Instanţa:Traian Băsescu a săvârşit un act de violenţă fizică” asupra unui minor la mitingul din 2004. Deci nu a fost vorba de „minciună şi trucarea unor filmări”. VIDEO


Deci nu a fost vorba de „minciună şi trucarea unor filmări”.
Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au ajuns la concluzia că preşedintele Traian Băsescu a comis acte de violenţă asupra copilului pe care l-ar fi împins în campania din 2004, dar că dezvăluire făcute în acest sens de omul de afaceri Dinu Patriciu, în campania electorală din 2009, i-ar fi creat un prejudiciu de imagine şefului statului

„Scopul declaraţiei lui Dinu Patriciu nu a fost dezbaterea unei chestiuni de interes public, ci cauzarea unui prejudiciu de imagine apt să influenţeze rezultatul scrutinului electoral”, au arătat magistraţii.

„Ţinând cont că prin verbul a împinge se înţelege şi a îmbrânci, instanţa reţine că reclamantul (Traian Băsescu – n.r.) a săvârşit un act de violenţă fizică asupra minorului aflat în public, la mitingul electoral din 2004”, arată judecătorii în motivarea deciziei prin care i-au dat câştig de cauză preşedintelui Băsescu în litigiul avut cu Dinu Patriciu.

Instanţa a mai subliniat că „nu este învestită cu o acţiune având ca obiect tragerea la răspundere a reclamantului (Traian Băsescu – n.r.) pentru această faptă săvârşită în septembrie 2004”.
Preşedintele României a câştigat procesul cu omul de afaceri Dinu Patriciu legat de trucarea filmuleţului din campania electorală din 2009 în care era acuzat că a lovit un copil.

Judecătoria sectorului 1 a admis acţiunea formulată de Traian Băsescu şi l-a obligat pe Dinu Patriciu la plata a 0,5 lei daune morale, precum şi la publicarea deciziei în două publicaţii cu tiraj naţional. Sentinţa poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti.Dosar nr. 42195/299/2009 Sentinţa Civilă nr. 17975/2011

Şedinţa publică de la 19 Octombrie 2011
Instanţa constituita din:
PREŞEDINTE: V. G.
GREFIER: D. A.
II. SOLUŢIA INSTANŢEI
42. Referitor la primul aspect, instanţa reţine că pârâtul a recunoscut săvârşirea faptei, respectiv că a afirmat despre reclamant în cadulul emisiunii „Ora de foc”, difuzată de postul de televiziune Realitatea TV, în seara zilei de 25 noiembrie 2009, că a lovit un copil. Considerând ca această premisă a raţionamentului probatoriu este stabilită dincolo de orice dubiu, instanţa nu va mai analiza probele existente la dosar cu privire la existenţa faptei săvârşite de pârât.
57. În temeiul probelor arătate mai sus şi ţinând cont că prin verbul „a împinge” se înţelege şi „a îmbrânci” (conform DEX, ediţia 1998), instanţa reţine că reclamantul a săvârşit un act de violenţă fizică asupra minorului aflat în public, la mitingul electoral din 2004. Sub acest aspect, instanţa subliniază că nu este învestită cu o acţiune având ca obiect tragerea la răspundere a reclamantului pentru această faptă săvârşită în septembrie 2004
Vezi aici motivarea instanţei!


Court ruling: Basescu committed an act of physical violence against a child at 2004 election rally

Traian Basescu President of Romania is guilty of having committed an act of physical violence against a child who was in the audience at an election rally in 2004, the Sector 1 Judge Hall’s motivation reads, according to Mediafax. The court ruled that the statement made about the incident by the head of state during a TV show has the value of a verbal extra-judiciary confession, Mediafax writes.

On October 19, Basescu won a favorable ruling from the Sector 1 Judge Hall, in his libel case against businessman Dinu Patriciu. Basescu asked for one leu in damages for “: lying and fixing footage,” following the publication of a video which seemed to show the president hitting a child at a 2004 election rally.
The court accepted Basescu’s action and ordered Patriciu to pay 0.5 lei in damages. The court said in its motivation that the president’s statement that he only “shoved” the child aside has the value of a “verbal extra-judiciary confession.” Moreover, the court said that by shoving the child, Basescu did commit an act of violence against the child.
On November 26, 2009, daily Gardianul published a video that allegedly shows Basescu punching a child in the face during an election rally. Patriciu was saying on Realitatea TV, on the same day, that at that election rally in 2004, President Basescu punched the child twice, once in the stomach and then in the face, as the footage showed. Patriciu insisted that it was not him who released the video to the media.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s