Arhitectul lui Ceauşescu: Şi Elena îi făcea farmece lui Nicu să nu o părăsească

Trei dintre preşedinţii Romaniei au apelat la puterile magiei. Traian Băsescu l-a folosit pe Aliodor Manolea. Un medic a fost consilier pe asemenea probleme al lui Emil Constantinescu. Iar familia Ceauşescu a avut-o pe vrăjitoarea Laila…

Familia Ceauşescu a avut în preajmă o persoană cu puteri paranormale, de care asculta, o vrăjitoare venită din zona Buzăului, poreclită Laila. O sursă din anturajul acestei femei a avut bunăvoinţa de a ne spune povestea ei şi de a ne da două fotografii, unicat, ale vrăjitoarei.
Laila s-a născut la Tungujeni, Buzău, în anul 1923, sub numele Elena Pădurariu. Clarvăzătoarea s-a stabilit la Bucureşti în tinereţe şi s-a căsătorit cu un anume Aloman, apoi a reuşit să capteze atenţia elitei statului comunist. Cei care au cunoscut- o spun că putea să ghicească viitorul unei persoane doar după scris. Iniţial, veneau la ea medici, procurori, judecători etc. Apoi a început să fie vizitată şi de personalităţi ale momentului, precum scriitorii Nichita Stănescu şi Paul Goma. Faptul că i se împlineau prezicerile a adus-o mereu în centrul atenţiei.

A participat la prinderea lui RâmaruLa un moment dat, a participat la prinderea celebrului criminal Râmaru, ceea ce i-a adus o şi mai mare notorietate în rândul potentaţilor vremii. Aşa a ajuns în cercurile familiilor Maurer, Drăghici şi Mănescu. Chiar dacă oficial respingeau “misticismul”, în anturaj restrâns, comuniştii din vârful ierarhiei erau foarte atenţi la “asemenea prostii”. La un moment dat, Laila a început să fie vizitată de Zţ şi de Valentin Ceauşescu. Nu se ştie dacă s-a întâlnit vreodată şi cu Nicolae sau cu Elena Ceauşescu, dar, după contactul cu familia dictatorului, celebritatea Lailei a crescut enorm. Se ştie că a prevestit cutremurul din 1977.

A murit la 56 de ani, în mod misterios

După seismul din ’77 a fost luată pe sus de Miliţie şi interogată. Din fericire pentru ea, miliţienii nu prea ştiau ce să o întrebe. Au salvat-o din arest pilele înalte pe care le avea în structuri. Dar nu a scăpat decât pentru scurt timp. Se pare că Securitatea a fost interesată de viitorul lui Ceauşescu, în condiţiile în care Ion Mihai Pacepa, şeful spionajului românesc, tocmai fugise în SUA. Laila a refuzat însă să vorbească despre viitorul dictatorului.
Pe 16 noiembrie 1979, într-un salon de la etajul IV al Spitalului Municipal din Bucureşti, Laila a decedat, răpusă de o boală misterioasă, la vârsta de 56 de ani.

Nu doar personajele mondene ori politicienii din zilele noastre au aplecare pentru paranormal. Si Elena Ceausescu apela la serviciile ghicitoarelor, pentru a se asigura ca sotul sau nu calca stramb.

Arhitectul Camil Roguski, cel care a facut practic parte din familia Ceausestilor, a povestit pentru Ziare.com cum Elena Ceausescu ii facea vraji sotului sau, pentru a fi sigura ca nu va fi parasita pentru o amanta.

„Elena Ceausescu era taranca, isi dadea in carti. Nu insistent. Era o femeie de serviciu si aia ii dadea in carti. In casa, femeile de serviciu erau obligate nu numai sa faca ordine, ci sa aiba si dantele, snururi”, a declarat arhitectul de 86 de ani.

Camil Roguski a povestit cum Elena Ceausescu ii punea busuioc sub perna sotului sau, astfel incat sa se asigura ca acesta nu isi va gasi o amanta.

„Ii punea lui Ceausescu, fara sa stie el, busuioc in pat. Dar nu care cumva sa afle el, ca precis o dadea afara. (…) Ea mai mergea si la ghicitoare si facea si fel de fel de eforturi ca sa fie placuta de barbatul ei”, a povestit Camil Roguski.

Ceausescu credea doar in puterea lui

In comparatie cu sotia sa, insa, Nicolae Ceausescu credea doar in propriile sale puteri si in Dumnezeu.

„El era un om ursuz, nu tinea la lucrurile astea. Numai in familie era binevoitor, dar nu credea el in de astea. Ceausescu nu credea decat in puterea lui si Dumnezeu, avea si icoane prin casa”, a mai spus Camil Roguski.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s