum am găsit la dosarul de la CNSAS acele note de filaj ale Securităţii Iaşi din perioada octombrie ’74 – aprilie ’75. Totuşi, n-aş vrea să se înţeleagă faptul că eu aş avea ceva cu Ion Iliescu, dar pun şi eu întrebarea: Ce căuta Securitatea Iaşiului din vremea lui Iliescu pe urmele mele? Numele lui Ion Iliescu nu apare în dosarul meu, dar, în schimb, sunt note ale Securităţii Iaşiului în dosarul meu de pe vremea cand Ion Iliescu era acolo prim-secretar. Or, ar trebui ca presa să pună o întrebare: Iliescu n-a avut nicio responsabilitate faţă de internările politice abuzive de la Socola?.

Pentru că acolo nu am fost numai eu internat, am fost mai mulţi!”, spune fosta victimă a sistemului comunist, Marin Truşcă. După ‘90, Truşcă a încercat să-şi caute dreptatea şi să ceară să fie traşi la răspundere, în instanţă, cei din cauza cărora a avut de suferit. În instanţele din Romania a pierdut toate procesele. Cazul a ajuns la CEDO după ce a fost respins în justiţia romanească.

Oprea: Iliescu nu a făcut poliţie politică doar dacă Securitatea Iaşi nu a făcut rău nimănui”
„Prin natura funcţiei sale, Iliescu coordona, practic, activitatea Securităţii din judeţul Iaşi. S-ar putea considera că Ion Iliescu nu a făcut poliţie politică doar dacă, în perioada cand acesta a fost prim-secretar, Securitatea Iaşi nu a făcut rău nimănui, ceea ce, iată că nu este cazul. Este evident că un asemenea caz, precum cel al lui Truşcă, i-a fost adus la cunoştinţă, pentru că el răspundea, practic, de întreaga funcţionare a regimului comunist pe judeţul Iaşi, iar domnul Truşcă era unul care se manifestase împotriva regimului”, ne-a declarat Marius Oprea, şeful Institutului de Investigare a Crimelor Comuniste în Romania. El a dezvăluit, în exclusivitate pentru Adevărul, faptul că „există deja un protocol cu Ministerul Sănătăţii în bază căruia Institutul va intra în arhivele azilurilor psihiatrice, tocmai pentru a identifica cazurile de internări făcute din dispoziţia Securităţii”.
Acasa.ro
Ion Iliescu nu si-a putut, ieri, controla nervii dupa ce a citit declaratia data de istoricul Marius Oprea, potrivit careia Iliescu ar fi avizat, din calitatea de prim-secretar de Iasi, racolarea de informatori ai Securitatii. Ion Iliescu nu si-a putut, ieri, controla nervii dupa ce a citit declaratia data, vineri seara, de istoricul Marius Oprea, potrivit careia Iliescu ar fi avizat, din calitatea de prim-secretar de Iasi, racolarea de informatori ai Securitatii. „De 16 ani, m-am saturat sa raspund la tot felul de cretinisme de acest fel. Acest individ, un tanar zelos si nesabuit, este iresponsabil, nu-si masoara cuvintele si dovedeste incapacitate de a judeca. Marius Oprea este un tanar necopt care (…) dovedeste ca are aceeasi mentalitate de turnator ca cea a prietenului sau Sorin Rosca Stanescu, cu care se tine de tot felul de provocari ordinare. Cum isi permite el o asemenea obraznicie?!” Iliescu l-a amenintat pe Oprea ca-l va da in judecata, daca nu-si va proba afirmatiile facute, si a adaugat ca istoricul are circumstante agravante, deoarece este consilier al premierului Tariceanu, o pozitie in care trebuie sa te porti „responsabil”.

Pe un ton iritat, Iliescu a amintit ca el a fost o victima a lui Ceausescu, fiind „trimis la reeducare in sistem chinez”, dupa celebra vizita din Coreea, cand a intrat in conflict cu fostul dictator comunist. „Reeducarea” a insemnat detasarea in structurile locale de partid din Timisoara (1971-1974) si Iasi (1974-1979). „N-am facut niciodata asa ceva. Nici nu s-a pus problema, nici nu mi s-a cerut sa avizez sa fie racolati informatori. In anii `70 nu se punea problema asa si, cu atat mai mult, nu puteam sa fac eu asa ceva, care fusesem dezavuat de Ceausescu”, a subliniat fostul presedinte al Romaniei, care a insistat asupra faptului ca el „a aparat intotdeauna oamenii”.
Gandul

19 comentarii la “Iliescu a predat la o şcoală a Securităţii – Iliescu – acuzat de implicare în racolările Securităţii. vezi video

 1. mgabim,
  Blogul asta este blog informativ ca lumea sa afle adevarul despre iliescu. Sunteti penibila, unde-l vedeti pe Grigore Cartianu?.

  „doamna” va rog foarte frumos sa fiti atenta si sa va retineti, aici este blogul meu si e dreptul meu sa relatez niste articole,(tocmai de-aia ca sunt indivizi ca dvs, trebuie sa pun totul pe tava) eu pun documente, si probe doamna, de aceea am nevoie sa pun si sursele ca indivizi ca dumneavoastra sa nu aiba dubii. Poate aveti nevoie de ochelari, daca dumneavoastra nu aveti incrdere in documentele din Arhivele Nationale, nu e problema mea, dumneavoastra sunteti un om fanatic care nu poate sa se confrunteze cu adevarul pus in fata.

  Dumneavoastrea nu a sa-mi dictati ce sa scriu pe blogul meu, pe mine nu ma intereseaza blogul dvs, cu toate ca e vorba de palgiat si de manipularea opiniei publice in modul cel mai josnic.

  PS. de ce ati venit aici? ca sa-mi spuneti cat de sincer si bun si frumos este idolul dumneavoastra ion iliescu ?

  Roxana Iordache spune:
  sâmbătă 20 martie 2010 la 8:28:32 pm

  @ALM. Sincer, nu vă înţeleg poziţia de apărător al lui Iliescu. Se ştie foarte clar că prim-secretarii erau şefii filialelor judeţene ale Securităţii. Pe Marius Oprea chiar merită să-l creditaţi, e un istoric onest, tenace şi extrem de aplicat.

  mgabim spune:
  Am fost 4 ani profesoara de fizica si diriginta nepoatei lui Iliescu

  mgabim spune: Am fost 4 ani profesoara de fizica si diriginta nepoatei lui Iliescu.

  Apreciază

 2. mgabim,
  Ori nu poti ori nu esti capabila, de ce trebuie sa-ti pastezi comentariul si la Roxana Iordache? iti este greu sa scrii un comentariu? JENANT!
  de ce nu comentezi articolul ? eu vad ca tu preferi sa ma barfesti pe alte bloguri.
  Nu pot sa simpatizez ca tine un om care a facut politie politica, un om care avea securitatea sub ordine, sau un ipocrit.

  Un om care a slujit regimul ceausist, care a predat la scolile de securitate, un om care a cenzurat filme chiar cand era ministrul lui Ceausescu la tinerete, vezi mai jos stenograma unde atesta ce scriu, ca pina la urma sa se dea drept oponant al regimului ceausist.

  Un om care l-a criticat pe Ceausescu numai entru ca el Nicolae Ceausescu a intinat regimul comunist, un om care niciodata n-a gresit prin afirmatiile sale). Da, Iliescu are nevoie de oameni ca tine, din pacate sunt multi.
  Acest cretin care a torturat poporul roman nu are nici-un drept de aparare si incurajare asa cum o faci tu.

  Acest bolsevic mincinos trebuie sa fie judecat de popor si pus la zid asa cum a facut cu ceausescu, doar acest mincinos ordinar parca vorbea despre un tribunal legal dupa Constiutia lui Ceausescu, dar el nu l-a judecat ci l-a ucis. Stii de ce ? pentru ca prietenul tau iliescu a infiintat tribunalul militar exeptional abia pe data de 26 decembrie 1989, adica o zi dupa ce l-a ucis pe Ceausescu.

  Acest hoit care pretinde ca a fost „revolutionar” n-a facut nimic ci a distrus economia, a dat-o cadou pentru fostii securisti acest dobitoc nu a stiut sa ghestioneze economia romaneasca sau revolutia facuta de revolutionari si confiscata prin contrarevolutie comunista facuta de grupul antiroman CFSN, plin de agenti sovietici.

  Apreciază

  • Aici my bad, desi a durat mai mult de 24 de ore sa-mi vad mesajul. Personal scuze pentru acuze.

   1. nu am spus nici o data ca as fi PNL-ista!. Sint insa prin firea mea mai de stinga. De cind am plecat din tara, adica de prin ‘92 NU AM VOTAT cu nimeni, cu exceptia presidentialelor din decembrie 09 si asta doar pnetru motivul ca Basescu este un criminal care ucide Romania si bruma de democtratie greu cistigata picatura cu picatura.
   2. Nu am ascuns nici o data (i-a la rind postarile mele de pe blogul Roxanei si ai sa vezi asta) ca am votat cu Iliescu sin 90 si in 92.
   3. Ca ai o obsesie cu Ceausescu nu am nici cea mai micuta indoiala.

   4. Cit priveste ura ta indreptata impotriva lui Iliescu, sa o porti sanatos, pur si simplu nu ma intereseaza. Daca ai citit atent nu am facut absolut nici un comentariu pro sau contra la ceea ce ai scris.

   5. Daca asta tu consideri jigniri, probabil ca am uitat eu limba Romana!

   Apreciază

  • PS la comentariu initial.
   6. Si nu fac comentarii pe site-ul lui Iliescu! Am intrat doar cu ocazia zilei lui de nastere sau a sarbatorilor crestinesti sa-i spun la multi ani.

   Apreciază

  • mgabim,
   Nu cenzurez mesaje, niciodata nu am cenzurat, daca se injura atunci nu aprob mesajul.
   Numai primul mesaj trece prin moderare, eu cred ca de aceea trebuiam sa-ti aprob doua mesaje ca tu ai postat logat. Cer scuze.
   ps. erai cu PNL ?
   Eu nu sunt nici pesedist si nici pedelist, sunt penelist

   Apreciază

 3. Si inca un lucru. (Asta ca sa-ti arat cit esti biasat). Subliniezi ca Voicu a fost decorat de doua ori de Iliescu. Mie personal nu-mi place Voicu, si nici nu stiu exact cine a fost/este (cu exceptia faptului ca stiu ca este senator). Nu stiu si nici nu comentez daca este sau nu vinovat, asta este treaba justitiei. Dar ca o persoana care traieste intr-o tara democrata de mai bine de 15 ani si nu mai simpt patimile anti PSD-iste nu pot sa nu-mi pun intrebari:
  1. Cu este posibil sa apara in presa aceste stenograme, inainte de a fi instrumentat un proces? Aici daca s-ar fi intimplat asa ceva toate aceste ‘dovezi” ar fi fost excluse, mai mult juratii acre ar fi declarat ca le cunosc si ca le considera meritoiase ar fi fost exclusi din juriu (!?).
  2. Aceste inregistrari au avut semnatura unui judecator (cel putin legea spune ca este necesar) in baza carei cereri adresate parlamentului s-a facu aceasta aprobare? (este senator si asa cere legea, nu comentez ca ar fi si corect).
  3. Daca totusi este corect sa se publice stenogramele, de ce nu le auzim si pe cele ale lui Solomon, sau Udrea, sau Berceanu, sau Videanu? Toti acuzati de coruptie (Solomon trimis in puscarie chiar), procuratura a decis ca Udrea este „cinstita”. banuesc ca si ei i-ar fi fost asculatete telefoanele, de ce nu vedem transcripturile si sa decidem noi „publicul” daca este cu adevarat nevinovata, asa cum ni s-a pus la dispozitie cazul Voicu?

  Daca Iliescu ar fi facut in cele 3 mandate macar 5% din ce face frate-tau basescu ar fi fost linsat in piata publica ca un animal! Pe Basescu il pupati in c** sau tipi ca tine preferati sa-l ignorati sau mai rau sa-i faceti p;artituira: dovedeti ca tot raul zace cu Iliescu, si PSD-ul este ciuma.
  Nu te supara, dar prefer sa fiu catalogata drept comunista decit sa „adulez” cea mai mare jigodie securista precum Basescu!

  Poti sa alegi sa nu lasi sa treaca postul meu. Important este ca tu il citesti si poate macar in ceasul 12 iti mai deschide ochii la raul pe care il faci, cu sau fara intentie. Dar tu si multi ca tine cu tot ce faceti ii dati aripi lui Basescu. Si va veni un moment cind se va trage linie si se va aduna.
  Cum am zis, poti sa nu publici si sa-mi raspunzi pe blogul meu.

  Apreciază

  • Aia nu este” vila” lui ILiescu, vila are 4 apartamente din care el detine un apartament cu 4 camere, hai sa zicem cinci deoarce avea si o camera de serviciu! Si spun in cunostinta de cauza. Am fost 4 ani profesoara de fizica si diriginta nepoatei lui Iliescu (Miruna – fata fratelui ucis la Paris). Am fost acolo, nu spun din poze si snoave. Nu vreau sa afirm ca acel apartament ar fi fost similar cu unul din Balta Alba dar nici pe departe nu se compara cu ce a capatat prin furt Basescu sau fata lui cu casa de 1 milion di vinzari anterioare.
   De ce nu te ocupi tu de activitatea de securist a lui Basescu? Ti-e frica, sau il adulezi atit de tare ca singurul tau scop in viata este sa-l slujesti? Chiar daca ajunci sa spui si jumatati de adevaruri si sa folosesti la superlativ ininuarile?

   Apreciază

 4. Magz,
  El este omul „perfect”, nu a gresit in viata lui nici atunci cand a slujit regimul ceausist, ba era ministru, ba era prim-secretar. Cert, ca a cenzurat filme, vezi mai jos am pus stenograma. Un om cu snge rece nemilos si oportunist.
  in 1989 avea o vila in bulevardul primaverii, vezi mai jos am pus o poza cu casa lui.
  El, Iliescu, de-fapt s-a razbunat pe Ceausescu pentru ca a intinat comunismul, a spus-o cu gura lui la TVR.

  Apreciază

  • Din care ocupa doar un apartament! Au incercat altrii inaintea ta prin ’96 sa ne vorbeasca de „averile” lui si „casele” lui Iliescu si nu au reusit. Vad ca aplici cu „succesuri” metoda Udrea in prinvinta minciunilor, doar doar te-o si crede cineva!

   Apreciază

 5. Niciodata iliescu nu v-a spune am fost ,am facut, am vrut ,mi-a plact ,imi asum,sunt resposail,rau imi mai pare ,am prins perioada ,eram tanar si m-a fascinat sa conduc sa ma dedic muncii de partid .Mi-am ales partidul comunist, am afinitati cu el si am preluat drapelul de la tata. Nu v-a recunoaste nimic,si nu v-a intina numele de comunist doar pentru ca ,ceausescu nu ne-a mai placut nici noua, nici rusilor ,nici americanilor.Doar este amarat ca, cerand ajutor rusilor acesta au raspuns ca „se retrag si din afganistan si nau chef de noi.” L-am vazut in filmul dat la tv pe Guse care spunea clar : nu avem nevoie de interventia sovietica.Dar, sa nu uitam ca ei misunau in tarisoara .Iliescu sustine ca e „cinstit si sarac”.Ce saracie este aceea cand casa ai de la stat si asta din tot deauna, de tanar,cheltuieli foarte mici caci partidul ii dadea de toate,presedinte de trei ori fiind, nu a avut nevoie sa dea bani nici pe mancare nici pe haine.Relaxare cata vrei la Palat ,la Neptun ,la Scroviste.Paza sa nu i se intample ceva ,salariu ff mare,pensie si mai mare.Adica acest om a primit de toate ,are de toate, nu-i lipseste nici doctorul, e la timp si cand doreste.In concluzie este foarte bogat. Fara sa fi facut alt ceva decat sa pazeasca bine comunismul pana in 89 si,sa pazeasca bine dosare grele impreuna cu brucan barladeanu si foarte apropiatii sai din sri si alte directii,dupa revolta. EI!acest lucru a dus la mizeria morala si saracia de azi 19 03 2010. Am aceasta parere si, nu stiu cum poate sa mi-o demonteze activistul de partid ion iliescu.Are insa o latura buna care-i da si putin „uman” ,ii plac spectacolele de tot felul asta il odihneste si mai mult.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s