Poliţia Cluj susţine că ţinuta Elenei Băsescu din campanie nu era una militară

EBA

Legea e lege pentru orice român, numai pentru preşedinte şi familia lui se pare că nu! După ce iniţial reprezentanţii MApN ne-au declarat că purtarea uniformei militare este faptă de dosar penal, acum, după ce au aflat că purtătorul de uniformă este chiar Elena Băsescu şi-au schimbat declaraţiile.

Declaraţiile purtătorului de cuvânt al MApN, Constantin Spînu, se schimbă de la o zi la alta. Reporterii Click! au trimis un e-mail, marţi, pe adresa oficială a Ministerului Apărării Naţionale în care au ataşat fotografiile cu Elena Băsescu purtând uniformă militară.

Intenţionat am evitat să dezvăluim identitatea persoanei incriminate. Din acest motiv, purtătorul de cuvânt al ministerului a avut în faţa ochilor fotografiile fără chipul fiicei preşedintelui.

Spînu a declarat atunci că persoana respectivă poartă o uniformă militară şi încalcă flagrant legea. La numai două zile de la apariţia articolului în Click!, răspunsul venit din partea MApN, contrazice spusele purtătorului acestei instituţii.

Este explicabil de ce MApN a sărit în apărarea fiicei lui Băsescu, dacă ştim traseul politic al actualului ministru Mihai Stănişoară. Ministrul apărării şi-a început ascensiunea politică pe uşa PSD când a fost numit preşedinte la Camera de Comerţ Mehedinţi.

A trecut apoi la PD şi s-a „lipt” de Petre Roman până când acesta a pierdut şefia partidului în favoarea lui Traian Băsescu. De a doua zi, Stănişoară a virat-o în barca lui Traian Băsescu şi, pentru „ataşamentul” său, a fost numit secretar de stat la MApN.

A fost ales apoi ca deputat, a preluat Comisia de apărare din Cameră şi, fiind întotdeauna extrem de prietenos cu Traian Băsescu, a fost ales consilier prezidenţial pe probleme de apărare.

După patru ani petrecuţi la Cotroceni, Stănişoară a fost numit în fruntea Ministerului Apărării. Cum să nu-şi apere „părintele”?!

Purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spînu, s-a constrazis, la doar două zile distanţă. În primul caz, el a văzut pozele Elenei Băsescu, tăiate de noi astfel încât să nu recunoască personajul. Atunci el a afirmat că se încalcă legea. Văzând despre cine e vorba, şi-a schimbat punctul de vedere.

Prima declaraţie

„Uniforma arată la fel cu cea purtată de militarii români în teatrele de operaţiuni din Irak şi Afganistan. Ecusoanele de pe piept, cele cu RO. ARMY, sunt ale Armatei Române. Portul militar este legal doar pentru militarii activi sau pentru cei trecuţi în rezervă şi atunci numai cu specificaţia expresă a ministrului, dar şi aceasta numai pentru anumite activităţi.”

A doua declaraţie

“Din punct de vedere al regulamentelor militare, nu este vorba de o uniformă militară completă. Mai există şi elemente care lipseau, cum ar fi semnele de armă, ecusonul cu numele, ecusonul de identificare cu România, sau gradele. Doar toate aceste elemente alcătuiesc o uniformă militară completă.”

„Numai militarii pot purta uniformă”

Theodor Meleşcanu, fostul ministru al apărării: „Există reglementări foarte clare. Numai militarii, mai ales cei activi şi cei în rezervă – cu aprobarea ministrului – pot să poarte uniforma militară. Nu e cazul Elenei Băsescu. Chiar dacă ar fi avut acest drept, este interzisă implicarea militarilor în politică. Chiar dacă uniforma purtată nu ar fi avut toate gradele şi armele, este clar că ne aflăm moral confruntaţi cu o situaţie de mistificare, cu un mesaj prin care domnişoara încearcă să folosească imaginea bună a armatei ropmâne în favoarea ei”.

„Este un abuz făcut de Elena Băsescu”

George Scutaru, vicepreşedinte Comisia de apărare din Camera Deputaţilor: „E un abuz făcut de Elena Băsescu şi, probabil că, după atâtea seri petrecute în cluburi ea uită că în uniforme similare 11 militari români au murit în Afganistan. Dă dovadă de o lipsă crasă de decenţă, iar militarii români sunt revoltaţi de modul cum le-a fost batjocorită uniforma. Cer MApN să procedeze la o anchetă internă pentru a vedea în ce condiţii domnişoara a făcut rost de o asemenea uniformă în condiţiile în care, există un HG din 1991 care precizează interdicţia firmelor să comercializeze la liber produsele”.

4 comentarii la “Poliţia Cluj susţine că ţinuta Elenei Băsescu din campanie nu era una militară

  1. Stii ce? deja mi-e scarba!! Asa suntem noi, o viram urgent si fraierii inghit orice.De ce mai? si ce daca e EBA ( parca suna a marca de pantofi) ? Pai da, cum sa nu lingi in fund pe cel care te-a ridicat din gunoi?..Cred ca ma duc sa vomit..

    Apreciază

  2. Si daca miine iese unul pe strada cu o uniforma „similara” cu cea militara, dara fara nasturi sau fermoar la slit?!
    Daca e un reporter de pe la vreun ziar, probabil si-o fura.
    Daca e EBA sau Lenuţa, probabil trece fluierind !!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s