Roxana Nemeș este blonda care a pozat goală în Biblioteca Metropolitană

O blondă a pozat goală, în ipostaze lascive, printre cărți, în incinta sediului central al Bibliotecii Metropolitane București, instituție finanțată de la bugetul Primăriei Municipiului București. În același sediu se află și biroul directorului Florin Rotaru, care spune că habar nu are ce se întâmplă în propria instituție. Biblioteca Metropolitană București a devenit o instituție în care se desfășoară activități dubioase, angajații sunt tratați ca sclavi personali, iar achizițiile au un iz pregnant de ilegalitate. Totuși, Primăria Capitalei, în subordinea căreia se află instituția, nu ia nicio măsură. Poate și tocmai pentru că directorul, Florin Rotaru, este amic cu Sorin Oprescu.

Roxana Nemeș este blonda care a pozat goală în Biblioteca Metropolitană, pentru wowbiz.ro. Cărțile achiziționate din banii bucureștenilor, chiar cele pentru copii despre animalele sălbatice, au fost folosite drept un fel de frunză de smochin care să îi acopere starletei părțile intime.

Directorul bibliotecii, Florin Rotaru, a declarat pentru B365.ro că nu știe nimic despre acest pictoral, care a avut loc la parterul sediului central al instituției pe care o conduce, sediu în care se află și biroul acestuia: „Habar nu am. Nu mi-a spus nimeni nimic. Nu știu cum de s-a întâmplat asta. O să mă interesez”, a declarat directorul. Directorul Florin Rotaru a declarat că a declanșat o anchetă internă în bibliotecă, pentru a afla cine a lăsat-o pe blondă să facă poze goală în sediul central al bibliotecii.

Biblioteca Metropolitană este finanțată de Municipiul București. Asupra activității directorului Florin Rotaru se ridică numeroase semne de întrebare, atât privind achiziții dubioase, cât și privind modul în care îi tratează pe angajați. Directorul nu se teme însă de vreo sancțiune, lăudându-se cu relația sa personală cu primarul general al Municipiului București, Sorin Oprescu.

Biblioteca în interiorul căreia o blondă a pozat goală primește de la Primăria Capitalei, condusă de Sorin Oprescu, cu care directorul Florin Rotaru susține că este apropiat, un fond de achiziție de carte de aproape 100 de ori mai mare decât fondul aferent Bibliotecii Academiei și de patru ori mai mare decât cel al Bibliotecii Universitare.

Biblioteca Metropolitană este în subordinea Primăriei Generale a Municipiului București, de unde primește și bugetul. Florin Rotaru este autorul unor achiziții în valoare de milioane de euro, asupra cărora se ridică numeroase semne de întrebare. Din 2009 și până în prezent Biblioteca Metropolitană a beneficiat anual de o rectificare bugetară pozitivă în ceea ce privește achizițiile de carte. Astfel, la finele anului 2010, suma alocată achiziţiei de carte a fost chiar și de două ori și jumătate mai mare decât cea stabilită la începutul anului. Biblioteca Metropolitană a cumpărat, din 2007 și până în prezent, cărți de mai mult de un milion de euro de la o singură persoană. Deși sumele pentru fiecare achiziție în parte sunt de peste 15.000 euro, nu au fost organizate niciodată licitații. O comisie condusă de directorul Florin Rotaru a aprobat toate aceste achiziții. Omul căruia Florin Rotaru spune că i-a dat milioane de lei are 86 de ani și stă singur într-un apartament modest din Sectorul 3. Întrebat de jurnaliștii B365.ro de legăturile pe care le are cu Biblioteca Metropolitană, omul a început să tremure și a declarat. „Mă băgați în pușcărie! Gata, sunt la anchetă” – asta a fost reacția omului, înregistrată pe reportofon. „Nu mai spuneți nimănui că am eu legături cu Biblioteca Metropolitană.

Julieta Rotaru, soția directorului, despre care femeile de serviciu ale Bibliotecii Metropolitane spun că le jignește, bruschează și le amenință în timp ce muncesc ca niște sclave în casa în care aceasta locuiește, este colegă de muncă cu soţul său, fiind angajată pe un post de cercetător ştiinţific la Biblioteca Metropolitană. Femeia a devenit cercetător în cadrul instituției în timp ce soţul său, Florinel Rotaru, era director al instituţiei. Întrebat în luna iulie de jurnaliştii B365.ro dacă a făcut parte din comisia de acordare a gradului științific, Florin Rotaru a negat acest lucru, spunând că „titlul de cercetător ştinţific nu e dat de Primărie, ci de Ministerul Educaţiei în urma evaluării de către o comisie din care fac parte şi membrii ai Academiei Române. Eu nu am făcut parte din această comisie”. Dar soţia acestuia este cercetător de gradul III, iar Ministerul Educaţiei validează doar gradele de cercetător I şi II şi nu pe cele de asistent de cercetare, cercetător principal şi cercetător principal III, care cad exclusiv în sfera angajatorului. În cele din urmă, pus în fața provelor, directorul a recunoscut că a făcut parte din comisia care i-a evaluat soția.

Cu toate că B365.ro a semnalat neregulile care au loc în cadrul Bibliotecii Metropolitane, care se află în subordinea Primăriei Capitalei, reprezentanții Primăriei nu au răspuns niciuneia dintre solicitările privitoare la situația din interiorul acestei instituții.

Această prezentare necesită JavaScript.

3 comentarii la “Roxana Nemeș este blonda care a pozat goală în Biblioteca Metropolitană

  1. Roxana Nemes, ti-a zis cineva ca, in afara de faptul ca ma-ta nu te-a facut urata, esti o tarfa execrabila ?! Ma refer la latura etica. Daca-ai ajuns sa pozezi in playboy si-n Biblioteca Metropolitana bucuresti, est scabroasa si, sa fii sigura ca nu mai e mult timp pana vei ajunge la beculete ( adica prostituata de bordel ). Da’nainte de asta , te vor face baiatii posta, tarfo, pentru ca asa li se-ntampla in general tarfelor de teapa ta. Cat despre cum vei fi facut tu facultatea aia de jurnalism- binenteles ca particulara, fiindca la stat n-aveai ce cauta cu modul tau de exprimare – , pe care-i fi absolvit- o probabil, fi convinsa ca nu vei ajunge sa scrii nici macar o fraza ( daca stii ce-i aia ), pen-ca te-am auzit cum vorbesti si asta-i suficient. Poti sa-ti manifesti nedumerirea si contrarierea fata de cele de mai sus, la nr de tlf 0044 778 012 5334. Hai pa.

  2. Roxana Nemes ti-a zis cineva ca, in afara de faptul ca ma-ta nu te-a facut urata, esti, o tarfa execrabila ?! Ma refer la latura etica. Dac-ai ajuns sa pozezi in playboy si-ntr-o biblioteca mare ( biblioteca Metropolitana din bucuresti ), esti scabroasa si, sa fii sigura ca nu mai ai mult timp pana vei ajunge la beculete ( adica prostituata de bordel ). Da’nainte de asta , te vor face posta , tarfo, pentru ca asa se-ntampla in general cu tarfe de genul tau. Cat despre ce-i fi facut-o in facultatea aia de jurnalism, pe care-o-i fi absolvit-o probabil, fi convinsa ca nu vei ajunge sa scrii nici macar o fraza ( daca stii ce-i aia ), pen-ca te-am auzit cum vorbesti si asta-i suficient. Hai, pa. Poti sa-ti manifesti fata de cele de mai sus, la nr de tel 0044 778 012 5334

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s