STENOGRAMA CONVORBIRII. Monica Gabor si Dinu Damaschin. – D.: Să-mi bag pu..a era să-ţi zic eu acuma. Y: (Monica Gabor) Nu tăticule, nu prea găseşti aşa ceva în Buhuşi. D.: Mai găseşte şi pentru mine o gagică la vreo 25 de ani, aşa, dacă găseşti. Y: Am să caut. D.: Ai zis că taică-tu e la f… Dar eu vroiam să vin să te iau la Bacău în seara asta să-mi faci un masaj. Y: Da tăticule. D.: Nu se fu..? Y: Se fu.., dar… D.: N-ai găsit niciuna prin Buhuşi? Y: Toate pe la Italia pe la stradă, Germania…Y: Tăticule, dar mâine ce facem?

Dinu Damaschin la stanga

Dinu Damaschin la stanga

O luaseră ţiganii şi stătea prin boscheţi sau pe unde stătea. Tatăl ei era un beţiv, mama sa nu ştiu dacă se ocupade ea. Am ţinut-o la noi vreo trei luni. Bineînţeles, am pus-o să spele şi covoarele. Am învăţat-o să arunce părul de pe chiuvetă”, a declarat mama lui Dinu Damaschin, citată de România TV, despre Monica Gabor

Povestea a început încă de pe vremea când Moni avea 14 ani. Atunci ea a fost revendicată de două clanuri de ţigani din Bacău. Pentru o perioadă a locuit în apartamentului mamei lui Dinu Damaschin, pe vremea aceea reprezentant al Asociaţiei Internaţionale pentru Apărarea Drepturilor Omului din Bacău. Această întâmplare avea loc undeva în vara anului 2003, când, de teama interlopilor, Moni a fost obligată să fugă de acasă. Acest Dinu Damaschin, care apare obsesiv ori de câte ori se face vorbire despre viaţa Monicăi din Bacău, a declarat că familia din care provine doamna Columbeanu nu este tocmai una de rang înalt: „Tatăl Monicăi e un beţiv, stătea pe străzi. Îl mai ajutam eu, din când în când, de milă. Şi vă mai zic ceva. Ştiaţi că Monica se trage din neam de ţigani unguri? Gabor. Asta şi înseamnă, ţigan ungur. Dacă daţi de bunicii Monicăi, o să vă cruciţi”.
Imediat după ce săptămâna trecută Dinu Damaschin a fost ridicat de mascaţi şi reţinut pentru proxenetism şi trafic de carne vie, atât Monica Gabor, cât şi sora ei mai mică, Ramona, au susţinut că nu au nici o legătură cu acest caz şi, mai mult, nu înţeleg de ce numele lor sunt asociate cu acest dosarÎntr-una dintre declaraţiile Monicăi mai este menţionat şi omul de afaceri Corneliu Iacobov, despre care aceasta spune: „Mi-a propus să merg cu el într-o cameră a vilei, să întreţinem relaţii sexuale, iar eu am refuzat spunându-i că am înţeles că trebuie să-i ţinem doar companie”.

Corneliu Iacobov

Corneliu Iacobov

De cealaltă parte, afaceristul a negat orice implicare. „Dinu Damaschin reprezintă maximul de jigodism, îl ştiu de dinainte de Revoluţie. Eu am cunoscut oameni la viaţa mea, dar el e cel mai monstruos, cel mai nenorocit posibil. Dacă ar fi adevărat că aş fi dorit să mă culc cu această Monica Gabor, m-ar fi întrebat şi Irinel Columbeanu aşa ceva, că ne cunoaştem de mult timp”, ne-a declarat Corneliu Iacobov.

Cristi Tănase

Cristi Tănase

Reţeaua lui Dinu Damaschin ademenea fete frumoase, în special minore, cărora li se promitea o carieră de fotomodel, dar care, în cele din urmă, erau obligate să se prostitueze. Printre victime s-a numărat şi Monica Gabor, fostă Columbeanu. Băcăuanul Cristi Tănase afirmă că nu s-a atins niciodată de actualul fotomodel de frica autointitulatului „tată adoptiv” al acesteia. „Ea lucra pentru Damaschin, mai ducea acte de colo-colo. Ştiam că e minoră şi de asta îmi era teamă să mă apropii de ea, mai ales că Dinu ar fi putut să mă bage în belea. Dacă ar fi adevărat că am violat-o, de ce nu mi-a făcut plângere atunci?” Şoferul Ionuţ Brumă a adus-o la Bucureşti

Ionuţ Brumă

Ionuţ Brumă

Monica Gabor le-a povestit poliţiştilor că singurul mod în care a putut scăpa de influenţa lui Damaschin a fost să fugă din Bacău. Acest lucru s-a întâmplat pe 13 iulie 2005, când domnişoara Gabor şi-a făcut bagajele şi a pornit spre Bucureşti, unde avea să-l cunoască pe Irinel. Ionuţ Brumă, şoferul autocarului care a adus-o în Capitală şi care şi-a amintit de aceasta. Moni spune că, în lipsa ei, familia a avut de suferit: „Dinu a sunat pe telefonul fix şi a spus părinţilor mei că a răpit-o pe sora mea mai mică şi că doreşte ca eu să mă întorc la el, iar ei i-au zis că nu ştiu unde sunt”.
Uimitor, imediat ce a coborât din autocar, Moni Gabor, în vârstă de 18 ani, l-a cunoscut pe milionarul Irinel Columbeanu, iar la un an, pe 22 iulie 2006, cei doi au mers împreună în faţa altarului şi şi-au jurat iubire veşnică. Nunta a fost un spectacol grandios, care a costat 200.000 de euro. Tânăra venită din Bacău cu o geantă de voiaj neagră era deja de nerecunoscut. Cu o rochie de mireasă împodobită cu 800 de cristale Swarovski şi cu o trenă de câţiva metri, cu bijuterii cu diamante şi platină, sorbind elegant din şampanie, tânăra a fost în centrul atenţiei.

Dinu Damaschin a fost arestat alaturi de complicii sai Eugen Mereuta si Claudiu Ciuca pentru ca ademenea minore frumoase cu promisiunea ca le va asigura cariere de fotomodele, dupa care le obliga sa se prostitueze. Intre victimele lui Damaschin s-a aflat si Monica Gabor-Columbeanu. Virginele erau vandute interlopilor contra 1000 de euro bucata, sustin procurorii in actele de inculpare.Monica Gabor – Columbeanu a fost traficata de Dinu Damaschin in 2003, pe cand avea 16 ani. Dupa aproape un an ea a reusit sa scape si a facut plangere penala, insa atunci procurorii au considerat ca nu sunt suficiente probe pentru a-l pune sub invinuire pe Damaschin. Ulterior, o alta victima a retelei a reusit sa scape si a facut plangere, iar anchetatorii au atasat dosarul Monicai Gabor ca proba de continuitate a infractiunilor exploatare sexual. Procurorii i-au supravegheat operativ pe Damaschin si p e complicii sai ( filaj, interceptari si investigatori sub acoperire), si i-au retinut. Tribunalul Bacau a dispus arestarea preventiva pentru 29 de zile, decizie mentinuta de Curtea de Apel Bacau. Damaschin a intrat in greva foamei, sustinand ca ar fi vorba de razbunarea lui Viorel Hrebenciuc si Irinel Columbeanu, fostul sot al Monicai Gabor.„Aspectele declarate de către partea vătămată Gabor Monica au fost confirmate de martora G(abor).R(amona)., sora acesteia, care a indicat că are cunoştinţă că sora sa a fost vândută, succesiv, în scopul exploatării sexuale, de către susnumitul Damaschin , că acesta a avut controlul asupra acesteia urmare atât a promisiunii mincinoase privind accesul la cariera de fotomodel cât şi a exercitării de constrângeri psihice asupra sa. Mai mult decât atât, conform precizărilor martorei, rezultă că şi aceasta a fost ofertată cu promisiunea mincinoasă privind îmbrăţişarea carierei de fotomodel, dar că nu a dat curs acesteia, întrucât inc. Damaschin .D. C. nu i-a creat impresia unei persoane de încredere dat fiind evenimentele consumate cu sora sa.

Şi martora G. V., mama numitelor G.M. şi G.R., precizează în declaraţii că fiica sa s-a aflat sub influenţa inc. D. D. C. de la vârsta de 16 ani, sub promisiunea obţinerea unei slujbe la mare pe litoral şi ulterior a ascensiunii în lumea modellingului, promisiuni ce s-au dovedit mincinoase, în condiţiile în care a rezultat că acesta viza doar exploatarea sa sexuală, că fiica sa s-a aflat într-o stare de pericol, şi că a fost căutată şi ameninţată de mai multe ori de către acesta. Mai mult decât atât, martora indică faptul că acelaşi inc. D. D.pentru a nu fi reclamat pentru faptele săvârşite în dauna fiicei sale, a ameninţat-o că „în situaţia în care vom chema poliţia nu va păţi nimic, deoarece cunoaşte persoane influente din Bacău …. „ precizând totodată că la acel moment a refuzat să dea detalii despre locul unde se afla M., fiica sa, ce era căutată de inc. D.D.C. „…deoarece aceasta se temea să vină în oraş întrucât D. a afirmat că o va omorî, dacă o va prinde în Bacău”

Motivele arestarii
Judecătorii au admis arestarea preventivă deoarece faptele sunt extreme de grave, pedepsele sunt de pana la 20 de ani inchisoare şi există indicii că dacă inculpaţii ar fi lasati in libertate ar face presiuni asupra victimele si martorilor protejati pentru a anula probele. Procurorii mai spun ca reteaua lui Damaschin este „influenta in lumea interlopa” , iar numarul victimelor este mare.

Potrivit procurorilor: „Inculpatul Dinu Damaschin este cercetat pentru săvârşirea următoarelor infracţiuni: asociere infracţională în scopul săvârşirii de infracţiuni grave şi infracţiunea de trafic de minori, în formă continuată, constând în aceea că:
– începând cu anul 2001, a iniţiat şi dezvoltat colaborări infracţionale cu caracter de continuitate, în modalitatea asocierii infracţionale cu diferiţi întreprinzători iliciţi ca inculpaţii Eugen Mereuţă şi Claudiu Ciucă, pentru a-şi asigura finalitatea de traficare şi exploatare sexuală de tinere minore şi majore, fiind identificată în mod concret situaţia de victimizare a următoarelor părţi vătămate minore: B. C., G. M., D. I., C. C. A. şi J. E. S.
-Având colaborarea altor complici, a recrutat-o pe partea vătămată B. C. şi, prin constrângere pronunţată fizică (inclusiv abuz sexual) şi morală, a exploatat-o sexual în perioada anului 2001 până în februarie 2002, obligând-o să întreţină raporturi sexuale cu diferiţi bărbaţi, obţinând în acest sens importante beneficii financiare ilicite;
-în vara anului 2003 a recrutat-o dintr-o discotecă din Bacău, pe partea vătămată G.M. ( Gabor Monica-n.n.), după care, prin constrângere morală, a plasat-o mai multor bărbaţi din lumea interlopă a Bacăului şi a mun. Bucureşti pentru a întreţine raporturi sexuale contra unor sume de bani pe care le încasa direct de la clienţii specifici;– în perioada 2008-2009, având aportul ilicit a altor complici, a recrutat-o pe partea vătămată minoră D. I., prin înşelăciune (respectiv prin acordarea unui sprijin de acces în lumea modellingului) şi prin constrângere fizică şi psihică (şantaj) a exploatat-o sexual, punând-o în situaţia să practice prostituţia, în interesul său infracţional;
-în luna februarie 2010, prin înşelăciune, respectiv prin promisiuni neveridice privind accesul în domeniul modellingului, a racolat-o pe partea vătămată minoră C.C. A., în scop de exploatare sexuală, punând-o într-o situaţie de vulnerabilitate privind exercitarea opţiunii proprii de manifestare psihică, cu referire la valori intrinseci ca integritatea corporală, inviolabilitatea sexuală, siguranţa, onoarea şi demnitatea sa, în contextul în care s-a aflat într-o situaţie de dificultate, urmare a unor propuneri de raporturi sexuale emise de acoliţi ai acestuia, finalitatea ilicită nefiind atinsă, considerent al refuzului emis de persoana vătămată în cauză. Manipularea victimei minore s-a realizat pe parcursul perioadei februarie-aprilie 2010, rezultând totodată că în acelaşi context de victimizare s-a aflat şi minora şi J. S.E.;
-în cursul anului 2010, respectiv în perioada februarie – aprilie, prin promisiuni mincinoase privind obţinerea accesului în domeniul modellingului, a racolat-o pe victima minoră J. E. S., în scop de exploatare sexuală, punând-o într-o situaţie de pericol pronunţat sub aspectul inviolabilităţii sale sexuale, prin determinarea să întreţină raporturi sexuale cu un individ din anturajul său, finalitatea ilicită nefiind atinsă, considerent al refuzului emis de persoana vătămată în cauză”.

Rolurile inculpatilor:
Dinu Damaschin ademenea fetele frumoase, convingandu-le inclusiv parintii. Argumentul forte: se folosea de numele Monicai Gabor- Columbeanu, care a reusit ca fotomodel. Partenerul sau intr-ale infractiunilor, Eugen Mereuta, asigura apartamentele unde fetele erau obligate sa mearga cu clientii, iar Claudiu Ciuca transporta fetele la aceste apartamente. Dinu Damaschin si Eugen Mereuta au negat faptele, dar Claudiu Ciuca a confirmat mare parte din ele.
Potrivit procurorilor „Inculpatul Claudiu Ciucă a avut o conduită parţială de recunoaştere a faptelor ce i se impută, subliniind legături ilicite cu inculpatul Mereuţă pe care l-a vizitat în Bucureşti în apartamentele închiriate de acesta, în care erau cazate mai multe tinere, care desfăşurau activităţi de masaj erotic, prostituţie şi video-chat. În legătură cu inculpatul Dinu Damaschin, acesta a precizat că (…) s-a întâmplat ca susnumitul să îi solicite să îi facă cunoştinţă cu tinere, pretabile a fi exploatate sexual, dar că a refuzat orice implicare în astfel de activităţi”. Probele procurorilor sunt interceptarile telefonice si ambientale, filmarile facute de investigatorii sub acoperire, declaratiile martorilor protejati si ale victimelor.Fragmente din declaratiile Monicăi Gabor:

„Dinu Damaschin m-a sunat si mi-a spus sa merg la Bucuresti cu Ovidiu Hasan si cu una dintre fetele care lucreaza la bar deoarece erau invitati la nunta lui Vali Vijelie, iar ei erau prieteni cu Nutu Camataru, persoana care l-a cununat cu Vali Vijelie. Am fost cazata la Hotel B. (…) si am stat in camera cu Dinu Damaschin care a incercat pentru prima oara sa ma violeze, dar nu a putut deoarece eu am refuzat ceea ce mi-a propus, spunandu-i ca eu sunt virgina (…) am fost plasata la o masa unde era Corneliu Iacobov si un om de afaceri din Slanic Moldova si prostituatele de la clubul lui Ovidiu Hasan. Corneliu Iacobov mi-a propus sa merg cu el intr-o camera a vilei, unde ne-am dus ulterior, sa intretinem relatii sexuale, dar eu am refuzat spunandu-i ca eu am inteles de la Dinu ca trebuie sa-i tinem doar companie”

Fragmente din declaratiile victimei minore JES:
„Intr-o seara, Dinu Damaschin m-a dus la „Latin” unde l-a invitat si pe Cristi Tanase si i-a spus acestuia ca sunt virgina si ca ma da pentru suma de 1000 de dolari, iar Cristi Tanase a fost de acord si m-a obligat sa merg cu el la Hotel Decebal. Impotriva vointei mele am fost cu acesta la hotel, am inceput sa plang, i-am spus lui Cristi Tanase ca sunt virgina. El a spus ca nu-l intereseaza, dupa care m-a violat”.
Fragmente din interceptari:
Am treabă şi eu.
CO..: Ştiu, mi-o lăsat vreo 800 de mii.
X: Ce faci? Dar unde eşti?
C.: Eu acuma sunt la El Sheikh.
X: La El Sheick, tot acolo petreci?
C.: Ei petrec, beau o cafea. Auzi? Stai să-ţi zic. Şi curvele mi-o lăsat notă de 800 de mii, auzi.
X: Unde, mă?
C.: La Nota Bene…ţigări, da.
X: Nu pot să cred aşa ceva.
C.: Mâncare, pizza…îs mâncăcioase, trebuie f….
X:
C.: Păi da…
X: Da.
……………”

ovidiu hassan

ovidiu hassan

Din discuţia următoare de la ora de 14:53 declanşată de către subiectul de intercepţie menţionat cu însăşi persoană vătămată C.C.A.(pe care a contactat-o pe telefonul fix), rezultă că acesta, dat fiind ascendentul deja avut asupra tinerei, obţine conformarea directivă de a-şi cosmetiza înfăţişarea, în plan având la acel moment să o expună către diferiţi clienţi interesaţi pentru ulterioare prestaţii sexuale, după ce va obţine rezultatul final de conformare a victimei, dar mascându-şi acest interes ilicit sub promisiunea mincinoasă că aceste condiţionări fac parte de demersul necesar în ascensiunea în cariera de model. Modalitate cum poartă dialogul, tonul poruncitor şi infatuat, evidenţiat prin solicitările diverse emise, subliniază exerciţiul – amprentă de dominanţă particularizat în raport cu ţintele victimă:

Damaschin: Bun, bun, fă-te frumoasă, aranjează-te că trimit un băiat cu maşina să te aducă la Bacău. Du-te la coafor şi dă-ţi mustaţa aia jos. Tu nu te uiţi în oglindă că ai mustaţă la 16 ani jumate?
Y: Aoleu…
D.: Nu-mi place că ai mustaţă. Întreab-o pe maică-ta…mamă, ce să fac cu mustaţa asta? Vrei să devii manechin internaţional cu mustaţă? Dă-ţi mustaţă jos.
Y: He, he…
D.: Da, bun.
Y: În cât timp vii după mine?
D.: Nu vin eu, trimit un băiat că eu am funcţie prea grea.
Y: Da, da.
D.: Mai găseşte şi pentru mine o gagică la vreo 25 de ani, aşa, dacă găseşti.
Y: Dar nu am, o aduc…vin cu Sfânta?
D.: Să-mi bag…era să-ţi zic eu acuma. Ce să fac cu ea? Las-o să stea acasă.
…Dacă găseşti în Buhuşi o gagică ca să-mi placă, eşti tare. Îţi fac un premiu…dar să aibă cel puţin 20 de ani împliniţi.
Y: Dar n-am de unde să-ţi iau.
D.: Dar tot Buhuşiul ăla nu e, prin satele alea?
Y: Nu.
D .Tăticule, ă?
Y: Nu tăticule.
D.: Îmi dai nr. de telefon atunci la cea mai tare gagică din Buhuşi.
Y: Am să caut.
D.: Da, caută şi mă suni într-o oră, hai.
Y: Da, hai.”
Dupa o oră
D : Ce faci?
Y: Rău, tu?
D.: Cum adică rău? Ce-ai păţit?
Y: Nimic eu personal.
D.: Dar cine a păţit?
Y: I s-a făcut rău lu bunica. …
D.: Păi ce nu suni la salvare s-o duci la spital? N-aveţi spital la Buhuşi?
Y: Ba da, dar n-are rost. Pentru o răceală s-o duc la spital? …
D.: Dar maică-ta nu-i acasă?
Y: Dar mama nu-i plecată în Portugalia?
D.: Mama, de unde dracu să ştiu eu că-i maică-ta e în Portugalia?
Y: Dar nu ţi-am spus că părinţii îs plecaţi?
D.: Ai zis că taică-tu e la f…, că s-o despărţit de maică-ta şi aşa ai zis, nu? Şi maică-ta nu ştiu unde îi, nu ştiam că-i plecată.
Y: Da, bine atuncea, mama e plecată în Portugalia.
D.: N-ai spus, acuma e prima dată. De asta eşti aşa tu nebună tăticule.
Y: Da…ce-s aşa nebună?
D.: Păi şi de ce nu…da, păi dar eşti, na. … Dar eu vroiam să vin să te iau la Bacău în seara asta să-mi faci un masaj.
Y: Hai măi tăticule, dar n-am cum că tre să stau cu bunica.
D.: A, sigur? Sau să stai la f…?
Y: Nu tăticule că eu îs fată mare…cum să stau la…?
D.: Pe bune? Eşti virgină?
Y: Da. …
D.: N-ai găsit niciuna prin Buhuşi?
Y: Nu tăticule, nu prea găseşti aşa ceva în Buhuşi.
D.: Îs plecate?
Y: Toate pe la Italia pe la stradă, Germania…
D.: La stradă, da, rup.
Y: Exact.
D.: A?
Y: Exact. Tăticule, dar mâine ce facem?
D: Mâine? Dar să apuc ziua de mâine că nici eu nu mă simt prea bine.
Y: M…
D.: Mâine vorbim oricum. Mâine vreau să te duci la coafor să te aranjezi să apari altfel dacă vrei să te bag în seamă şi să te ajut, da?
Y: Da tăticule.
D.: Da tăticule, mâncăcioasă repede. Ai venit la mâncare şi pe urmă ai dispărut.

Y: Dar nu-i chiar aşa. Am stat o grămadă, uite întreabă-l pe chelnerul ăla.
D.: Pe chelner, da, bine, dar nu înţelegi că şi eu aveam treabă şi nu ştiu ce…şi crezi că Sfânta dacă aş chema-o în seara asta să vină să-mi facă un masaj, ar fi de acord?
Y: Nu ştiu.
D : Nu ştii…
Y: Nu ştiu, nu cred.
D.: Nu se f…?
Y: Se f…, dar…
D.: ... Vezi că o să-i dau numărul la un băiat A. şi o să te sune din partea mea şi poate vine el la Buhuşi mâine şi vă ia, da? Cu maşina…
Y: Da, da.
D.: Dar să te duci la şcoală, nu mai umbla de nebună pe străzi, da? Du-te la şcoală şi pe urmă mă suni în prima pauză…după 10. Da?
Y:
D.: De ce râzi?
Y: Da tăticule, mâine mă duc la şcoală.
D.: Du-te la şcoală, da, pe urmă îţi dai mustaţa jos şi pe urmă discutăm de modă. Şi băiatul deci îl cheamă Andrei, da?
Y: Da.
D.: 23 de ani, îi blond, nu ştiu ce şi ţinem legătura prin Andrei, da?
Y: Da tăticule.
D.: Da, poate se combină el cu Sfânta dacă o place.
Y: Tăticule, dar mâine vin cu Sfânta?
D.: Tu?
Y: Da.
D.: Nu ştiu, băi. I-o arăţi lui A .când vine cu maşina. Vă întâlniţi la un suc. Te sună el, deci îi dau nr. la un băiat A., da?
Y: Da.
D.: Şi poate vine el cu maşina să vă ia, da?
Y: Da, dar…vroiam să ţi-o prezint pe sora mea.
D.: Câţi ani are sor’ta?
Y: Îi de-o seamă cu mine.
D.: Îi fata mea cea de-a doua adică.
Y: Adică da, fata ta cea de-a doua.
D.: Dar sunteţi gemene sau cum?
Y: Poftim?
D.: Sunteţi gemene sau cum?
Y: Nu, nu, ea e fata lui tata cum ar veni.
D.: A, şi cum îi? Brunetă, blondă?
Y: Îi bruneţică.
D.: Ce înălţime?
Y: Îi mai micuţă ca mine.
D.: De înălţime?
Y: (Y către fata de lângă ea: Cât ai?/ Dar nu ştiu…/ Y: 1, 67?)
D.: 1,67m. Lasă că i-o prezinţi lui A. s-o vadă şi-mi spune el, da? Hai bine…
Y: Da tăticule, ai grijă atuncea.

Inculpatul Damaschin D.C. are o discuţie cu un individ, prezumat N. D. ( notat cu X), care încercase abuz sexual asupra părţilor vătămate C. A. C. şi J.E.Si.Dialogul acestora este excesiv de umilitor la adresa tinerelor:
„…
D. :Bă, da ce circ o ieşit aseară. Poţi vorbi?
X: Da, da(…) Băi, da alea erau figuri de Buftea băi, ce dracu! Urâte tare!
D.: Da?
X: Urâte ca puii de măgar, mă.
D.: Da.
X: Când am mai văzut că fac şi figuri : ” Luaţi-vă viteză!”
D.: Da nu tu înţelegi că eu pe ele abia aseară le-am văzut? Eu vorbeam cu ele prin telefon, eu o ştiu pe asta din mall. Băi, şi în final, m-am dus cu D.A., o venit acolo la … la un peco le-am … : Duceţi-vă dracu!” Ştii?
X: O fi fost violate dracu, că le era frică ziceai că …
D.: Nu, nu, n-o fost la nicio acţiune. Îs de astea proaste, sfinte. Ele venise ştii la castingu ăla şi nu … că dacă erau curve nu-ţi dai seama, nu …
X: Da nu erau majore să ştii.
D..: Păi dacă eu …17 ani îs bătrâne, bă, ce dracu!

Poliţia Bacău l-a protejat pe DInu Damaschin

Victimă:„Eu am încercat să cer sprijinul organelor de poliţie, şi am depus o plângere în acest sens, la Poliţia Bacău, am dat una sau mai multe declaraţii acolo şi la câteva zile după consumarea acestor împrejurări de sesizare penală. Am fost chemată de către poliţistul la care am dat declaraţie şi după ce am scris-o am fost dusă la parchet, şi după ce am ieşit după o altă declaraţie dată tot în faţa unui poliţist, când am ieşit din incinta parchetului mă aştepta Damaschin .D. în faţă, care mi-a arătat că deţine plângerea mea iniţială, am şi văzut-o, după care a rupt-o în faţa mea şi a început să râdă, după care m-a băgat forţat într-o maşină, m-a bătut în prezenţa unui alt bărbat, şi nu mai ştiu ce s-a întâmplat atunci cu exactitate, dacă m-a dus în zona unde locuiam cu gazdă sau m-a luat la el. Dar totuşi subliniez că mi-a pus în vedere că nu am ce face şi trebuie să fac ce spune el. ..”).

Alte fragmente din motivarea arestării:
„Conform unor declaraţii date de mai multe victime şi martori s-a stabilit că activitatea infracţională materializată de inculpatul Dinu Damaschin a avut un caracter pronunţat de continuitate, respectiv desfăşurând-o de a lungul mai multor ani de zile, dobândind notorietate prin acest delict penal însuşit ca mod de viaţă, atât la nivelul comunităţii zonale, cât şi în perimetre extinse din ţară. Această persistenţă infracţională i-au creat posibilitatea dezvoltării şi amplificării conexiunilor cu alţi lideri, ce coordonau clanuri de temut (exemplificativ se indică gruparea Clămparu, Hasan, etc), care acţionau în acelaşi domeniu de crimă organizată, chiar fiind constatată o interferenţă privind obţinerea de informaţii de natură a-i facilita exacerbat propriile finalităţi de exploatare sexuală a unor victime , in special minore, din diferite zone ale ţării”

Damaschin isi santaja atat fetele, cat si clientii ( fragment din motivarea arestarii)

„După ce fetele deveneau instrumentul de exploatare, contextul de şantaj, în unele cazuri, era extins şi în raport cu unii clienţi specifici care, deţineau anumite funcţii publice sau îndeletnicirea lor de serviciu presupunea un exerciţiu de autoritate în diferite instituţii.

În condiţiile în care clienţii vizaţi a fi şantajaţi se arătau interesaţi de prestaţiile sexuale ale fetelor, pe care le expunea în maniera obţinerii seducţiei scontate, proceda la accesarea privilegiilor, care de regulă trebuia să-i asigure perenitate infracţională în zonele de ilicit penal, precum şi accesul în diferite segmente sociale vizate şi, nu în ultimul rând, păstrarea unui ascendent asupra celor care îi slujeau interesele sale, cele mai multe delictuoase, pentru că acest subiect infracţional nu este cunoscut ca să fi prestat activităţi retribuite sau să fie o persoană care a desfăşurat afaceri legale.

Pentru a-şi asigura efectele de şantaj urmărite, prin adormirea vigilenţei unor clienţi influenţi sociali, inc. Dinu Damaschin C. îşi asigura performanţa de a dispune de o recuzită selectă de exploatare sexuală, asigurându-şi controlul asupra unor tinere ce corespundeau criteriilor de manipulare, prin atribute fizice ademenitoare şi având în unele cazuri studii liceale şi superioare.
De regulă inculpatul Dinu Damaschin C. le solicita fetelor aflate sub „protecţia” lui, să se îmbrace cât mai adecvat scopului de exploatare sexuală, în unele cazuri punându-le în legătură cu persoane ce făceau parte din anturajul său şi puteau să le asigure servicii de înfrumuseţare, după caz, plătind personal aceste servicii fiind rezultatul unor favoruri de colaborare”.

„Ipostazele de şantaj cu diferite persoane oficiale erau în unele cazuri împinse spre extremă, în obişnuinţă-i fiind să susţină în medii de rezonanţă, direct sau folosindu-de de victimele traficului, ca fiind consumate raporturi sexuale fictive sau să transfere indicii de traficare în sarcina altor persoane, care intrau la un moment dat în contradicţie cu interesele sale ilicite, deşi realitatea îl indica pe el ca responsabil. (cazul D.N. R., care a fost mediatizat în mass-media, rezultând în concret că inculpatul Dinu Damaschin C. a încercat să transfere indicii de responsabilizare penală sub aspectul traficului de minori – persoană victimizată Monica Gabor – în raport cu un cunoscut din anturajul său).

A santajat cu ajutorul functie sale de presedinte SIDO
Edificator este şi aspectul că manipularea emisă de către inc. Damaschin C.era exercitată şi în raport cu unii complici ai săi, care de regulă consimţeau să se implice în finalităţile de şantaj vizate de el, inclusiv în cazul victimelor traficului sau pentru materializarea de alte delicte implicit penale, folosindu-se semnificativ de atributul dobândit de preşedinte a unei organizaţii de apărare a drepturilor omului (SIDO). Sub această titulatură păstra controlul în vederea obţinerii unor finalităţi de acces pe diferite segmente de autoritate şi domenii mass-media pentru a nu-i fi contestate ascendentele vizate, pentru a păstra controlul asupra victimelor şi pentru a-şi fortifica o anume intangibilitate trucată, în raport cu adevărul adversar cu privire la activităţile infracţionale, pe care le-a materializat o perioadă atât de mare de timp. În cadrul cercetărilor penale urmează a se efectua verificări pentru a se stabili poziţia, calitatea oficială a inculpatului Damaschin D.C. în cadrul SIDO”.

Damaschin, care se recomanda ca fiind tatal natural al Monicai Gabor, era diabolic, machiavelic ( fragmente din motivarea arestarii)
Inc. Damaschin Dinu C. îşi disimula în deviza de dreptate tupeul activităţilor delictuoase pe care le săvârşea, afişând o mască socială de protector al drepturilor fundamentale ale cetăţenilor, implicându-se aparent benevol şi gratuit în activităţile de „salvare” a celor certaţi cu lege, pe care, în realitate intenţiona să îi utilizeze ca simple marionete în planurile sale infracţionale mamonice (diabolice).

Acest autoportret, construit machiavelic, bloca orice eventuală tentativă de reclamare a evenimentelor traumatice de exploatare sexuală, pe care tinerele victimizate ar fi vrut să o iniţieze în raport cu persoana sa, şi, mai mult decât atât, în ipoteza în care ar fi îndrăznit să reclame cursurile dramatice la care erau constrânse, acesta avea deja edificat un sistem relaţional de autoritate, prin crearea pârghiilor de natură a-i crea posibilitatea de imixtionare în exerciţiul decidenţilor specifici.

Astfel se explică longevitatea infracţională a inculpatului Damaschin .C. în câmpurile infracţionale vizate şi mai ales instaurarea climatului de teroare în raport cu tinerele deja aflate sub influenţa sa mefistofelică.

Se impune a se face referire că, pe lângă atributul de artizan diabolic de a manevra idealurile de carieră ale tinerelor, inc. Damaschin C. avea însuşită şi maniera de abordare a victimelor care expunea că este un veritabil depozitar a unei mentalităţi retrograde, obscure, lipsit de orice consideraţie faţă de victimele sale, pe care le considera simple instrumente de natură a-i aduce beneficii financiare continue şi accesul în zone influenţă.

Metoda Damaschin de „îmblânzire” a viitoarelor prostituate de lux (fragment din motivarea arestarii)
„Damaschin. D. m-a lovit de foarte multe ori, cu palma şi pumnii în zona feţei, a stomacului, şi îmi amintesc că o dată s-a întâmplat să mă lovească cu picioarele în zona stomacului în prezenţa unor prieteni ai lui. Îmi aduc aminte că în acele împrejurări era de faţă G., P.M., erau mai mulţi bărbaţi, dar nu mai pot preciza alte nume, pentru că nu mi le mai amintesc. În timp ce D. D. mă lovea cu picioarele în stomac, eu fiind la pământ, prietenii acestuia râdeau împreună cu el şi se distrau pe seama mea. Aceste împrejurări s-au întâmplat în afara Bacăului, la un popas sau la o terasă unde era o masă mare afară, era în perioada după-amiezii şi nu îmi mai amintesc dacă mai erau şi alţi clienţi, şi de altfel nu cred că s-ar fi băgat nimeni să mă sprijine pentru că toată lumea îi cunoştea şi le era frică de ei”.
–––––-
CONSILIUL NAŢIONAL AL AUDIOVIZUALULUI (sursa aici)
Direcţia Monitorizare
Serviciul Monitorizare TV
Raport de monitorizare
Postul: OTV
Emisiunea: Dan Diaconescu Direct
Data: 10, 15 şi 16.06.2009
10.06.2009
Postul de televiziune OTV a difuzat pe data de 10.06.2009, emisiunea „Dan Diaconescu Direct” care a avut-o invitată pe Oana Zăvoranu. Pe ecran a fost titrat: „Urmează primele imagini dintr-un film porno în care ar fi jucat Monica Columbeanu” şi „Tatăl adoptiv al Monicăi Columbeanu- fata mea asculta la telefon când Iri făcea sex cu sora ei”. Este afişată o fotografie a Monicăi Columbeanu sub care scrie: Moni Columbeanu. Întrebarea adresată telespectatorilor este: „Credeţi că Iri a făcut sex cu sora Monicăi Columbeanu?” De la ora 21.56, emisiunea s-a difuzat cu menţiunea „Senzaţional” şi semnul de avertizare AP, de la ora 22.17 cu semnul de avertizare 15 şi de la ora 22.35 cu menţiunea „Direct”.
În studio a fost invitată Oana Zăvoranu iar la telefon se află Dinu Damaschin care pretinde că este tatăl adoptiv al Monicăi.
Prin telefon a intervenit în studio Dinu Damaschin, „tatăl adoptiv al Monicăi Columbeanu”. Oana Zăvoranu, invitată în studio, comentează conflictul dintre ea şi Monica Columbeanu, declanşat ca urmare a faptului că Oana Zăvoranu a dat-o afară din emisiunea sa pe aceasta. Oana Zăvoranu şi Dinu Damaschin au adus o serie de acuzaţii la adresa Monicăi Columbeanu:

(Reper 57.49, otv 515)

Dinu Damaschin: Fetiţa care avea şaisprezece ani şi jumatate a plecat cu micorbuzul cu plasuţa la Bucureşti …
Oana Zăvoranu: Dar nu avea o mie de şoferi, domnule?
Dinu Damaschin: La Elite Model, ce a făcut un an de zile? (…) Poate să aibă mai mulţi avocaţi, ce a făcut ea nu poate fi şters cu buretele, la Hotel Bulevard şi în ţările alea unde a fost dusă.

Oana Zăvoranu: Da ea de cine a fost dusă acolo? De acest domn Hasan?
Dinu Damaschin: E treaba DIICOT-ului, DIICOT –ului, dacă ăştia de la Judecătoria sect. 1 l-au arestat pe nea Gigi Becali pentru nimic, să îi aresteze pe ăia ce au făcut cu puştoaica asta.

Dan Diaconescu: Au violat-o ce i-au făcut? Au dus-o la prostitu…

Dinu Damaschin: Da n-am povestit, domnule?
Dan Diaconescu: M-aţi înnebunit, spuneţi acuma că nu mai ţin nici eu minte…
Dinu Damachin: Cu Hotel Bulevard, cu Elite Top Model…
Oana Zăvoranu: Domnul Damaschin, până la urmă suntem şi noi bătrâni şi sclerozaţi, pe fata asta a răpit-o cineva, a obligat-o să….
Dinu Damaschin: Păi n-a răpit-o ...
Oana Zăvoranu: Mulţumesc, gata m-am lămurit. N-a răpit-o nimeni, s-a prostituat de bună credinţă.
Dinu Damaschin: N-a răpit-o nimeni, astea sunt aşa bazaconii….
Dan Diaconescu: Da nu s-a prostituat, nu? Nu s-a prostituat!
Dinu Damaschin: Păi dacă au probe, au ăştia de la DIICOT, serviciul ăsta care primeşte bani de la ONU..n-am zis atuncea de Codruţ Olaru.
Oana Zăvoranu: Să fiu al naibii dacă nu ne interesăm…
Dinu Damaschin: N-am zis de Virgil Ardelean, domnu’ Dan Diaconeascu…cu filmele, cu casetele…în Elveţia, n-au apărut în ziar, acolo, n-aveţi probele, n-aveţi toate ziarele…(…)
Dan Diaconescu: Şi Sile Cămataru a primit-o în Bucureşti? Cum a ajuns ea la Iri? Unde a locuit în Bucureşti?
Dinu Damaschin: Unde a putut şi ea, la Hotel Bulevard câteva zile, după asta s-a dus la doamna Corina Mihăilescu, căsătorită cu tipul ăla miliardar în dolari…şi după ce a participat la ziua lu’ Corina Mihăilă a dispărut. Ce a făcut ea un an de zile ? Ce a făcut fetiţa asta un an de zile?
Oana Zăvoranu: Păi ce a făcut Moni, dragă?
Dan Diaconescu: În Elveţia a dispărut?
Dinu Damaschin: Unde a fost şcolarizată? De către cine? Sunaţi-l luni  dimineaţă pe Codruţ Olaru, procuror şef la DIICOT, că Virgil Ardelean a ieşit la pensie.
Oana Zăvoranu: Domnul Damaschin, dar nouă cine ne poate furniza aceste informaţii?
Dinu Damaschin: Păi nu v-am dat numele? Domnul Codruţ Olaru, şef DIICOT România, că ei au toate chestiile astea, ei îl sună pe Irinel, măi Irinel mai lăsăm treaba aşa?
Dan Diaconescu: Trafic de carne vie…(…)
(Reper 01.05, otv 516)

Dinu Damaschin: De ce nu vă interesaţi, de când a plecat la Elite Top Model, agenţia asta internaţională, ce a făcut Moni? Că toată lumea, vai unde a fost??
Dan Diaconescu: O fi fost manechină! Ce, trebuia să se prostitueze?!
Dinu Damaschin: Ce manechină, domnule? Unde a fost manechină? Păi dacă eu am scris , am semnat, cu filmele porno, cu Elveţia!?(…)
Oana Zăvoranu: Ştiţi din ce cauză discutăm de treaba asta, domnul Damaschin? Dintr-un singur motiv. Ea este extraordinar de răutăcioasă, tendenţioasă, obraznică şi tot ce vreţi d-voastră, cu toată lumea. Îi pute tot, nu îi convine de nimeni, este o prinţesă, toată lumea în jurul ei sunt nişte supuşi, suntem nişte proşti, mă rog, aţi văzut atitudinea ei şi vrem să ştim şi noi de unde…
Dinu Damaschin: Păi atunci demontraţi!
Oana Zăvoranu: Asta vrem şi noi. Vrem să vedem şi noi dacă această fată are vreo motivaţie, vreo bază solidă pentru care să aibă aceste aere sau pur şi simplu i s-a urcat la cap şi dacă i s-a urcat la cap, cum i s-a urcat poate şi coborî de la cap. (…)
(Reper 08.08, otv 516)

Dinu Damaschin: Acum câteva luni a apărut un caz când ea s-a pupat cu o fată blondă prin Bucureşti, într-un bar, Diana şi sora ei Cosette care are barul Ambiance.(…) A apărut acum câteva luni când s-au pupat într-un bar pe buze şi nu ştie cine-i blonda…s-au cunoscut în Elveţia, în Elveţia când era puştoaică Monica.
Oana Zăvoranu: Şi filmuleţul a apărut undeva, ea pupându-se cu această tipă?
Dinu Damaschin: Daa, toţi îşi puneau întrebarea cu cine s-a pupat?
Oana Zăvoranu: Şi ea nu şi-a mai pus problema că e măritată şi nu vrea Iri? (…)
(Reper 11.29, otv 516)

Oana Zăvoranu: Cine a făcut filme porno?
Dinu Damaschin: Fetiţa!
Oana Zăvoranu: Moni??!!
Dinu Damaschin: Fetiţa de la Bacău.
Oana Zăvoranu: Hai domnul Damaschin că îmi stă inima!
Dinu Damaschin: N-a apărut atunci un articol…
Oana Zăvoranu: Cine, Moni? Moni a făcut filme porno?!
Dinu Damaschin: A apărut un articol în „Averea” , „Averea” se chema ziarul atunci.
Oana Zăvoranu: Actualul „CanCan”.
Dinu Damaschin: Şi eu am spus aşa, filmele porno le ştie domnul Virgil Ardelean, era şef la „2 şi un sfert” atunci. Nu ştiţi de filmele porno, câte sute de aşa-zise manechine pleacă prin Europa şi sunt puse să plece cu yahtul, cu…(…)
(Reper 23.53, otv 516)

Dan Diaconescu: Păi şi staţi domnule, nu era virgină până să îl cunoască pe Iri?
Oana Zăvoranu: În urechi, v-am mai zis eu că ea a fost virgină.
Dan Diaconescu: A plecat virgină…
Oana Zăvoranu: Şi s-a dezvirginat pe drum. Adică ea a venit virgină la Iri…
Dinu Damaschin: Ce era aşa greu la 16 ani jumătate să fie virgină? Făcea sex oral sau anal sau era cu femeile.
Dan Diaconescu: Doamne iartă-mă, domnul Damaschin, cum puteţi să spuneţi aşa ceva?
Oana Zăvoranu: În funduleţ. Unde vă place să faceţi dragoste cu Iri? În funduleţ. Auziţi domnul Damaschin, da ştiţi faza asta cu „Naşul” , la B1 când e întrebată unde faci şi tu cu Iri? Unde vă place să faceţi dragoste? Şi ea se uită la Iri, pot să spun, Iri? Şi el zice da. La care ea, în funduleţ. O ştiţi pe asta? (…)
Dan Diaconescu citeşte mesaje trimise de telespectatori. Este difuzată o declaraţie a lui George Gavrilă, primul iubit al Monicăi Columbeanu. În continuare sunt difuzate poze cu aşa-zisul actual iubit italian al Monicăi.
Sunt difuzate şi declaraţii ale Monicăi Columbeanu din anul 2003 când se presupune că ar fi fost agresată de nişte răpitori şi salvată de „tatăl adoptiv” Dinu Damaschin. De asemenea, sunt difuzate şi imagini de la emisiunea „Pact
cu diavoliţa”, unde moderatoarea Oana Zăvoranu a dat-o afară din studio pe Monica Columbeanu.
În studio se discută şi despre relaţia destul de rece pe care o are Monica cu sora ei, Ramona, iar Dinu Damaschin afirmă că motivul pentru care relaţia celor două surori s-a răcit este faptul că Irinel s-a culcat cu Ramona.
(Reper 18.00, otv 517)

Dinu Damaschin: Vă spun eu de ce nu are grijă, că a chemat-o la el la birou acolo în Piaţa Victoriei şi a făcut sex cu ea şi după aia Monica s-a supărat …
Oana Zăvoranu: Staţi puţin, a făcut Iri sex cu Ramona asta?
Dan Diaconescu: Cred că da.
Oana Zăvoranu: Asta este bomba bombelor. (…)
(Reper 25.50, otv 517)

DAN DIACONESCU: Acum este momentul culminant al emisiunii noastre, chemaţi-vă rudele, vecinii şi prietenii, haideţi să vedeţi filmul, fragmentul din filmul porno, ceea ce se poate da, e o scenă doar de dragoste, nu sunt scene explicite, oricum toţi telespectatorii de sub 15 ani să plecaţi din faţa televizorului! 27 de secunde, să ne concentrăm doar pe chipul actriţei principale, să vedem dacă ăsta e filmul de care vorbeşte domnul Damaschin sau nu, poate unii telespectatori au mai văzut acest film circulând pe internet dar acum este momentul în care să vedem aceste imagini din film şi pe urmă să le analizăm, faţa actriţei este tot ce ne interesează, sunt şi câţiva băieţia colo şi o domnişoară, un film făcut pentru miliardari (…)
(Reper 26.39, otv 517) Începând cu ora 23.27, a fost difuzat un film sexy al cărui protagonistă se presupune că ar fi Monica Columbeanu. Protagoniştii filmului au fost o fată şi nişte băieţi. Fata, dezbrăcată, era culcată pe spate, iar unul dintre băieţi era deasupra ei. Imaginile au fost blurate.
– Nu cu mâna aia! (Râsete) Nu (bip) cu mâna! (bip) (neinteligibil)
– Bă, (bip) eşti prost rău, băi, George. Cum nu nimereşti? Haide!
– Bă, ştii cum faci?
– (neinteligibil) e cel mai prost!
– Ţine un deget, aşa, înainte şi (neinteligibil).
– Uite, mă, aşa. (Fata râde)
– Da, stai că, stai că nu mi se mai sco(bip)
– E prost, bă!
În studio, după difuzarea filmului, se comentează dacă protagonista filmuleţului este sau nu Monica Columbeanu. Se analizează comparativ dantura, părul, trăsăturile feţei fetei din filmuleţ cu cele ale Monicăi
Columbeanu. Sunt citite diverse SMS-uri trimise de telespectatori care îşi exprimă opinia legată de asemănarea fetei din filmuleţ cu Monica Columbeanu. De asemenea, întrebarea adresată telespectatorilor se schimbă: „Credeţi că Moni a fost forţată să se prostitueze?”
(Reper 39.11, otv 517) Dan Diaconescu: Noi respectăm Legea audiovizualului, nu putem să vă difuzăm filmul acesta în totalitate, am ales doar o scenă, să zicem aşa, de dragoste, cum vedeţi şi-n filmele celelalte.
Dan Diaconescu a dat citire mesajelor primite de la telespectatori.
(Reper 39.53, otv 517) Au fost difuzate imagini blurate însoţite de comentariile protagoniştilor pentru a identifica dacă protagoniştii sunt moldoveni sau nu.
(Reper 40.14, otv 517) În continuare Dan Diaconescu a comentat pe marginea imaginilor prezentate, insistând asupra momentului în care fata îşi acoperă faţa cu mâinile. Acesta a mai spus că trebuie să mai caute alte
imagini cu Monica Columbeanu în care îşi duce mâinile la faţă şi să compare degetele acesteia.
(Reper 40.50, otv 517) Moderatorul a dat citire sms-urilor primite şi (Reper 41.51, otv 517) a precizat că filmul este vechi, din anul 2003.
(Reper 43.53, otv 517) Pe ecran, a fost reformulată îmtrebarea de la televoting: Credeţi că Moni e fata din imagini?
(Reper 43.59, otv 517)

Dan Diaconescu: Toţi cei sub 15 ani să plece din faţa televizoarelor. Că nici nu ştiu ce pierd.
(Reper 49.44, otv 517)

Moderatorul a continuat să citească sms-urile primite.
(Reper 49.49, otv 517) Au fost difuzate imagini din emisiunea Oanei Zăvoranu , “Pact cu diavoliţa”, în care a fost invitată Monica Columbeanu, imagini în care Monica îşi duce mâinile la faţă. Pe ecran a fost titrat: sursa
KANAL D.
(Reper 51.43, otv 517) Dan Diaconescu a precizat că nu se pot difuza alte imagini din film şi că a fost selectat pasajul care poate fi difuzat conform legislaţiei audiovizuale româneşti.
(Reper 01.25, otv 518) A fost prezentată fotografia lui Ovidiu Hasan, cel care ar fi ameninţat-o cu sechestru sau cu prostituţia pe Oana Zăvoranu. Dan Diaconescu a menţionat că Ovidiu Hasan a negat aceste lucruri şi, de
asemenea, de acesta s-ar fi ferit Monica Columbeanu şi ar fi ajuns în braţele lui Dinu Damaschin.
(Reper 02.07, otv 518) S-au dat citirii alte sms-uri.
(Reper 06.10, otv 518) Au fost reluate imaginile din emisiunea “Pact cu diavoliţa”, în care a fost invitată Monica Columbeanu.
(Reper 07.57, otv 518) Textele sms-urilor au fost prezentate de pe ecranul calculatorului.
(Reper 17.09, otv 518) În emisiune a intervenit, telefonic, Dinu Damaschin, “tatăl adoptiv al Monicăi” care a discutat cu Oana Zăvoranu. S-a vorbit despre aversiunea dintre cele două surori, că Ramona nu a fost invitată la
BAC-ul Monicăi care s-a desfăşurat la hotelul Decebal din Bacău şi nici la nuntă. Dinu Damaschin a precizat că Monica i-a făcut numai probleme surorii ei, de când cu dispariţia Monicăi timp de un an. Oana Zăvoranu a spus că i
se pare anormal faptul că, deşi Ramona nu beneficiază nici de respectul Monicăi, nici de banii cumnatului, nici de afecţiunea mamei, continuă să tacă şi să fie rezervată în afirmaţii. Dinu Damaschin a răspuns că Ramona nu se
poate pune cu imperiul lui Irinel Columbeanu. S-a discutat despre şoferul Monicăi Columbeanu şi comportamentul dictatorial al acesteia.
(Reper 20.56, otv 518)

Oana Zăvoranu: Şi atunci vă întreb: nu cumva a devenit ea mai teroristă decât Irinel?
Dinu Damaschin: Păi s-a molipsit de la el. Da. Fiind labilă, na, s-a molipsit, ce vede, ce … Da. A dus-o omu colo, colo. S-arate şi ea ce poate. Da a zburat prea sus.
Oana Zăvoranu: Păi ce să poată? Nu vedeţi că nu poate nimic. Poate să fie obraznică, poate să-şi încerce norocul, între ghilimele, cu cine nu trebuie, poate să se dea în stambă, poate să arate unei ţări întregi că nu ştie să se comporte în societate, că nu ştie să socializeze cu oamenii, că nu ştie să fie o doamnă pentru că ea suferă de această problemă. Asta este ceea ce o macină pe ea. (…) Deci ea trebuie să demonstreze şi tot insistă pe faptul că este o doamnă, este o femeie măritată, în consecinţă umblă cu 17 bodyguarzi, cu nu ştiu câţi şoferi. Vine cinstită, aţi văzut-o e cu rochii, cu ciorapi maţi, opaci. Vai de mine! Să nu se vadă nimic. De fapt, ea vrea, într-un prim exemplu, să arate că este doamnă, dar de fapt, prim comportament, îşi dă arama pe faţă. Pentru că arată că nu este, nici în cel mai frumos vis al ei, doamnă. Pentru că niciodată o doamnă nu spune că …
Dinu Damaschin: I-un nimic, în mod şi-n chestiile astea i-un nimic. Îi clar. I-un nimic, i-un nimic.
În continuare, Oana Zăvoranu l-a întrebat pe Dinu Damaschin dacă îşi dă seama ce a deranjat-o pe Monica Columbeanu aşa de tare după ce a fost dată afară din emisiunea de la postul de televiziune Kanal D şi a spus că
(Reper 22.53, otv 518): Vă mărturisesc sincer, nici până în acest moment, la aproape două săptămâni de la scandal, de la incidentul când e dată afară, eu vă dau cuvântul meu de onoare, că nu-mi dau seama care este motivul acestei băşicări şi motivul acestui tam-tam.
Dinu Damaschin a replicat că pe Monica Columbeanu a învăţat-o soţul ei cu mese rezervate, ca totul să fie plătit. S-a mai vorbit despre suma de 300 de euro pe care Monica Columbeanu a luat-o pentru a participa la emisiunea “Pact cu diavoliţa”, mai ales că Monica pretinde că are banii ei.
(Reper 24.05, otv 518) Dinu Damaschin: De unde să aibă prăpădita asta, că dacă avea bani trebuia să aibă grijă de sor-sa, de taică-su. (…) De unde să aibă prăpădita asta … S-a discutat şi despre tatăl şi bunicul Monicăi, despre mama acesteia, despre relaţia dintre Irinel şi Ramona.
Dinu Damaschin a precizat că Monica a ştiut de la Ramona despre relaţia acesteia cu Irinel. Oana şi-a exprimat nedumerirea faţă de faptul că Ramona i-a spus Monicăi despre relaţia pe care o are cu Irinel, iar Dinu Damaschin a
răspuns (Reper 29.17, otv 518): Aşa-s surorile astea, e o enigmă cu ele.
(Reper 32.03, otv 518)

Oana Zăvoranu: Fata asta cu un singur lucru şi-a dat foc la valiză cu mine. Că m-a ameninţat în casa mea …
Dinu Damaschin: E labilă, e labilă, e bolnavă psihic.
Oana Zăvoranu: Atâta vreme că am înghiţit şi mi-am înghiţit orgoliul aproape jumătate de oră, 40 de minute, a avut tupeul şi nesimţirea şi aroganţa şi ce vreţi dumneavoastră, să-mi spună mie, nimic făcându-i, da, deci aţi văzut, ne-am obrăznicit, că a avut tupeul să-mi spună: O să-ţi scot emisiunea, o să îţi fac antireclamă peste tot. E, pentru asta, şi-a dat foc la valiză. (…)
(Reper 34.24, otv 518)

Dinu Damaschin: Da, oricum, nu mai fiţi supărată, ea-i bolnavă psihic, prin câte a trecut.
(Reper 35.55, otv 518) Dinu Damaschin a precizat că Monicăi Columbeanu îi plac foarte mult fetele, deci (Reper 36.23, otv 518) e şi puţin pe invers.
(Reper 36.31, otv 518)

Dan Diaconescu: Şi ce e rău, domle, dacă-i plac fetele?
Dinu Damaschin a continuat spunând că ştie din tinereţea ei că-i plac fetele.
(Reper 36.55, otv 518) Moderatorul a citit din sms-urile primite şi le-a comentat cu Dinu Damaschin.
(Reper 40.58, otv 518) Dinu Damaschin a relatat că Monica l-a cunoscut pe Irinel în clasa a zecea.
Dinu Damaschin: Deci, a venit la Bacău, au trăit în concubinaj, discret.
Dan Diaconescu: Cine, Iri la Bacău?
Dinu Damaschin: Nu, Monica la liceu la Bacău. După ce a dispărut anul ăla. După aia a trimis-o la Cluj, la agenţie acolo, la prietenii lui, să aibă acte.
Dan Diaconescu: Da, aşa.
Dinu Damaschin: După aia a apărut la Miss Callatis, sau cum zice, festivalul Callatis cu ea.
Dan Diaconescu: Aşa.
Dinu Damaschin: Păi da nu-şi putea permite bogătaşul să apară cu o minoră, aşa, nu. Şi fata, după aia, anul ăla, în clasa a XII-a, trimetea maşina Iri, hai Bacău-Bucureşti, se ducea, naveta.
Dinu Damaschin a menţionat că toate acestea le ştie că Monica i-a povestit lui George Gavrilă, iubitul ei.
(Reper 42.18, otv 518)

Dan Diaconescu: Şi Moni îl mai înşela pe Iri cu George la început?
Dan Diaconescu: Şi la sfârşit. (Moderatorul a izbucnit în râs) (…)
(Reper 48.53, otv 518)

Dan Diaconescu: Mai întrebaţi-l pe domnul Damaschin care-i treaba cu filmele porno făcute în străinătate.
Oana Zăvoranu: Da, că a zis de filme porno, chiar, mi-am adus aminte, corect.
Dinu Damaschin: Păi le au oamenii care lucrează în serviciile secrete, au cazul.
Dan Diaconescu: Nu, da cine-i în filmele astea porno?
Oana Zăvoranu: Ea, Monica Columbeanu.
Dinu Damaschin: Păi, ea cu alte sute, domne, de fete care au fost pe-acolo.
Dan Diaconescu: Alea de la agenţia respectivă, nu?
Dinu Damaschin: Eu ştiu de la ce agenţie? Eu ştiu din sursă sigură că a fost acolo. Viena.
Dan Diaconescu: La Viena?
Dinu Damaschin: Prin Viena plecarea.
Dan Diaconescu: Prin Viena s-a făcut filmul.
Dinu Damaschin: Viena – Zurich.
Dan Diaconescu: Şi de ce nu dau ăştia filmele sau ce fac cu filmele?
S-a precizat că au fost daţi bani grei pentru ca aceste filme să nu apară.
S-a discutat despre faptul că tatăl Monicăi nu a fost adus să stea la vila lui Columbeanu, pe când mama acesteia da.
(Reper 51.17, otv 518)

Dinu Damaschin: Nu, da ştie să facă sex oral, masaj, anal.
Oana Zăvoranu a precizat că este greu de demonstrat aceste lucruri. Dinu Damaschin a menţionat că Iri sa mai supărat şi atunci Monica împreună cu mama şi fetiţa au stat prin Bacău, prin parc.
(Reper 52.39, otv 518)

Dinu Damaschin: Se mai supără Iri, când mai trage pe nas, îl ia crizele şi le
alungă. Dinu Damaschin a spus că aceste amănunte le mai ştie de la fosta dădacă a familiei Columbeanu care este prin Bacău.
(Reper 57.33, otv 518)

Dinu Damaschin a repetat că Monicăi îi plac fetele.
Oana Zăvoranu: E lesbiană, asta înseamnă o femeie care …
Dinu Damaschin: Da, să se agite, să facă, să fie mai mulţi.
În continuare, Dinu Damaschin a spus că de filmele porno ştie Virgil Ardelean.
(Reper 00.09, otv 519)

Dinu Damaschin a relatat că a cunoscut-o pe Monica într-o discotecă.
(Reper 09.01, otv 519)

Dan Diaconescu a dat citire declaraţiilor Adinei Lungu, fata cu care Monica a fost la Bucureşti, şi (Reper 17.27, otv 519) Dinu Damaschin a relatat că Monica a dispărut, iar acesta a dat la toate serviciile din Europa ca să fie găsită.
Dinu Damaschin: Inclusiv a ajuns copia la domnul Virgil Ardelean, şeful de la Doi şi-un sfert, pe masă. Vezi tu, când a văzut domnul Virgil Ardelean că-i vorba de ai lor, de Adi Şerban, Iacubov, ăla, ăla, nea Viorel Hrebenciuc, au îngropat ancheta.
Dan Diaconescu: Au îngropat ancheta. Da, e logic ce povestiţi.
(Reper 20.04, otv 519)

Dan Diaconescu (citind din mesajele telespectatorilor): „Săraca Monica era băgată în patul unor personalităţi care erau apoi şantajate de Dinu Damaschin pentru că au acceptat o relaţie cu o minoră”. (…) „Eu personal am văzut-o pe Monica bătută de Dinu Damaschin”. Cică o băteaţi…aoleu o băteaţi pe Moni cu genunchii în gură domn`le! Uite aşa scrie acolo. (…) Până la urmă i-aţi făcut pe plac Zăvorancei că i-aţi dat cu pumnii în gură.
(Reper 29.42, otv 519)

Dan Diaconescu: Dar dintre toate iubitele dumneavoastră cea ma frumoasă a fost Moni, nu?
Oana Zăvoranu: Doamne! A zis că-i crăcănată…
Dinu Damaschin: Nici nu există pentru mine crăcănata asta, nu există domnule. Domnule să nu se supere dar era acasă, spăla covoare pe jos, curăţa. Ce vezi dumneata frumos la ea?
Oana Zăvoranu (râzând): Nu ştiu, o rătăcire de a lui Diaconescu, îi mai joacă şi lui de la oboseală feste.
(Reper 32.43, otv 519)

Dinu Damaschin: V-am dat pontul, pontul serii, sau al anului, Monica e pe invers.
Oana Zăvoranu: Nu, dar staţi puţin! Ne aruncaţi aşa nişte nade şi rămânem aşa şi ne uităm în sus.
Dinu Damaschin: Păi nu a citit domnul Dan Diaconescu declaraţia lui Adina Ciobanu (…) Căutaţi-o pe Adina, notaţi numărul ei.
(Reper 37.50, otv 519)

Dinu Damaschin: Ea e şefă acolo la Izvorani, nu mai e Iri, ea face ce vrea cu Iri cred că şi-l bate, îl ia la palme, îl biciueşte cu maică-sa împreună, cu prietenele ei.
Oana Zăvoranu: Da de ce, e un fel de luptă sado-maso sau cum?
Dinu Damaschin: Păi e, că dacă ea…na, ea face ce vrea, dacă făcea la 16 ani şi jumate ce vroia.
Oana Zăvoranu: Dar cum credeţi, ia spuneţi-mi, ne puteţi spune dacă este bună la pat această Moni, de i-a sucit minţele lu…?
Dinu Damaschin: Păi, dacă nu am avut relaţii intime.
Oana Zăvoranu: Măcar din auzite aşa din ce mai zice lumea, ce mai vorbeşte lumea.
Dinu Damaschin: Da, am auzit că ar avea vaginul inelar adică e mereu virgină. (râsete în studio).
Dan Diaconescu: Cine v-a povestit?
Dinu Damaschin: x, y, z.
Dan Diaconescu: Păi nu aţi spus că a fost virgină? Nu s-a culcat cu nimeni.
Oana Zăvoranu: Da a zis omul, a fost virgină în urechi (…) A făcut sex anal, sex oral. A spus-o la începutul…
(Reper 39.23, otv 519)

Dinu Damaschin: Domne, hai ca să vă mai dau o bombă. Auziţi de ce urăşte ea turcii? Turcii? Când s-a combinat cu domnul Iri, (…) ea a trăit mult timp cu un turc bogat din Braşov, care era om de afaceri. Braşovul ştie cât a stat cu el.
(Reper 51.10, otv 519)

Dinu Damaschin: Dar dacă v-a ameninţat şi pe dumneavoastră ştiţi ce îi transmit eu acuma lui nea Iri? Că dacă mă supără în continuare o să vin şi o să-i dau lu fiică-mea asta adoptivă 3 pumni în cap să văd ce face atunci, direct aşa.
Dan Diaconescu: Cui, lui Moni?
Dinu Damaschin: Da, lui Moni, direct aşa.
(Reper 52.53, otv 519)

Dinu Damaschin: Eu vă promit acuma în direct, să audă toate serviciile secrete, DIICOT-ul, dacă această nebună nu se linişteşte o caut personal şi prima dată îi dau 3 pumni ca la vaci în cap să se liniştească şi cu asta basta, ca altfel…
Dan Diaconescu: Nu mai ziceţi nebună că, vorba aia, este fata dumneavoastră, este fata adoptivă.
(Reper 24.18, otv 520)

Dan Diaconescu: Cică de asta când Moni a fost întrebată când a făcut dragoste prima oară a răspuns: în funduleţ, din cauza faftului că e trend seater.
Dinu Damaschin: Păi ăsta e adevărul, la chestia asta, sex oral, sex anal e specialistă cu 10 plus.
Dan Diaconescu: De unde ştiţi dumneavoastră că e specialistă?
Dinu Damaschin: De la diferite cunoştinţe, de la soră-sa, de la Adina, de la Iulia franţuzoaica, de la Mery, de la Oana Ciobanu…
(Reper 30.13, otv 520)

Oana Zăvoranu: Merg mai departe cu mintea mea diabolică pe care am învăţat-o aşa, că ea făcând sex cu Iri, poate neprotejat…
Dan Diaconescu: Păi nu ea că doar soră-sa a luat de la…
Oana Zăvoranu: Nu, ea Ramona dacă a…
Dan Diaconescu: Aaaa, şi Ramona a fost cu Iri, am uitat
Oana Zăvoranu: Vă daţi seama ce o fi pe aicea dacă Doamne fereşte s-a transmis.
Dan Diaconescu: Deci dacă Iri a luat de la Ramona i-a dat şi lui Monica.
Dinu Damaschin: Să vă mai povestesc ceva să audă amândouă surorile, când Ramona zisă urecheata făcea sex cu Iri, Iri lăsa telefonul deschis să audă Moni…
Oana Zăvoranu: Când făcea sex cu Ramona?
Dinu Damaschin: Nu, eu plec de aicea…
Dan Diaconescu: Da aveţi dovezi domnule Damaschin sau aţi văzut vreun film, de unde ştiţi faza…?
Dinu Damaschin: De la Ramona.
Oana Zăvoranu: Deci cumnata cu cumnatu se coţăiau… (…) Deci nu numai Moni ar fi lesbiană şi Ramona ar fi lesbiană, ziceţi dumneavoastră? Deci ar fi în familie chestia asta cu lesbianismul?
Dinu Damaschin: Da, urecheata e mai perversă ca Moni, mai perversă.
(Reper 47.30, otv 520)

Dan Diaconescu: Da ia ziceţi, filmul care a circulat pe internet cu Moni care făcea sex cu 3 băieţi pe câmp e ea sau e alta?
Dinu Damaschin: Nu ştiu, nu am încercat să verific. La ea orice e posibil odată ce a făcut filme în grup în Elveţia, poate a făcut. Nu, da acolo e un trucaj, nu, ştiau ăia ceva, nu cred eu că făcea ea cu copii chestii de astea.
(Reper 55.15, otv 520)

Pe ecran apare sris cu litere mari un nou text: TATĂL ADOPTIV AL MONICĂI:
„IUBITUL RAMONEI GABOR-SORA MONICĂI A MURIT RECENT DE SIDA”
Pe parcursul emisiunii au fost difuzate imagini din filmul sexy în care se presupune ar fi apărut Monica Columbeanu, cu sau fără sonor.

(Reper 35.13, 51.05, 57.18, otv 517; 02.18, 09.56, 34.34, 44.26, otv 518)

–––
16.06.2009

Postul de televiziune OTV a difuzat pe data de 16.06.2009, emisiunea „Dan Diaconescu Direct”. Emisiunea a fost difuzată cu semn de avertizare AP de la ora 22.15 (Reper 14.59, otv 654) şi ora 05.39 (Reper 39.05, otv 661) şi 12 de la ora 23.22 (Reper 21.29, otv 655).La ora 23:49, în direct, de la Bacău au fost luate interviuri de către Nikos Koudounis lui Robert Vântu şi Ciprian Tătărăşanu. La telefon au intervenit fraţii Marcel şi Ovidiu Hasan (ora 00:38).(Reper 33:09, otv 652) Se transmite în reluare un fragment dintr-o emisiune Dan Diaconescu Direct. Nu se precizează data difuzării emisiunii. Pe ecran este menţiunea ,,Special”. În partea de sus a  ecranului este titrat: ,,Cele două fete care s-ar fi prostituat împreună cu Monica fac dezvăluiri complete în această seară”.În partea de jos a ecranului este titrat: ,,Urmează transmisiuni directe din Bacău, din barul unde a fost răpită Monica”.În studio se află Dan Diaconescu, Doru Iuga, un reporter OTV şi două tinere. A intervenit telefonic Marcel, prieten cu Dinu Damaschin. Se vorbeşte despre tentativa de răpire a Monicăi Columbeanu de către Dinu Damaschin şi complicii săi pentru a o duce în Spania pentru a se prostitua.(Reper 33.33, otv 652) Doru Iuga:  Haideţi să vă facem repede un rezumat. La începutul emisiunii, verişoara Monicăi Columbeanu a afirmat că acest domn Damaschin, a vrut s-o răpească pe Monica.

Dan Diaconescu: Dar nu singur, cu domnul Hasan.

Doru Iuga: Da, cu domnul Hasan şi o grupare de acolo din…

Dan Diaconescu: Şi părinţii Monicăi au făcut plângere la Poliţie.

Doru Iuga: S-o ducă în Spania la produs, euro.

Intervine telefonic Adrian Gabor, verişorul Monicăi (ora 21:42)
(Reper 42.06, otv 652)

Dan Diaconescu: Dar spuneţi-mi despre Damaschin şi despre Hasan.
Adrian Gabor: Păi ce să zic acuma? Din câte ştiu eu, a fost aşa cum aţi zis dumneavoastră.
Dan Diaconescu: Cum?
Adrian Gabor: Păi că a vrut să o răpească.
Dan Diaconescu: Păi vedeţi? Păi eu spun asta de cinci ore şi intră alte persoane care zic că nu e adevărat.
(Reper 43.42, otv 652)

Dan Diaconescu: (…) de ce au vrut s-o răpească acei oameni?
Adrian Gabor: Păi nu ştiu, din câte am înţeles eu, pentru ceva sumă de bani. (…)
Dan Diaconescu: Păi cine să plătească banii respectivi?
Adrian Gabor: Păi, soţul verişoarei mele.
(Reper 44:07, otv 652)

Dan Diaconescu: A, el, Iri? Din ce vă spun, nu-l cunoscuse pe Iri. Haideţi să vă mai citesc, ca să aflaţi şi ce nu ştiţi. Deci în 28 iunie 2003 noaptea, Monica avea 16 ani şi cinci luni. I s-a plâns lui Dinu Damaschin că este terorizată de ţigani.(…)Acesta, Damaschin a decis s-o salveze. I-a oferit în acea noapte,
suntem în 28 spre 29, prima floare din viaţa ei. O orhidee cumpărată de la florăria ,,Geanina”. Destinul a făcut ca această florărie să se afle lângă barul de noapte ,,Armando” deţinut de temutul Ovidiu Hasan.(…) La o masă din
barul ,,Armando”, suntem acum noaptea la ora trei, 29 iunie deja, Damaschin se reântâlneşte cu patronul Ovidiu Hasan. Îi povesteşte coşmarul Monicăi. Pentru că Hasan este extreme de influent, îl sună personal pe Walter şi pe Mondan.(…) Deci Walter ăsta, liderul unui clan ţigănesc era îndrăgostit lulea de vara dumneavoastră şi la fel şi Mondan. Şi au început să se lupte pentru Monica. Şi Hasan îl sună şi pe Walter şi pe Mondan şi le cere să o lase în pace. Cuvântul lui Hasan a fost lege. Astfel, Monica, la schimb s-a apropiat de Armando. Şi a acceptat să lucreze pentru el în schimbul protecţiei oferite. La început, aici vine partea mai dureroasă, ca damă de companie. Şi apoi, după ce a căpătat experienţă pe ring, ca stripteuză începând cu luna Octombrie 2003.(…)În octombrie 2003, mai precis pe data de 3 octombrie, e într-o seară, la clubul ,,Armando” apare Costel Rusu, aghiotantul lui Cornel Iacobov. Care o observă şi îi povesteşte lui Radu Duţă, apropiatul mafiotului Ion Clămparu. (…) Sigur, noi nu ştim dacă aceste lucruri sunt reale, dar vă cităm din documente fie ale Poliţiei, fie din presa vremii când nu era o celebritate.
Adrian Gabor: Nu-mi vine să cred aşa ceva.
Dan Diaconescu: Nici mie, da. (…)
(Reper 49:13, otv 652)

Un comentariu la “STENOGRAMA CONVORBIRII. Monica Gabor si Dinu Damaschin. – D.: Să-mi bag pu..a era să-ţi zic eu acuma. Y: (Monica Gabor) Nu tăticule, nu prea găseşti aşa ceva în Buhuşi. D.: Mai găseşte şi pentru mine o gagică la vreo 25 de ani, aşa, dacă găseşti. Y: Am să caut. D.: Ai zis că taică-tu e la f… Dar eu vroiam să vin să te iau la Bacău în seara asta să-mi faci un masaj. Y: Da tăticule. D.: Nu se fu..? Y: Se fu.., dar… D.: N-ai găsit niciuna prin Buhuşi? Y: Toate pe la Italia pe la stradă, Germania…Y: Tăticule, dar mâine ce facem?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s