Blonda lui Mihai Răzvan Ungureanu este Corina Vinţan – Corupție și conflict de interese la nivel înalt. Afacere politică de 5 milioane de euro!


Mihai Gâdea a continuat în această seară lista dezvăluirilor privind corupția și conflictul de interese care îi incriminează pe Mihai Răzvan Ungureanu și pe doamna Corina Vințan.

Realizatorul a explicat în primul rând ce înseamnă traficul de influenţă şi conflictul de interese. De asemenea, acesta a ținut să menționeze că încălcarea acestui conflict de interese poate duce la închisoare de la 1 la 5 ani. A încălcat oare domnul Ungureanu și consilierul său acest conflict de interese sau nu?


Mihai Gâdea a prezentat de asemenea scandalul Fabulospirit, o afacere politică de 5 milioane de euro. Fabulospirit se dorea a fi o campanie care să pună accent pe spiritul bucuriei de a trăi a românilor, singurul element specific românesc.

Însă costul acestui proiect de consultanţă s-a ridicat la nu mai puţin de 110,000 de euro, iar întregul proiect al campaniei de imagine a costat aproximativ 5 milioane de euro.

Sloganul „Fabulospirit” a costat 9,166 de euro pe fiecare literă, în total fabuloasa sumă de 110,000 de euro, spunea cotidianul.ro la vremea aceea.


Ca răspuns la o solicitare din partea Antenei 3, Ministerul Afacerilor Externe a trimis o adresă prin care se menţiona că valoarea contractului pentru Proiectul Fabulospirit a fost în valoare toatală de 130,000 de euro cu TVA şi a fost încheiat în data de 4 decembrie 2006 cu firma Generic Audio Vizual SRL. Mihai Răzvan Ungureanu a fost invitat într-o emisiune la un post de televiziune unde a încercat să justifice această sumă.


––––––
Grupul navetistilor Gold Corporation din “elita” presei a ajuns in Aukland, Noua Zeelanda. Ghida “ziaristilor de aur”, Corina Vintan, si-a facut cadou plimbarea de 200.000 de euro chiar de ziua ei de nastere. Iulia Motoc: “Un mare conflict de interese”. Alison Mutler: “O slabire a democratiei”. Lista creste


“Ce credeti despre ONG-uri care se comporta ca niste corporatii, jurnalisti care fac PR si PR-isti care au intiative jurnalistice si in general oamenii care poarta prea multe palarii?” – Corina Vintan, ghida si PR pentru Rosia Montana Gold Corporation prin firma de trei oameni la care este actionara, Links Associates (asupra careia voi reveni)

Intr-o postare facuta pe contul sau de Facebook, piarista Corina Vintan, despre care am afirmat in exclusivitate ca face pe ghida grupului de ziaristi spaguiti de Gold Corporation cu o vacanta in Noua Zeelanda, confirma stirea mea si o imbunatateste. Corina Vintan isi petrece deja ziua de nastere, astazi, 23 august, in Aukland, “intr-o companie nemaipomenita” (BTW – La Multi Ani! ):

Corina Vintan birthday party at the end of the world, in the ‘city of sails’ in a great companionship!
6 hours ago via Facebook for BlackBerry ·
Ana Dinescu likes this.

Corina Vintan New Zealand I am coming! NZ the best kept secret in the world
August 16 at 8:32am via Facebook for BlackBerry ·
Culmea amuzamentului si a PR-ului: Pe 14 iulie, aceeasi Corina Vintan se intreba reprobator pe FB: “Ce credeti despre ONG-uri care se comporta ca corporatii, jurnalisti care fac PR si PR-isti care au intiative jurnalistice si in general oamenii care poarta prea multe palarii?”. O mai buna descriere a situatiei ei si a grupului de navetisti constituit din “crema” presei romane nici ca se putea face. O preiau ca motto!
Si mai interesant este raspunsul onest al Iuliei Motoc, in prezent judecator la Curtea Constitutionala, care pune punctul pe “i”, caracterizand fara sa vrea aceeasi situatie de azi a navetistilor Gold: “Ca poarta prea multe palarii este un fel frumos de a o spune. De fapt, ceea ce fac cei numiti este sa fie intr-un mare conflict de interese“.
O reala profesionista a jurnalismului si scrisului in general, corespondenta Associated Press in Romania, Alison Mutler, intervine in discutie si intareste afirmatiile judecatoarei Iulia Motoc, radiografiind aprioric ceea ce se intampla azi in Noua Zeelanda: “Asa ceva estompeaza linia de demarcatie intre ceea ce este si ceea ce nu este cinstit. Chiar daca viata nu este colorata numai in alb si negru, un astfel de comportament POATE conduce la slabirea democratiei, daca nu se mai respecta regulile si principiile.” Perfect adevarat! Iata discutia:
Corina Vintan what do you think about ngos that behave like corporations, journalists that do PR, PR people that have journalistic initiatives and generally of people that wear too many hats?
July 14 at 12:55am via Facebook for BlackBerry ·

Iulia Motoc Wearing too many hats it is a nice way to put things. In fact what they are doing the institutions quoted is that there are in a big conflict of interest.
July 15 at 4:09pm

Alison Mutler Corina, It blurs the lines of what is what nd is not honest. While life is not black and white or rigid, this kind of behavior CAN lead to a weakening of democracy if rules are principles are not adhered to. Bravo tie for posting this discussion. Alison

Ce ar mai fi de spus? A, da! Lista profitorilor. Presa de azi deja a prezentat un sir de nume dar e vorba doar de opt din cei 20 de premianti ai Gold Corporation alesi pe spranceana ei de Corina Vintan. Ce este de remarcat pentru “profesionismul” acestei actiuni este ca, din acesti opt, sase lucreaza pentru Vintu si Realitatea-Catavencu. Si, cine stie?, poate mai sunt si altii pe lista. Dar sa recapitulam si sa revenim la potentialii “suspecti” . Pana acum avem, asadar:

Vlad Macovei (EvZ), Floriana Jucan (QM), Ioan T. Morar (Vintu), Emil Hurezeanu (Vintu), Mihai Tatulici (Vintu), Dragos Nedelcu (Vintu), Dan Apostol (Vintu), Sorin Freciu (Vintu) si, dupa cum spuneam, cu voia dvs, independentul sef al lui Vintu, Robert Turcescu.

Propunerile mele (ramane sa votati si sa adaugati) pentru “new entry”-urile Listei lui Vintan de invitati la ziua ei de nastere, sarbatorita in Aukland, intr-o “companie nemaipomenita”:

Bogdan Chirieac, Dan Turturica, Marius Tuca, Andrei Gheorghe, Dragos Bucurenci, Doru Buscu – RAAPPS, Liviu Mihaiu (“iar din nou”? cine stie…). Mai sunt, desigur, televiziunile: ProTV, Antenele, TVR. Asadar, lista ramane deschisa…

Sa (mai) radem putin cu Ioan T Morar, deontologul lui Tismaneanu si Vintu (care, in urma cu doar o luna, se cerea ciudos in excursia din Noua Zeelanda dupa ce isi bestelise colegul de Trust, pe Liviu Mihaiu, pentru ca acceptase una similara ) Moraru – “Moralistul”:

Poate ne explică Liviu Mihaiu cum e cu cianura

“Pentru că tot ni se vorbeşte despre Roşia Montană ca despre o sperietoare şi pentru că tot sînt demonizaţi toţi cei care susţin acest proiect, cred că ar fi timpul să intervină şi activiştii verzi autorizaţi şi cunoscători ai subiectului. De pildă, aş vrea să aflu de la Liviu Mihaiu, fostul meu coleg, cum arată minele de aur din Noua Zeelandă şi cum s-a rezolvat problema cianurilor acolo. El ştie foarte bine chestia asta pentru că a făcut o vizită la minele de acolo. O vizită, evident, cu avionul la clasa biznis, în condiţii de boier al mediului.

Deci, aş vrea să ştiu dacă tehnologia cu cianuri e un dezastru, cum se spune pe aici, sau dacă e o soluţie viabilă, cum cred eu. Dacă tot a bătut drumul pînă acolo, ar fi interesant de aflat şi adevărul despre asta.”
Sursa: Roncea.ro

Un comentariu la “Blonda lui Mihai Răzvan Ungureanu este Corina Vinţan – Corupție și conflict de interese la nivel înalt. Afacere politică de 5 milioane de euro!

  1. Pingback: Capitala unei țări locuite de nebuni: în timp ce câinii sfâșie copiii , unii salvează Roșia Montană. Numitor comun ? ONG-urile | Politica ta

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s