MUBARAK A DEMISIONAT DIN FUNCŢIA DE PREŞEDINTE AL EGIPTULUI CAIRO E ÎN SĂRBĂTOARE! VIVA !!!! Wael Ghonim, figură puternică a revoluţiei din Egipt, a scris pe Twitter: „Adevăraţii eroi sunt tinerii egipteni din piaţa Tahrir şi restul Egiptului”.

„Poporul vrea înlăturarea regimului”, „Alaa, spune-i tatălui tău că un sfert de secol îi ajunge!”, „Nu lui Suleiman!”, „Nu agenţilor americani”, „Nu spionilor israelieni”, „Jos Mubarak”, sunt doar câteva dintre lozincile scandate de protestatarii egipteni.
Preşedintele SUA, Barack Obama, a vorbit la Casa Albă despre situaţia din Egipt, având în vedere demisia preşedintelui Hosni Mubarak.

„SUA vor continua să fie un partener credibil pentru Egipt, suntem gata să dăm orice ajutor pentru o tranziţie credibilă spre democratie. Egiptenii ne-au dat o lecţie. Au câştigat democraţia în mod paşnic”, a declarat Obama.

– Despre democraţia din Egipt

„Vocile lor au fost auzite, iar Egiptul nu va mai fi niciodată acelaşi. Demisionând, preşedintele Mubarak a răspuns foamei poporului egiptean de schimbare. Nu este nicidecum sfârşitul tranziţiei egiptene, este doar începutul. Sunt foarte multe întrebări fără răspuns. Am încredere că poporul egiptean poate găsi aceste răspunsuri. Pentru egipteni a devenit evident că ceea ce îi aşteaptă e o democraţie originală, construită de ei înşişi.

O democraţie în Egipt poate avansa rolul său de lider responsabil nu numai în regiune, dar în lumea întreaga.”, a spus preşedintele SUA.

– Despre armată

„Va trebui să asculte de cererile lor, să ridice starea de urgenţă, va trebui să asigure cadrul legislativ necesar astfel încât aceste schimbări să fie ireversibile. Mai presus de orice, această tranziţie trebuie să aducă la aceeaşi masă toate vocile Egiptului. Trebuie păstrat acest curs spre schimbare. Suntem pregătiţi să oferim orice tip de asistenţă care va fi necesară pentru a continua o tranziţie credibilă către democraţie. Sunt convins că spiritul întreprinzător al poporului egiptean va permite crearea de noi oportunităţi, de noi locuri de muncă. Ştiu că un Egipt democratic îşi va exprima puterea nu numai în regiune, ci şi în lume.

Armata a servit poporul cu patriotism. Acum va trebui să asigure o tranziţie credibilă, să adune la masa discuţiilor toate vocile credibile egiptene şi să asigure cadrul legislativ necesar pentru că aceste schimbări să fie ireversibile.”, a mai spus Obama.

– Despre unitate

„Am văzut mame şi taţi cu copii în braţe, veniţi în viaţă pentru a arăta libertatea. Acesta este felul în care funcţionează democraţia. Armata nu a tras în oamenii pe care a jurat să-i apere. Am văzut oameni credincioşi care se rugau împreună. Aceste scene ne amintesc că nu diferenţele trebuie să ne definească, ci valorile comune pe care le împărtăşim.

Armata nu a tras în oamenii pe care a jurat să-i apere. Am văzut doctori şi asistenţi medicali care i-au îngrijit pe oameni. Am văzut creştini şi musulmani rugânduse împreună şi strigând că sunt acelaşi popor.”, a declarat Obama despre revoltele din ultimele săptămâni.

– Despre compasiune

„Ziua de astăzi aparţine poporului egiptean, iar poporul american este mişcat de aceste scene din Cairo şi din întregul Egipt.”

MUBARAK A DEMISIONAT. ŞI A PLECAT. ARMATA PREIA PUTEREA PÂNĂ LA ALEGERI. CONDUCEREA ARMATEI PROCEDEAZĂ CUM AR FI TREBUIT SĂ FACĂ GENERALUL STĂNCULESCU LA NOI, ÎN DECEMBRIE 1989. ERAM DEPARTE

De Roxana Iordache

Mohamed ElBaradei, imaginea opoziţiei egiptene, a declarat pentru Associated Press: „Este cea frumoasă zi din viaţa mea”.

Laureatul premiului Nobel pentru pace spune că „Egiptul a fost eliberat după zeci de ani de represiuni” şi că se aşteaptă la o tranziţie „frumoasă” a puterii
UPDATE 18. 30 Preşedintele SUA, Barack Obama, va susţine la ora 20.30 un discurs referitor la demisia lui Hosni Mubarak

Baroneasa Catherine Ashton, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, a declarat că Uniunea este pregătite să ajute Egiptul, informează Reuters.

„În Cairo, şoferii claxonează pentru a sărbători demisia lui Mubarak. Se trag focuri de armă în aer. Mulţimea se bucură. Totuşi, preluarea puterii de către armată arată ca o lovitură de stat. Constituţia a fost încălcată. Oficial, un lider al Parlamentului ar trebui să preia puterea, nu armata. Egipt se îndreaptă către un viitor nesigur”, transmite Jon Leyne pentru BBC.

UPDATE 18.10 ANUNŢUL DEMISIEI FĂCUT DE VICEPREŞEDINTE. PUTEREA TRANSFERATĂ ARMATEI

Declaraţia integrală a vicereşedintelui Suleiman: „În numele lui Dumnezeu, în aceste circumstanţe dificile prin care trece Egiptul, Preşedintele Hosni Mubarak a decis să renunţe la funcţie de preşedinte al republicii şi însărcinat Consiliul Forţelor armate să conducă ţara
UPDATE 18.00 HOSNI MUBARAK A DEMISIONAT DIN FUNCŢIA DE PREŞEDINTE AL EGIPTULUI, informează BBC.

Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele egiptean, într-o scurtă alocaţiune televizată.

UPDATE ora 17.30 Confruntări între manifestanţi şi poliţia egipteană în Sinai, soldate cu răniţi

Un schimb de focuri de armă s-a produs vineri la Al-Arish, în Sinaiul egiptean, între manifestanţi şi poliţişti, provocând rănirea mai multor persoane, potrivit unor martori, pe fondul manifestaţiilor din ţară împotriva preşedintelui Hosni Mubarak, transmite AFP. O mie de manifestanţi au lansat bombe incendiare asupra unui post de poliţie şi au incendiat autovehicule, potrivit martorilor. Mai multe persoane au fost rănite, conform aceloraşi surse, dar nici un bilanţ nu a putut fi stabilit imediat.

Peste un milion de persoane manifestează în Egipt – AFP

Peste un milion de persoane manifestează vineri în Egipt, împotriva preşedintelui Hosni Mubarak, care a părăsit Cairo pentru a merge la Sharm el-Sheikh, potrivit unei estimări realizate de AFP.
Un oficial egiptean din domeniul securităţii a apreciat la un milion numărul manifestanţilor mobilizaţi în capitala egipteană, în timp ce un fotoreporter al AFP a estimat la circa 400.000-500.000 numărul manifestanţilor din Alexandria. Potrivit fotoreporterilor AFP, aproape 200.000 de persoane erau adunate în piaţa Tahrir, epicentrul mişcării de contestare din Cairo. Cel puţin 3.000 de persoane se îndreptau spre palatul prezidenţial din cartierul Heliopolis, iar numărul lor continua să crească. Aproape 2.000 de manifestanţi se aflau de asemenea în afara sediului televiziunii de stat, pe malul Nilului, în apropiere de piaţa Tahrir.

Hosni Mubarak se află la Sharm el-Sheikh, afirmă partidul său

Preşedintele egiptean, Hosni Mubarak, care i-a delegat prerogativele sale vicepreşedintelui Omar Suleiman, sub presiunea protestatarilor, a părăsit Cairo pentru a merge la Sharm el-Sheikh, în Sinai, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al Partidului Naţional Democrat aflat la putere, citat de AFP. „El este la Sharm el-Sheikh”, a afirmat Mohammed Abdellah.

„Mubarak a părăsit Cairo cu toată familia sa”, a declarat anterior o sursă apropiată Guvernului, sub acoperirea anonimatului, refuzând să precizeze dacă aceştia au părăsit Egiptul sau au mers în staţiunea balneară Sharm el-Sheikh, din Sinai, unde preşedintele deţine o locuinţă

2 comentarii la “MUBARAK A DEMISIONAT DIN FUNCŢIA DE PREŞEDINTE AL EGIPTULUI CAIRO E ÎN SĂRBĂTOARE! VIVA !!!! Wael Ghonim, figură puternică a revoluţiei din Egipt, a scris pe Twitter: „Adevăraţii eroi sunt tinerii egipteni din piaţa Tahrir şi restul Egiptului”.

 1. „Sint” desteapta de pleznesc si mi se pare ca toata lumea e „afona” la „romana”.
  M-am trezit dand lectii pana si lui Ovidiu, pe blogul Coxanei Ciordache.
  http://roxanaiordache.wordpress.com/2011/02/11/mubarak-a-demisionat-si-a-plecat-armata-preia-puterea-pana-la-alegeri-conducerea-armatei-procedeaza-cum-ar-fi-trebuit-sa-faca-generalul-stanculescu-la-noi-in-decembrie-1989-eram-departe/#comments

  Dupa ce ca-s prostanaca, mai „sint” si fudula:

  # Julia spune:
  sâmbătă 12 februarie 2011 la 1:44:51 am

  Rox, nu stiu cum sa spun dar „sint” (citeste sunt prostanaca) mai mult ingrijorata decit entuziasmata. Nu pot sa nu ma opresc cu gindul la „Iran si la euforia lor” (dezacord grosolan!) dupa revolutie. Si iata-i acum.

  Am pierdut cred echilibrul pe care il aveam, certitudinea acelui black & white, sau mai bine zis ideea ca liberatatea este naturala pentru OM. Cum de ce? Ma uit la noi in „mareata US of A” (alta dezacord de neiertata) si vad cum din ce in ce mai mult lenea si cersetoria cistiga in fata corectitudinii si muncii (constructie de retardata ori de inculta). Lenea si pretentiile unora ca ar avea dreptul la munca altora cistiga teren, pentru ca saracia cistiga teren iar lupta pentru o viata mai buna sau implinirea unor vise e din ce in ce mai grea (alta constructie de retardata). Si parca vad cum omul se multumeste cu mai putin dar pe degeaba, decit mai mult dar cu eforturi enorme!

  Nu stiu ce va fi in Egipt. Nici nu vreau sa speculez. Si desi imi doresc ca libertatea sa invinga, STIU ca la pinda (asa sunt eu, conservatoare a prostiei) stau extremistii care isi freaca acum minile (la fel conservatoare…) si trag sforile in timp ce tineretul entuziast sta in “piata universitatii” si sarbatoreste victoria demonstratiilor lor………….s-a gindit (cine sa se mai gandeasca daca eu n-am creier?) cineva care a fost ‘scinteia’ (asta sunt, alta n-am) care le-a aprins constiintele dupa 30 (treizeci) de ani de dictatura? Ca mie tare imi e teama de Soros si ai lui ortaci!

  PS Dumnezeu are treaba pazindu-si credinciosii de fanaticii lui Allah caci crestinii cam fug in fata masacrelor! 😦 (V-am zis eu ca-s retardata? Habar n-am ce vreau sa scriu, importanta e ca vreau sa ma dau citita cu „cartile mele dragi”).

  Dupa care postare vreau sa-i arat lui Ovidiu cat este de incult:
  # Julia spune:
  sâmbătă 12 februarie 2011 la 1:47:58 am

  ovidiu: “….se poate TRAGE concluzia….”
  nu “…tragea….”………..mai invata si tu romana! 🙂

  Apreciază

 2. VAD REVOLUTIA EGIPTEANA IN DIRECT LA TV, SI MA MIR CUM TINERII ASTIA AU REUSIT SA-L INDEPARTEZE DE LA PUTERE PE MUBARAK, FARA A FI FUGERIT DE GENERALI SI ARESTAT CUM A FOST LA NOI, ASTA ESTE ESENTA REVOLUTIEI IN SENSUL ADEVARAT AL CUVINTULUI.

  ION ILIESCU TREBUIE SA INTELEAGA CA EL NU ARE NICIO LEGATURA CU REVOLTA POPULARA, EL NU A FOST REVOLUTIONAR A FOST UN COMUNIST DIN ESALONUL DOI UN PROFITOR SI UN TRADATOR.

  HAI SA NE AMINTIM CINE ERAU OAMENII CARE AU CONFISCAT REVOLUTIA NICOLAE MILITARU -KGB, SILVIU BRUKAN-KGB, ION ILIESCU AGENT SOVIETIC INCA DIN 1971, VOICAN VOICULESCU UN HOT PUSCARIAS SI TURNATOR AL SECURITATII, MIHAI LUPOI UN ALT AGENT RUS.

  GHEORGHE APOSTOL UN ALT AGENT MARGINALIZAT, CONSTANTIN PIRVULESCU TOT UN MARGINLAZAT COMUNIST, GRIGORE RACEANU ALT MARGINALIZAT COMUNIST, CORNELIU MANESCU INCA UN COMUNIST MARGINALIZAT. GENERAL STEFAN KOSTYAL IN 1990 S-A STABILIT LA MOSCOVA.
  IULIAN VLAD CARE A VRUT SA-L ARESTEZE PE 21 NOAPTE PE CEAUSESCU.
  LASZLO TOKES AGENT UNGUR.

  IN SFARSIT SE POATE TRAGEA CONCLUZIA CA EGIPTENI FARA SPRIJINUL ARMATEI SI FARA TRADATORI DE GEN ILIESCU, AU REUSIT, IN ORICE CAZ SE VEDE CA ASA-ZISA FRATIA MUSULMANA NU A RASTURNAT REGIMUL PRINTR-UN PUCI.

  PACAT CA IN ROMANIA REVOLUTIA A FOST CONFISCATA DE O BANDA DE TRADATORI, MARGINALIZATI SI DE AGENTI KGB-CIA-GRU.

  MAI GRAV A FOST, CU ASA-ZISII TERORISTI, CA SA NE FIE CLAR PRIMUL TERORIST A FOST CHIAR ION ILICI ILIESCU EL A CREEAT DIVERSIUNEA CA SA AIBA LEGIMITATE DE REVOLUTIONAR OMORAND-UL PE CEAUSESCU IN SFANTA ZI DE CRACIUN, ASA A AJUNS TARA PE MINA COMUNISTILOR DIN ESALONUL DOI.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s