Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, acuzat de pedofilie si relatii homosexuale!

Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, este acuzat de un barbat necunoscut ca ar fi fost obligat sa intretina relatii sexuale cu preotul pe cand era minor, in urma cu 15 ani.

Dupa scandalurile sexuale care au zguduit recent Biserica Catolica, iata ca si la noi inaltii prelati nu sunt chiar complet in afara fenomenului, iar, saptamana trecuta, un barbat a depus plangere la Parchetul General, prin care il acuza pe Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, ca i-a facut avansuri si l-a obligat sa intretina relatii sexuale pe cand era minor.

In acuzatiile depuse la Parchet, barbatul marturiseste ca fapta s-a petrecut in urma cu 15 ani, la manastirea dobrogeana Dervent, acolo unde el era minor si frate, iar Teodosie era preot. Se pare ca, ierarhul i-a spus tanarului sa mearga impreuna la baie, unde i-a facut avansuri, a pus presiune pe el, facand uz de statul sau si l-a determinat sa intretina relatii sexuale. In plus, barbatul mai explica si situatii similare petrecute cu alti elevi minori, de la Seminarul Teologic Constanta.

Chiar daca acuzatii poate sa aduca oricine, lipsa dovezilor fac imposibila incriminarea lui Teodosie, in schimb, la dosar, se pare, ca vor ajunge si alte declaratii ale unuia dintre capii Arhiepiscopiei Tomisului care confirma cele intamplate in urma cu 15 ani.

“Eu stiu despre cine este vorba. Se numeste Ciprian, atata stiu. El ma hartuieste tot timpul la telefon, suna de pe numere private si isi modifica vocea. Chiar si astazi m-a sunat”, a declarat Teodosie.

Arhiepiscolul Teodosie, pe numele sau de mirean Macedon Petrescu, a mai fost implicat in trecut intr-o serie de scandaluri, fiind acuzat de luare de mita si fals intelectual.

Sursa: eNational
Scandalul a izbucnit sâmbătă, când RTV a difuzat un interviu cu tânărul care aduce şocantele acuzaţii. El susţine că, pe vremea când era frate la mănăstirea dobrogeană Dervent, ÎPS Teodosie l-ar fi ademenit să facă sex cu el.

“Am simţit o ruşine mare, dar am zis că este arhiereu, că este omul lui Dumnezeu. Atunci, pentru prima dată, am început contactul sexual, dar în formă nenormală, adică împreună cu un om bătrân”

, a spus la RTV tânărul.
Tânărul se numeşte Ciprian Stănescu şi este un orfan luat în grijă de Biserică, potrivit Arhiepiscopiei Tomisului. Parchetul General investighează dacă este cazul să fie deschis un dosar penal pentru aceste acuzaţii.
Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, părintele Constantin Stoica, este reţinut în a face declaraţii referitoare la acest caz. „Aceste acuzaţii trebuie probate de cel care a făcut acuzarea, adică tânărul trebuie să aducă probe, adică martori sau o fotografie. Până în momentul de faţă, aceste mărturii sunt simple calomnii. Orice act al nostru este însoţit de responsabilitate. Instanţa îşi va spune ultimul cuvânt în acest caz”, a precizat părintele Stoica. Reprezentantul BOR spune că „imaginea Bisericii are de suferit”.

De Nicolae Ceauşescu Publicat în General

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s