Dan Păsat: „Noi ne înţelegem aşa bine, eu cu Elena Udrea, înţelegi?… Am făcut eu nişte gesturi faţă de ea pe aici şi…i-a plăcut. Eu vorbesc de relaţia mea cu Elena, relaţia mea cu Vasile Blaga, relaţia mea cu Videanu şi aşa mai departe, Berceanu… adică asta e viaţa!

Noi dezvăluiri în cazul deputatului PDL Dan Păsat. În dosar apar nume grele din cadrul PDL, printre care şi cel al ministrului Dezvoltării regionale şi Turismului, Elena Udrea. Potrivit referatului DNA, obţinut în exclusivitate de Realitatea TV, Dan Păsat încerca să îşi folosească poziţia în partid pentru construirea unui parc de distracţii din fonduri europene, pe propriul teren.

Procurorii au ataşat în referatul cu propunerea de arestare a lui Dan Păsat o discuţie a deputatului PDL cu un prieten, din ianuarie 2010. Din aceasta reiese că cei doi plănuiau să o convingă pe Elena Udrea să aprobe construcţia unui parc de distracţii în Giurgiu, din fonduri europene, pe un teren ce le aparţinea.

Liviu: Ascultă-mă, să îţi spun. Povestea este aşa, oamenii au acces
la fonduri europene.
Păsat: Da, fratele meu!
Liviu: Ca să accesezi fonduri europene, da’ se bag în…în proiecte
genu… Ai nevoie de un proiect care să fie agreat de… de cineva din Guvern, da?
Păsat: OK!

Sursa: Referatul DNA

Membrul din Guvern care urma să îl ajute pe Dan Păsat este chiar Elena Udrea. Asta rezultă din interceptările procurorilor.

Păsat: Deci eu când a investit-o Guvernul, m-am dus la ea, am pupat-o, am felicitat-o şi i-am spus că în zona aia, Ogrezeni acolo…E o baltă mare, frumoasă, şi că e zonă de interes. Şi ea zice: „Da, da, Comana. Eu ştiam de Comana, nu ştiam nimic de…” Deci nu ştia absolut nimic femeia, ca locaţie mă refer. Ca proiect poate ştie…

Mai departe, Păsat îi povesteşte prietenului său strategia pe care vrea să o adopte în discuţia cu Elena Udrea, pentru a o convinge să nu aleagă terenul altui membru din partid.

Păsat: Eu vreau să mă duc la ea şi să îi spun următorul lucru:
„Băi, Elena, uite care-i treaba, eu vreau să fac acolo. Am un lac mare, e zonă de interes, eşti la…e la Giurgiu. Tu ştii că ai vrut să vii la Giurgiu şi nu ai putut că aşa a fost să fie.” Noi ne înţelegem aşa bine, eu cu Elena, înţelegi?… Am făcut eu nişte gesturi faţă de ea pe aici şi…i-a plăcut.

Deputatul Dan Păsat aminteşte în timpul convorbirii şi despre prietenia sa cu alţi membri marcanţi ai PDL.

Păsat: Lăsând la o parte că sunt eu deputat, nu vorbesc de deputat aici. Eu vorbesc de relaţia mea cu Elena, relaţia mea cu Vasile Blaga, relaţia mea cu Videanu şi aşa mai departe, Berceanu… adică asta e viaţa!

Sursa: Referatul DNA

Interceptarea despre oamenii politici, ataşată la dosar de către procurorii anticorupţie nu are legătură cu acuzaţiile de şantaj care i se aduc lui Dan Păsat.

În replică, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului spune că „nu a contractat nici din fonduri europene şi nici din fonduri guvernamentale construcţia vreunui parc de distracţii în localitatea Ogrezeni sau în vreo altă localitate din judeţul Giurgiu. Un astfel de proiect nu a ajuns niciodată la minister.”

Parlamentul a refuzat în această săptămână să-i ridice imunitatea deputatului PDL Dan Păsat pentru ca procurorii să-l poată aresta. PDL nu a reuşit să strângă numărul suficient de voturi pentru a trece cererea, iar Opoziţia – PNL şi PSD – nu au votat deloc.

3 comentarii la “Dan Păsat: „Noi ne înţelegem aşa bine, eu cu Elena Udrea, înţelegi?… Am făcut eu nişte gesturi faţă de ea pe aici şi…i-a plăcut. Eu vorbesc de relaţia mea cu Elena, relaţia mea cu Vasile Blaga, relaţia mea cu Videanu şi aşa mai departe, Berceanu… adică asta e viaţa!

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s