Viaţa sexuală a gimnastelor românce. De la bârfele despre Nadia la “cronicile” partidelor cu Floarea Leonida

Apariția unei gimnaste pe un site de ademenire a masculilor amatori de plăceri contra cost a stârnit mare vâlvă, oferind un subiect de interes aproape mai ceva decât urmărirea penală declanșată împotriva nedoritorilor de Băsescu. Dar ce-a îndemnat-o pe Leonida la prostituție e una, iar efectele binefăcătoare ale sexului practicat la timp de sportivii de mare performanță înseamnă cu totul altceva. Le-a resimțit din plin însăși legenda vie care se numește Nadia Comăneci.

Dacă ne luăm după câte s-au spus și s-au scris pe seama aventurilor cu berbanții ale ”Zeiței de la Montreal” ar putea ieși un adevărat best-seller, față de care povestea unei foste gimnaste ca foarte multe altele nu face nici doi bani. Cea mai multă cerneală a curs deja pe capitolul ”Prințișorul & victima sa celebră”. Cert este că Nadia și mama sa Ștefania au negat permanent și vehement excesele sexuale ale lui Nicușor Ceaușescu. Dar sigură a mai fost și legătura, mai mult sau mai puțin pur sentimentală, dintre cei doi.

Bursa zvonurilor a mai fost alimentată de idila cu vestitul Dolănescu. S-a spus, fără a se dovedi, că încercarea de cucerire a inegalabilului interpret al folclorului a aparținut inițial doamnei Ștefi, dar când nea Ion, Dumnezeu să-l odihnească!, a ajuns în anturajul familiei n-ar mai fi avut ochi decât pentru ”prospătură”.

Aventura recunoscută de Nadia însăși a fost însă aceea cu un anonim Panait. Șmecheraș de București comunist, acest lucrător oarcare din alimentația publică a cunoscut-o pe tânăra care schimbase fața și istoria sportului în momente ei de totală debusolare, când domnișoara era uitată, ignorată, trăind din leafă de funcționar umil la federația de gimnastică. Băiat orientat, neica nimeni s-ar fi bucurat din plin de nopțile petrecute alături de-o legenda vie, într-un asemenea moment de escapadă străfulgerându-l ideea genială a exploatării unei mine de aur la export, și nu numai în nu cine știe ce cearșafuri sordide din România vremurilor. A plănuit fuga spre State, via Viena – un scenariu pus în practică doar cu vreo lună înainte de cotitura din decembrie’89 (povestită de Nadia în ”Revenirea între stele”, cărțulie apărută la nici un an după marea evadare).

Cum-necum, cu târăș nocturn pe fâșia de pământ de la granița româno-ungară și legătură asigurată ciudat de rapid,par avion, din capitala Austriei până dincolo de Ocean, Panait și-a dus prada în Lumea (cea mai) liberă. Unde a început calvarul : biata fată nu știa boabă englezește, repetând în fața microfoanelor americane o expresie dictată de Panait, care avea să-i facă mare rău – ”so what?” fiind fulgerător interpretată ca dovadă a faptului că Nadiei nu-i pasă de familia lăsată în țară de amorez. Legată la propriu de acesta într-o cămăruță de hotel ieftin pentru a nu striga help cuiva, Nadia a scăpat cu greu din terorea perversului de București, grație planului pus la punct de un compatriot ”fugit” de multișor în Canada. Cu acesta, Alexandru Ștef pe numele lui uitat, nu a avut aproape sigur o legătură amoroasă, managerul de atunci al stadionului dinMontreal punând la cale răpirea faimoasei ostatice chiar cu nevasta lui băștinașă.

În fine, ca să revenim la subiect, domnișoara Comăneci a devenit doamna americanului Bart Conner, campion olimpic și el, alături de care și-a recâștigat celebritatea, gustând din toate satisfacțiile cuvenite femeii abia în patul conjugal, după propriile spuse. A negat vehement suspiciunile de anume înclinații nefirești ale bărbatului oficial al vieții sale, prezentând dovada atunci când a devenit, în fine, mămică.
Nicușor, Dolănescu sau alți presupuși parteneri de o noapte-două-trei pot să fi însemnat (cine bagă mâna în foc?) trecerile Nadiei prin așternuri. Un sâmbure de adevăr trebuie însă să fi existat printre atâtea fabulații, cert fiind oricum că activitatea sexuală face bine la viața sportivului de performanță. Fie această ca soluția extremă de a-și asigura traiul, aceea aleasă de o altă gimnastă, mult mai puțin faimoasă decât legenda vie a României și a lumii.
Cum au descoperit gimnastele românce că pot face bani frumoşi din sex

Vremurile se schimbă, iar pudicul din viața gimnastelor a dispărut. Dacă până în anii 2000, viața privată a sportivilor români era un subiect tabu, neexploatat de media, din 2000 încoace a devenit un adevărat instrument de marketing. Revenind la gimnastică, Corina Ungureanu, Lavinia Miloşovici şi Claudia Presecan, foste componente ale lotului olimpic al României, au provocat un scandal de proporţii în 2002, fiind sancţionate de Federaţia Română de Gimnastică, după apariția într-un film erotic şi pozele nud publicate în revista japoneză “Shukan Gendai”.

Asiaticii au fost extrem de generoși cu gimnastele noastre, fiecare primind câte 40.000 de euro pentru prestaţia din filmul pentru adulţi şi pentru a poza goale, mimând puțină gimnastică.

Sancţiunea pentru gestul lor a fost interzicerea dreptului de a reprezenta România, timp de cinci ani, în calitate de oficiali ai FRG, adică arbitru, antrenor federal sau observator. Ungureanu, Miloşovici şi Presecan şi-au păstrat însă dreptul de a antrena fără ca acele cluburi care le angajeaza sa fie penalizate.

Dintre toate, Corina Ungureanu a fost singura care a reușit să rămână în spațiul public. La puțin timp după scandal, aceasta a reușit să devină antrenor de gimnastică la un club din Ploiești, iar de curând fosta sportiva a decis să intre în politică, fiind în prezent membru al UNPR.

Pe de altă parte, Lavinia Miloşovici s-a bucurat de recunoaştere internaţională, obţinând, în anul 2011, un binemeritat loc în International Gymnastics Hall of Fame (galeria fostelor glorii mondiale din gimnastică).

În ceea ce o priveşte pe Claudia Presecan, lucrurile s-ai desfăşurat departe de sfera publică. Fosta gimnastă s-a stabilit în Anglia și, conform ziarului Libertatea, lucrează la o societate de asigurări. Filmulețele n-au ajutat-o prea mult în viața personală, Presecan fiind deja la al doilea divorţ.

Un comentariu la “Viaţa sexuală a gimnastelor românce. De la bârfele despre Nadia la “cronicile” partidelor cu Floarea Leonida

  1. Ovidiu, Din pacate, Nicu Ceausescu nu mai e printre noi….ti’ar fi putut confirma ca povestile cu Nadia n’au fost doar barfe, dar nici atat de amplificate cum se aude’n targ…O adeverinta pentru ARO trebuia platita intr’un fel….., pentru ca ciobanii plateau 300 de mii de lei la acea epoca…..
    Extras din discutia cu gardienii la un renumit penitenciar, unde le spunea ” Luati mai baieti si voi cate un Kent, ca prea put Marasestile si Carpatii vostri”…..Kentul era livrat de o femeie cu o Dacia albastru metalic, 1-SB…….numar mic

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s