Îi pune preşedintele beţe în roate premierului? Viktor Orban se vede cu Băsescu, nu şi cu Ponta


Foto: Victor Ponta impreuna cu premierul Ungariei Orbán Viktor

Primul ministru maghiar a venit azi în România pentru a participa la Întâlnirea E.U. Friends of Cohesion de la Palatul Parlamentului. În programul premergător întâlnirii propriu-zise era prevăzută o întâlnire tete-a-tete între Victor Ponta şi Viktor Orban, dar ea a fost anulată din motive necunoscute (nu poate fi invocată nici o întârziere deoarece premierul ungar e de aseară în Bucureşti). Numai că la câteva ore după întâlnirea anulată, Palatul Cotroceni anunţă că preşedintele Traian Băsescu va avea o întâlnire cu premierul Ungariei. Gurile rele susţin că relaţiile ar fi destul de încordate din cauza evenimentelor din jurul tentativei ratate de reînhumare a poetului maghiar cu viziuni horthyste Nyirő Jozsef.

Pe holurile presa a speculat imediat – e o lucrărură a preşedintelui, au spus cei mai mulţi din jurnaliştii prezenţi la eveniment. Tot ce se poate din moment ce Viktor Orban şi FIDESZ fac parte din Partidul Popular European (PPE) si relaţiile lui cu PDL şi UDMR sunt destul de amicale.

Numai că problema ar putea fi alta. Premierul Victor Ponta anunţa la începutul săptămânii că se va întâlni cu omologul ungar căruia îi va expune situaţia de neacceptat prin care şeful Parlamentului de la Budapesta, Kover Laszlo, se comportă în desele vizite în secuimea din Transilvania.

Foarte probabil că Victor Ponta să nu îi rămână totuşi dator tease.ului său şi să îi spună ce are de spun în vreo pauză a Întâlnirii de la Palatul Parlamentului.
 Sursa: pe surse.ro

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s