Elena udrea: „am trecut prin multe situaţii jenante. Au fost vremuri când am avut o singură pereche de pantofi, aceeaşi pereche, zi de zi.” Udrea Despre premierul Ungureanu: „Trebuie să ştii foarte bine subiectul, altfel rişti să vorbeşti prostii”

Liderul PDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat agenţiei MEDIAFAX că a trecut în ultimii ani în viaţa politică prin multe situaţii jenante şi umilitoare pentru o femeie, dar nu s-a gândit niciodată să se retragă, iar aceasta îi înnebuneşte pe foarte mulţi.

„Niciodată nu am recunoscut ce simt, pentru că o femeie când trece prin atâtea situaţii jenante, aşa cum trece o femeie în politică, aşa cum am trecut eu, consideră că nerecunoscând este mai simplu să depăşeşti anumite momente. Nu m-am lamentat, dar pe de altă parte nu cred că este bine, pentru că nu este vorba doar de mine, ci de toate femeile din politică şi ar trebui ca toate să aibă o şansă ca pe viitor să nu treacă prin ce am trecut eu”, a spus Udrea.

Ea a afirmat că există nenumărate situaţii umilitoare pentru femeile din politică atunci când sunt judecate după felul în care arată, după felul în care se îmbracă, şi când sunt trimise la cratiţă atunci când bărbaţii nu mai au argumente în faţa lor.

„Toate femeile din politică au genţi şi pantofi. Au fost vremuri când am avut o singură pereche de pantofi, aceeaşi pereche, zi de zi. Pe vremea aia nimeni nu mă întreba dacă am nevoie de a doua pereche. Acum, că am mai mult de o pereche, toată lumea se întreabă de ce am mai mult. Imediat unei femei îi este judecată şi pusă pe tapet viaţa privată, ceea ce nu se întâmplă în cazul unui bărbat. Deci o femeie este supusă la nenumărate umilinţe publice suplimentar faţă de bărbaţi. Au fost fotografii care s-au făcut, mizerii, lucruri vulgare care s-au scris despre mine pornind de la faptul că sunt femeie, au analizat anumite fotografii, au folosit un limbaj nepermis nicăieri, nici cu o femeie care să zicem că nu face politică”, a adăugat liderul PDL.

Cu toate acestea, Udrea spune că nu s-a gândit niciodată să se retragă din politică. „Cred că asta îi înnebuneşte pe foarte mulţi. Cât o să cred despre mine că sunt un om care vrea să facă lucrurile cu bună credinţă, o să rămân în politică, spre disperarea unora”, a mai spus ea.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la emisiunea „După 20 de ani” de la PRO TV, că funcţia de preşedinte a reprezentat pentru el „cea mai mare umilinţă a vieţii” sale, explicând că, cel puţin după 2007, s-a simţit continuu jignit.
–––––
Udrea: Mă aştept ca Ungureanu să nu aibă abordări de tipul unor jurnalişti de la Antena 3

Liderul PDL Elena Udrea a declarat că premierul Mihai Răzvan Ungureanu nu cunoştea subiectul când a vorbit despre bazinele de înot şi că se aşteaptă de la el şi de la membrii Guvernului să nu aibă abordări „de rea credinţă”, de tipul unor jurnalişti de la Antena 3.

„Referitor la bazinele de înot, mă aştept ca membrii Guvernului, primul-ministru, să nu aibă abordări de tipul unor jurnalişti de la Antena 3. Trebuie să ştii foarte bine subiectul, altfel rişti să vorbeşti… Din ceea ce a spus (n.r. – Mihai Răzvan Ungureanu) reieşea că nu ştia foarte bine subiectul. Era normal, era de două săptămâni prim-ministru, dar tocmai de aceea trebuie mai multă rigoare, pentru că riscul este să ai abordările unor persoane care vorbesc cu rea credinţă”, a spus Udrea, potrivit Mediafax.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, recent, la postul public de televiziune, că fondurile ministerelor rezervate diferitelor proiecte, precum construcţia de piscine, vor fi reorientate către alte programe, adăugând că el nu are o mare „apetenţă” pentru piscine săpate în diferite localităţi, deoarece România nu este „o ţară de înotători”.

Foto: http://ceausescunicolae.wordpress.com/

„Nu există programe la minister şi la Guvern de construit piscine la sate. Niciun bazin de înot nu s-a făcut la sate. Este vorba de bazine didactice sau de polo sau bazine olimpice în marile oraşe. Când am venit la minister am găsit zece astfel de bazine în fază de contractare sau plătite şi doar pentru o parte dintre ele am dat ordin de începere a lucrărilor. În mandatul meu s-au licitat trei bazine de înot”, a adăugat fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Ea a spus că PDL i-a acordat o mare încredere şi un mare sprijin lui Ungureanu, pentru că Guvernul Boc nu a plecat din cauză că nu a performat.

„Nu, dimpotrivă, guvernul Boc şi-a făcut treaba, a reuşit să lase România pe creştere economică, anul trecut am avut una dintre cele mai bune creşteri economice din Europa, a luat măsurile cele mai apreciate. Ţări ca Italia, Spania, Grecia abia acum iau măsurile pe care noi le-am luat de-acum doi ani, deci guvernul Boc a făcut ce trebuia făcut, cu toate costurile de imagine şi electorale. Dar a venit momentul când a trebuit să lase locul unui guvern mai popular, unor oameni mai puţin uzaţi, şi s-a găsit această formulă, ne-am retras toţi pentru a-i da noului premier posibilitatea de a avea o echipă neerodată, iar acum este rândul premierului să atingă obiectivele pe care acest guvern şi le-a propus şi pe care partidul le-a propus acestui guvern”, a afirmat Udrea.

Liderul PDL crede că premierul Ungureanu va trebui să continue creşterea economică, va trebui să crească rata de absorbţie a fondurilor europene, şi să genereze în continuare locuri de muncă.

„Anul trecut am avut cea mai mare alocare dintr-un buget al unei ţări din Uniunea Europeană pentru investiţii, ceea ce a dus la o rată a şomajului printre cele mai mici din Europa, doar 7%, Spania are peste 20% şomaj, deci va trebui să continue să susţină creşterea locurilor de muncă, am văzut că îşi propune să crească veniturile la buget din combaterea evaziunii fiscale, va trebui să atingă şi acest obiectiv, deci are câteva lucruri de făcut, nu este complicat, nu mai are de tăiat salarii cum am tăiat noi, nu mai are de impozitat pensii, deci lucrurile grele le-a făcut guvernul Boc. Are o misiune relativ uşoară şi, dacă reuşeşte să-şi atingă aceste obiective, cred că se poate califica pentru orice, inclusiv pentru candidatura la Cotroceni”, a spus Udrea.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s