Tom Phillips: Hitler a fost incompetent și trântor – iar guvernul Nazist a fost o dispoziție de clovni absolută | opinie

„De fapt, aceasta ar fi putut chiar să-i fi ajutat să se ridice la putere, deoarece el a fost subestimat în mod constant de către elita germană. Înainte de a deveni cancelar, mulți dintre adversarii săi l-au respins ca o glumă pentru discursurile sale brute și mitingurile lipicioase. Chiar și după ce alegerile i-au făcut pe naziști cel mai mare partid din Reichstag, oamenii încă se mai gândeau că Hitler era un semn ușor, un idiot gălăgios care putea fi ușor controlat de oameni inteligenți.”

De ce elitele din Germania l-au subestimat atât de consistent pe Hitler?
Poate pentru că în realitate nu s-au înșelat în evaluarea competenței sale

– tocmai că nu și-au dat seama că acest lucru nu era suficient pentru a sta în calea ambiției sale. După cum se va dovedi, Hitler a fost foarte rău în a conduce un guvern. După cum șeful său de presă, Otto Dietrich, a scris mai târziu în memoriul său „The Hitler”,am știut: „În cei doisprezece ani ai domniei sale în Germania, Hitler a produs cea mai mare confuzie în guvern care a existat vreodată într-un stat civilizat”.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s