„Financial Times” Gaddafi deţine 148 de tone de aur, care vor fi suficiente pentru a finanţa războiul de luni sau ani

Potrivit rapoartelor de FMI, Banca Centrală din Libia, care se află sub controlul lui Gaddafi, are 143.8 tone de aur, sunt care estimează o cantitate mult mai mare.

Potrivit unor surse din domeniu, în timp ce multe bănci centrale deţin rezervele lor de aur bolti in Londra, New York sau Elveţia. Lingoul libian este in tara. Aurul libian a fost depozitat înainte de a izbucni revolta in banca centrală în Tripoli, dar Gaddafi a avut grija sa fie transferate la alte judeţe cum ar fi orasul sudic al Sebha, deoarece ar fi mai uşor pentru a transfera aurul în ţări străine şi să le vândă, dacă este necesar.
Rapoartele Times sustin că în urma revoluţiei egiptene, ţara a interzis exporturile de aur, pentru a preveni cazurile în care oficialii guvernamentali sa aiba acces la o resursă pe care le-ar vinde pentru castig personal.
Si Iran, a cumpărat aur în ultimii ani, cu intenţia declarată de a fi liber de dependenţă monedei americane şi de a proteja rezervele tarii.

Din cauza deprecierii monedei americane. Alti jucatori importanti din piata de aur sunt China, Rusia şi India.

Deşi Gaddafi deţine o sumă imaginara de metale preţioase, bancherii estimează că nici o instituţie financiară nu va fi de acord să cumpere aur care provine din Libia. „Investitorii mari să se abţină de la efectuarea tranzacţiilor cu ţările în care există un conflict – ei nu ştiu cine e pe cealaltă parte a tranzactiei”, au declarat surse din domeniu.
Dar Col Gaddafi ar putea transporta aur la Ciad sau Nigeria, unde aurul ar putea fi schimbat pentru monedă transferata într-o bancă deţinută de Banca libian de Externe – o sucursală a băncii centrale.

„Dacă o ţară ca Libia vrea să lichefieze aur, ea, probabil, va înlocui – pentru arme, alimente sau bani”, a declarat Walter de Wet, seful departamentului de cercetare mărfuri de la Standard Bank.
În plus faţă de rezervele de aur, colonelul Gaddafi ar putea avea, de asemenea, unele tezaurizate în numerar (cash) din vânzările de petrol din afara canalelor tradiţionale (ilegal).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s