Fotografii rare cu Marilyn Monroe, vândute pentru 150,000 de dolari

Un set de 36 de fotografii despre care se spune că sunt ultimele fotografii profesionale ale actriţei au fost vândute anul trecut pentru 150.000 de dolari, la o licitaţie din New York.

Marilyn a pozat nud în aceste fotografii, în cadrul unui pictorial pentru Vogue, în anul 1962, cu şase săptămâni înainte de a muri de supradoză. Fotografiile, făcute de Bern Stern, au fost publicate în cele din urmă în revistă ca un elogiu adus celei care este considerată încă a fi un etalon de frumuseţe.

Marilyn Monroe pe numele ei adevarat Norma Jeane Mortensen nascuta chiar de ziua copilului, la noi, pe 1 iunie, 1926 – A fost o femeie adevarata de cariera, adevaratul sens : actrita, cantareata, model, icoana a Hollywoodului, ideal de frumusete, icoana a modei si sex simbol! S-a nascut in Los Angeles, a fost data spre adoptie, pentru ca mama ei nu a putut avea grija de ea, insa nu a stat prea mult pe de acolo si a fot mutata de la o familie la alta, de la un orfelinat la altul. La varsta de 16 ani s-a maritat cu un baiat vecin cu recenta familia care a adoptat-o, tocmai pentru a nu mai fi nevoita sa se tot mute dintr-un stat in altul, la orfelinat. Marilyn spunea in autobiografia ei ca nu se simtea deloc ca o nevasta, ci mai mutl ca un copil, sotul strigand-o seara sa intre in casa, dupa ce se juca toata ziua cu copiii vecinilor. Ea a divortat in 1946, exact in anul cand si-a inceput cariera. Lucra intr-o fabrica, de vopsit avioane, in timpul celui de-al 2 lea razboi mondial, cand un fotograf  i-a facut cateva poze pentru o revista cu subiectul: ajutorul dat razboiului de catre femei si vazandu-i potentialul de model, a inscris-o intr-o agentie de modeling. S-a vopsit, s-a tuns, s-a schinbat complet, a inceput sa apara pe tot felul de coperti de reviste, succesul pandind-o si facandu-i cu ochiul, naucitor! Si-a schimbat numele in Marilyn dupa faimoasa actrita Marilyn Miller si Monroe dupa numele de fata al mamei ei. Apoi a aparut in numeroase filme si a pozat goala pentru Playboy. Dupa binecunoscutele filme Gentlemen Prefer Blondes si How to Marry a Millionaire, Marilyn a devenit una dintre cele mai faimoase vedete ale lumii, scena in care aceasta canta „Diamonds Are a Girl’s Best Friend” a ramas o capodopera din care multe dintre starurile de astazi s-au inspirat: Anna Nicole Smith, Madonna, Kylie Minogue sau Geri Halliwell. In 1959, s-a inregistrat punctul ei culminant, alaturi de Jack Lemmon si Tony Curtis in : ” Some Like It Hot ” A fost maritata dupa ce si-a inceput cariera, cu regizorul Arthur Miller, A murit in august, 1962, cauza mortii fiind suicidul, insa multi contesta acest lucru si in ziua de astazi!

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s