Traian Basescu: „Familia mea a fost obisnuita cu un standard de viata ridicat – cele mai frumoase Revelioane din cele petrecute departe de casa a fost cel de la Odessa!”

Vizita de stat a preşedintelui României, Traian Băsescu în Spania

SECRETE DIN INTIMITATEA LUI TRAIAN BASESCU

NU VREAU SA MOR SARAC

TRAIAN BASESCU a crezut dintotdeauna in sloganul „Sa traiti bine!” Prin ’93 declara: „Numai tampitii vor sa moara saraci!”

„Nu sunt un om bogat, dar nici sarac!”, ne declara Traian Basescu, prin 1993. „Nu-mi doresc sa mor sarac, numai tampitii doresc sa moara saraci! Bunastarea familiei mele inainte de revolutie a fost aproape deplina, iar faptul ca acum sunt in viata politica a facut sa ne consumam rezervele pe care le-am adunat in 12 ani de marinarie si cat am fost in Belgia! Familia mea a fost obisnuita cu un standard de viata ridicat si nu inteleg ca in democratie sa devin mai sarac sau sa ma apuc sa vand din ceea ce am agonisit! Daca ma voi lasa de politica, tot din shipping voi incerca sa traiesc, punand la dispozitie celor care au nave inteligenta manageriala, pregatire profesionala si altele!”, ne povestea Traian Basescu, pe atunci deputat si vicepresedinte PD, care, intre timp, a ajuns presedintele Romaniei.

TOPIT DUPA CALATORII

Primul voiaj in lumea larga al presedintelui a fost cu bricul Mircea, in 1974, pe cand era student in anul II al Institutului de Marina, pe ruta Constanta, Alexandria, Beirut, Famagusta. „N-as putea spune ca ma topesc de dorul de a sta pe apa, marturisea Traian Basescu, dar dorinta de a vedea lumea a fost mare, inca din adolescenta.”A mancat in toate porturile lumii, insa bucatele romanesti ii plac cel mai mult: „O ciorba de fasole este marea mea pasiune, ca si fasolea scazuta! Dar sotiei mele nu-i reuseste niciodata cum era ciorba de fasole din Institut, facuta la cazan! Imi plac, de asemenea, sarmalutele, dar numai din cele bine facute. Iar pentru un somn afumat fac o adevarata pasiune, desi n-am pescuit in viata mea!
Imi plac si puii de balta si totdeauna, cand sunt la Constanta, trec pe la patronul unui mic restaurant din portul Tomis, care stie sa-i prepare!

NASCUT STELIST

„Singurul mare hobby care mi-a ramas este sportul. Mi-a placut miscarea! Am practicat handbalul la scoala sportiva din Bacau – acolo am facut liceul – si in ultimii doi ani de liceu la „Stiinta Bacau”, dar n-am fost un talent. Insa, oricum, cateva ore libere le petrec oricand cu placere pe stadion, indiferent ce se joaca, nu numai la fotbal. Dar, categoric, fotbalul este marea pasiune! Sunt un stelist prin „constructie”: tatal meu fiind ofiter, m-am „nascut” cu CCA-ul in casa! Rapidul a fost un exercitiu, in faza initiala, cand am pus putina ordine acolo, prin ’91, apoi a devenit o iubire! Este o dragoste de maturitate. Raman insa si un credincios suporter al clubului militar”.

A RAPIT UN SIRIAN

Basescu, ca orice marinar, a vazut si a trait multe pe mare! „Cand comandam Crisana, am fost prinsi intr-o furtuna teribila tocmai cand incarcam la un terminal sirian, pe mare. Ancorele au inceput sa cedeze, sa grapeze! Mi-am tinut nava in pozitie din masini, am reusit sa incarcam si sa scapam. Pilotul sirian se pierduse cu firea si, pentru neprofesionalismul lui, nu i-am mai permis coborarea si l-am adus pana in portul Constanta!!!”

BRAZILIENCE, LA RIO, RUSOAICE, LA ODESSA

„Cand acostam intr-un port, ori coborau marinarii in port, ori veneau fetele la bordul navei! Depinde cum era cutuma sau uzul portului respectiv. Niciodata nu m-am formalizat, nu ma interesa de ceea ce o sa spuna securitatea acasa! Nu stiu in ce port s-au simtit marinarii mei cel mai bine, dar stiu ca unul dintre cele mai frumoase Revelioane din cele petrecute departe de casa a fost cel de la Odessa! La intrebarea care ar fi, in ale amorului, cele mai bune femei, ma abtin sa raspund”. La o cafea neagra si fierbinte, in baruletul din Aleea Modrogan, cu reportofonul inchis, „kapitanos” Traian ne-a spus: „Marinarii mei cel mai mult le apreciau pe brazilience. Dar asta ramane intre noi”!!!

NU BEAU SINGUR

„Nu prea agreez bautura, dar, daca beau ceva, imi place sa beau un vin de Jidvei, un Riesling sec de Murfatlar sau un whisky Ballantine’s. Nu beau mult si nu beau oricand: trebuie sa am o anumita stare, sa fiu intr-un anturaj, niciodata n-am baut singur!”
Sursa ZiarulCN

Un comentariu la “Traian Basescu: „Familia mea a fost obisnuita cu un standard de viata ridicat – cele mai frumoase Revelioane din cele petrecute departe de casa a fost cel de la Odessa!”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s