Pedelistul Mihail Boldea despre Elena Udrea si Traian Basescu. „Un gălăţean în safari Aventuri în Africa, Kenya””

Un gălăţean în safari Aventuri în Africa
„Un gălăţean în safari – Aventuri în Africa” este titlul articolul apărut în ziarul local „Viaţa Liberă”, în care Mihail Boldea îşi povestea impresiile de vacanţă. „Pentru că tărâmul african este o destinaţie la modă, l-am rugat să ne povestească ce a trăit în safari”, justifică reporterul subiectul în introducerea articolului. Apoi îi dă cuvântul domnului deputat/avocat/cercetat.

„Itinerariul Galaţi – Bucureşti – Amsterdam – Nairobi – Malindi îl parcurgi în 26 de ore, cu escale, luând în calcul şi întârzierea de rigoare la cursele africane. Dar merită! «Acolo vezi viaţa la zero. Primitivismul locurilor m-a făcut să înţeleg de unde a plecat întreaga evoluţie», ne-a mărturisit Mihai Boldea. Malindi este rezidenţă italiană, pe malul Oceanului Indian. Acolo nu există reguli de circulaţie, iar şoselele se reduc la o singură autostradă asfaltată. «Pentru europeni este ieftin să stea la un hotel de trei-patru stele pe malul Oceanului Indian. Costă 30-40 de euro pe noapte. În camere, paturile au picioare lungi, de aproape un metru. Trebuie să sari ca să te urci în ele, iar pe jos e gol, ca atunci când cobori din pat să vezi dacă nu calci pe un şarpe ori pe un scorpion. Dacă laşi geamurile deschise, îţi intră babuinii şi ce le place, îţi fură. Nu neapărat mâncare. Mai sunt şi agresivi, muşcă!»”.

„O femeie «full options» costă 10 dolari, o noapte”

Boldea îşi continuă istorisirea într-un ton pragmatic. „Preţurile sunt mici şi la supermarket. Eu am cheltuit cu drumul 1000 euro şi vreo 200 euro acolo, dar am avut avantajul că am locuit la o cunoştinţă. Nu prea ai ce să cumperi. Distracţia cea mare este un cazino cu preţuri modeste. Eu am băgat 50 de euro şi am scos tot 50, am făcut rulaj. Localnicii joacă bingo. Mai sunt şi două discoteci, una cu program până la trei dimineaţă, cealaltă în continuare. Acolo e şi un paradis sexual, trag negresele de bărbaţi albi, şi negrii de albe; o femeie „full options” costă 10 dolari, o noapte. SIDA, sifilis sunt la ele acasă, deci mai bine nu rişti!», e de părerea deputatul.

„Fireşte că se dă şpagă, suntem în lumea a III-a”

„60 km prin safari, până în parcul naţional am mers cu escortă militară, pentru că poţi fi atacat de bandiţi. E ciudat să mergi cu un tip cu mitralieră în faţă. Şi în parc este poliţie şi armată. Poliţia nu stă să se recomande. La baraje, pun ţepi metalici pe stradă şi stau cu puşca. Dacă nu opreşti îţi spargi roţile şi poliţia deschide focul. Fireşte că se dă şpagă, suntem în lumea a III-a”, povestea Boldea în „Viaţa Liberă”. „Africanii spun că un safari este reuşit atunci când turistul vede cele zece mari animale, dintre care nu lipsesc elefantul, rinocerul, hipopotamul, leul, jaguarul, zebra, girafa, leopardul. Am văzut doi lei care se împerecheau, şi doi pui. Hipopotamii sunt păziţi militar pentru că sunt agresivi. Rinocerii stau în spatele unui gard electrificat, ca să nu atace. Drumul în safari începe la opt dimineaţa şi se încheie pe la opt seara. De la 12 la 16 faci un popas la o lodge (un gen de hoteluri păzite să nu intre animalele sau bandiţii). În safari nu ai voie să cobori din maşină, rişti să fii mâncat de un animal. Plus că vei fi amendat nu numai tu, ci şi şoferul. Elefanţii cu pui sunt foarte agresivi. Am oprit să facem poză unui elefant şi, deranjat de bliţ ori de zgomot, s-a luat după maşină. Ne-a fugărit”, declara avocatul. „Fiind lacto-vegetarian, a mâncat orez şi fructe”, notează jurnalistul. „Dar ne-a spus că la un popas şoferul şi ai lui au mâncat o antilopă, deşi era ilegal. «Eu m-am împrietenit cu şoferul şi am fost la negri. M-au servit cu un ceai cu un gust îngrozitor. Când am întrebat de unde au luat apa, mi-au arătat un un râu învolburat, negru. Nu l-am mai băut!»”.

Ce a învăţat de la masai

„La întoarcerea din safari am trecut prin nişte sate de masai. Copiii alergau după maşini să le dăm de mâncare. Atunci le-am aruncat nişte pachete de biscuiţi şi s-au bătut pentru ei. Acolo bicicleta este mijloc de transport şi de cărat apă. Apa e marea problemă. Într-un sat de masai eşti ca în comuna primitivă. Casele lor sunt nişte colibe cu trei încăperi – camera copiilor, bucătăria şi dormitorul părinţilor. Fac focul cu beţe, iarbă uscată şi bălegar de elefant. Încălţările lor sunt făcute din piele de vacă, iar talpa din cauciucul roţilor de maşină. Nu mi-a venit să cred, dar când m-am uitat de aproape erau chiar resturile rămase de la un cauciuc explodat pe autostradă. Sărăcia e lucie. Salariul unui om în casă e de 30-40 euro pe lună şi asta înseamnă că e bine plătit. Un ofiţer de poliţie are salariul de 150-200 euro pe lună, bani cu care huzureşte. Masaii îşi scot banii de la turişti. Unui localnic îi vinde o statuetă cu doi euro, iar unui străin cu zece. Am fost curios să văd cum e dansul masailor. Săreau pur şi simplu cu un băţ în sus. Care-i logicaĂ De fapt este un antrenament pentru mersul la vânătoare. Sar în sus cu băţul să vadă unde e leul. Şi pentru că par mai înalţi decât el, leul nu îi atacă”, povestea Boldea. În Malindi a cunoscut şi un profet local. „Era un fel de preot, dar nu pentru că ar fi mers la şcoală, ci pentru că avea viziuni, fără a lua droguri. I-am cerut să spună ceva de mine. A luat un băţ şi a început să-mi spună lucruri adevărate, pe care chiar nu avea de unde să le ştie. Avea telefon mobil şi locuia pe malul oceanului”.

Articolul închinat de presa locală vacanţei lui Boldea se încheie profetic: „Avocatul regretă că n-a putut să stea decât o săptămână în Kenya şi ar vrea să reediteze aventura”. Potrivit unor surse neoficiale, deputatul Mihai Boldea a părăsit România prin punctul de frontieră de la Giurgiu, a ajuns în Turcia iar de acolo s-a îmbarcat într-un avion cu destinaţia Africa. (AOP)
November 10th, 2010
Război în PDL.
În această perioadă se află în plină desfașurare alegerile în interiorul PDL. La nivel central lupta se duce între două tabere foarte clare; o tabară în care se află Falcă și Udrea, iar în cea de a doua tabară liderul este Vasile Blaga susținut de Gh. Flutur si S. Frunzăverde. Vasile Blaga este omul care își dorește dintr-un anumit punct de vedere, cred și o schimbare în organizațiile din teritoriu, o primenire a oamenilor politici la nivel local și eliminiarea veneticilor și așa zișilor oameni politici care nu sunt capabili să obțină rezultate. De mai bine de șapte luni mă aflu într-un război total cu oamenii politici din organizația PDL Galați care nu sunt capabili decât să distrugă și să își urmărească interesul personal și să aibă ca principii călăuzitoare în domeniul politicii minciuna, nesimțirea și promovarea nulităților. Sunt de acord cu toți cetățenii acestei țări precum și cu locuitorii Galațiului care au o părere foarte proastă despre oamenii politici care promovează principiile prezentate anterior. Astăzi pot să vă spun despre Marius Necula că este unul dintre acești politicieni avid de putere, pentru care minciuna este un mod de a fi, care promoveaza nulități, susține lumea interlopă și apoi se prezintă tuturor ca fiind Sf. Fecioara. Nu mă surpinde faptul că Toader Mircea îl susține și promovează, acesta fiind promotorul incompetenței la nivelul organizației județene Galați însă mă bucură faptul ca Vasile Blaga și-a dat seama(vezi aici) de calitatea umană a lui Marius Necula și sper din tot sufletul să înțeleagă și BPN-ul că este timpul să nu mai susțină oameni ca Marius Necula și să înțeleagă că Mircea Toader este un expirat. Susțin punctul de vedere a lui Cristian Preda cât și a lui Sebastian Lăzăroiu că după acesta criza economică scena politică va fi caștigată de partidul care promovează oameni competenți, corecți și care doresc să facă ceva pentru Romania.
–––––––––––––––
November 25th, 2009
Coaliţia defectă
Revin după o mică pauză… Implicarea în alegerile din colegiul meu a fost cât se poate de susţinută. Nu fără rezultate, să zic… Spunea unul dintre surferii de pe blogul meu că Galaţiul este roşu Ferrari. După primul tur, municipiul Galaţi nu mai pare aşa de îmbujorat. Aici Băsescu s-a clasat pe primul loc cu 31,8% urmat de Geoană cu 28,4%. Vreau să le mulţumesc, pe de-o parte, celor care m-au ajutat prin votul lor să obţin victoria în colegiul 9 (31,6% Băsescu, 28,7% Geoană) iar, pe de altă parte, voluntarilor şi echipei mele de campanie, cei care au pus suflet, pasiune şi foarte multă muncă în acest rezultat.
Am mai vorbit într-o postare mai veche de asocierea PNL cu PSD ca fiind una “contra naturii”. Acum mi se pare o persistenţă bolnăvicioasă. Iar părerea mea nu are nicio legătură cu susţinerea lui Băsescu de către PNL pentru turul 2. Pe de altă parte înţeleg încăpăţânarea lui Antonescu de a merge pe aceeaşi linie din precampanie şi campanie. Însă cedarea postului de preşedinte este prea de tot. Cred că majoritatea celor care frunzăresc paginile de internet este una informată, activă şi ancorată suficient în realitate pentru a nu accepta, măcar aşa, “deep inside”, o astfel de variantă. Geoană preşedinte? Până şi sonoritatea mi se pare defectă. Nu pot să cred că votanţii liberali pot fi împăcaţi cu ideea asta. Sunt convins că sunteţi mulţi care aţi votat cu Crin în turul întâi şi care aţi citit paginile blogului meu. Aş vrea să ştiu şi eu părerea voastră… Sunteţi împăcaţi cu ideea de a îl vota pe Geoană?
Adaugat de Mihail Boldea
Postat in Blog in data de Wednesday, November 25th, 2009.
Comenteaza.
Mergi la pagina anterioara.

Adaugat de Mihail Boldea
Postat in Blog in data de Wednesday, November 10th, 2010
118 Comentarii »
––––––––––
October 6th, 2010
Justiţia şi Refoma

Ieri, la comisia juridică a Camerei Deputaţilor, din care fac parte, a început dezbaterea proiectului de lege cunoscut sub numele ” Mica Reformă”.Acest proiect iniţiat de către Ministerul Justiţiei are drept obiectiv accelerarea derulării proceselor în faţa instanţelor de judecată, ceea ce este salutar, proiectul de lege însa a fost amendat substanţial de către judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care a şi fost reprezentată în faţa comisiei juridice de către toţi presedinţii secţiilor, precum şi de doamna preşedinte Livia Doina Stanciu. Modificarile legislative sunt punctuale şi vizeaza înlaturarea tuturor tertipurilor procedurale care erau folosite de catre parţi pentru amânarea proceselor. Forma finala a proiectului ” Mica Reforma” o voi posta în cursul acestei zile, după finalizarea lucrarilor în comisie pentru a o putea vedea şi voi. Care este parerea voastră referitor la justiţia din Romania, şi care sunt reformele ce ar mai trebui implementate în acest sistem din punctul dumneavoastră de vedere?
Adaugat de Mihail Boldea
Postat in Blog in data de Wednesday, October 6th, 2010
5 Comentarii »
October 5th, 2010
De ce a fost linişte…pe blog!

De la ultima mea postare şi până în prezent nu am mai dorit să scriu nimic pe blog pentru că am aşteptat o strategie politică,economică şi de comunicare din partea conducerii PDL, care să se manifeste atât în plan guvernamental, local dar şi în ceea ce priveşte viitorul partidului.
Am aşteptat, am aşteptat şi tot aştept. Fiindca tot aştept am hotarăt să scriu pe blog, dar intr-un alt format . Voi ce strategie credeţi că ar trebui să aplice partidul?
Adaugat de Mihail Boldea
Postat in Blog in data de Tuesday, October 5th, 2010
126 Comentarii »
October 4th, 2010
Condoleanţe …

Sunt alături de domnul Preşedinte Traian Băsescu în aceste momente grele când a pierdut pentru totdeauna pe cea mai dragă fiinţă din lume, mama. Sincere condoleanţe. Dumnezeu s-o ierte şi să-i dea odihnă veşnică.
Adaugat de Mihail Boldea
Postat in Blog in data de Monday, October 4th, 2010
95 Comentarii »
–––––
November 15th, 2010
Clasa politică şi reforma.
În momentul de faţă politicienii oneşti subliniază necesitatea reformării întregii clase politice, toţi analiştii politici cu experienţă subliniează faptul că în 2012 va caştiga partidul care se va reforma în mod real şi nu face doar un facelift de dragul de a păcăli electoratul. PSD-ul este unul din partidele care a implementat cu succes acest tip de facelift, producând pentru scena politica de primplan personaje noi precum Negoiţă, Şova, Bănicioiu şi alţii care sunt pătaţi încă de la început, au aceleaşi metehne ca şi înaintaşii lor din PSD, singurul element de noutate al lor fiind sexualitatea. Însă în spatele acestor figuri noi se află aceleaşi personaje vechi.
Revenind la PDL constat ascuţirea luptei din interiorul partidului. Gruparea condusă de Falcă şi Udrea, are un discurs belicos de asediu şi nedoctrinar . Dacă ar ajunge la conducerea partidului nu ştiu cât ar putea reforma şi relansa politic partidul, atâta timp cât nu promoveaza elemente de noutate, elmente doctrinare care să atragă electoratul dreapta şi nici nu prezintă modalitaţi de reformare a partidului. Este greu pentru unii politicieni mai vechi să renunţe la ciolanul guvernării şi să aibă o viziune politică a viitorului partidului, în concordanţă cu un proiect pentru România pe termen lung. Electoratul românesc s-a deşteptat, dar s-a şi saturat de aceiaşi oameni politici cu aceleaşi mesaje, care una spun şi alta fac, care au nevoie de electorat doar pentru voturi şi atât. Îmi place ideea promovată de Cristian Preda (vezi aici) şi cred că este una corectă. Să nu uite nici un politician că în anul 2012 nu pot veni să cerşească voturi, fiindcă nu le vor mai primi. Politicienii care sunt contra productivi din punct de vedere politic şi fară rezultate manageriale, ar trebui măcar acum în ceasul al 12-lea să facă proba maturităţii şi să facă un pas înapoi pentru a permite unei noi generaţii de politicieni să se manifeste, să crească şi să fie pregatită în 2012 să primească fară a cerşi voturile electoratului.
Concluzia este clară: întreaga clasă politică trebuie reformată şi ar trebui să începem din curtea propiului partid.
Adaugat de Mihail Boldea
Postat in Blog in data de Monday, November 15th, 2010
5 Comentarii »
–––––

February 5th, 2011
Trăim în România….

Am refuzat să scriu pe blog , fiindcă nu mai este nimic clar la noi în România. La PDL s-a stabilit în mod democratic că nimeni nu mai are voie să comenteze nimic public, doar eventual pe la colțuri și atunci cu gura închisă, iar eu respect aceasta decizie si,,, tac aplic ceea ce se numeste Mauna.
Asist însa și la o mare aberație politică care se numește Uniunea Social-Liberală, acestă mega alianța între PSD-PC-PNL. O nebunie care are un singur scop “Jos Băsescu!! Jos Boc!!Jos PDL!” Este ceva ce numai în România putea lua naștere. Să facem o analiza logico-rațională:
– PSD este un partid de stânga care are ca și doctrină ideea de a ajuta poporul prin dependența față de stat, mediul privat să se descurce.
— PNL este un partid de dreapta care are ca doctină ideea de a dezvolta mediul privat și o independență față de stat.
– PC nu are decât doctrina posturilor de televiziune din trustul Voiculescu și cam atât.
Aici lipsește logica, politica dreaptă nu se poate alia cu stânga niciodată, într-un program politic comun, însa la noi se poate, fiindcă acest program nu este unul politic sau pentru cetățeni , este un program ”JOS BĂSESCU” o luptă de orgolii personale. Este ilogic să se asocieze partide care în sondaje au peste 20% cu un partid care are 1% , ceea ce dovedește că acolo este altceva , adică ceea ce spuneam, televiziunile.
Acestă alianță va îngropa PNL și dovedește demagogia și ipocrizia politicienilor din aceste trei partide , faptul că urmăresc doar scopuri personale, vendete și răfuieli. Acum a fost declarată oficial alianța care a dus Romania la criza din 2009 , alianta care a guvernat în anii 2007-2008 și cu privire la care liderii marcanți ai PSD și PNL spuneau că nu există.
Partea bună este că acum putem spune că în România avem doar două partide mari care se luptă electoral PDL pe de o parte și USL pe de altă parte. Mă gândesc cu groază la alegătorul român care nu mai știe ce să aleagă.. și cred că dacă azi va lua naștere un nou partid de dreapta el va fi cel caștigător. Timpul și istoria ne vor lumina , însă acum Trăim în România și…..
Adaugat de Mihail Boldea
Postat in Blog in data de Saturday, February 5th, 2011.
Comenteaza.
Mergi la pagina anterioara.

–––-
Date personale:
Nascut 9 martie 1976, in Galati

Nu sunt casatorit, dar imi doresc o familie si multi copii.

Am crescut intr-o famile de intelectuali, parintii si fratii fiindu-mi mereu alaturi. De la ei am invatat ca familia este locul unde fiecare isi are drepturile si indatoririle lui, unde se stabilesc prioritatile in folosirea timpului, a talentelor si a valorilor.

Familia pentru mine inseamna egalitate desavarsita, inseamna respect, realitate, adevar si bunatate, inseamna o zi de odihna continua in inima.
Familia este locul unde cazi, te ridici si planuiesti din nou.

Activitate politica:

2004-2005 Presedintele Organizatiei de tineret a PD

2005-2007 Vicepresedinte municipiu PD

2005-2007 Purtator de cuvant al Organizatiei Judetene a PD Galati

Activitate profesionala:

2008 noiembrie – ales deputat în circumscripţia electorală nr.18 Galati, colegiul uninominal nr.9

2006 – 2008
Masterat in Drept penal si Criminologie in cadrul Academiei de Politie Al. I Cuza Bucuresti

1999 – in prezent
Avocat definitiv in Cadrul Baroului Galati, forma de organizare a profesiei Cabinet individual de avocatura

1998 – 1999
Avocat stagiar in cadrul Cabinetului avocatului Balan Alexandru

Studii:

1994 – 1998

Absolvent Magna Cum Laudae Facultatea de Drept din Cadrul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi

1990 – 1994
Liceul Teoretic Vasile Alecsandri – sectia informatica

Limbi Straine:

Engleza

Italiana

Hobby:

Arte martiale, Snowboarding, Calatoriile

Deputat Boldea Mihail

Cabinet Parlamentar

Adresă:
Blv. Milcov nr. 32, Complex Micro 40
Galati
Romania

E-mail: deputat@boldeamihail.ro
Telefon fix: 0236 31 02 46
Fax: 0236 31 02 46

Informaţie: Mobil: 0724 320 123
Consilier personal:
Mircea Bivol
0733 558 213

Un comentariu la “Pedelistul Mihail Boldea despre Elena Udrea si Traian Basescu. „Un gălăţean în safari Aventuri în Africa, Kenya””

Comentariile nu sunt permise.