Fotografii nemaivăzute. Protest în sânii goi împotriva «gangsterilor» de la Davos – FOTO

Trei militante ale mişcării ucrainene Femen au protestat, sâmbătă, în staţiunea elveţiană Davos împotriva „gangsterilor” de la Forumul Economic Mondial.
Ucrainencele au venit îmbrăcate la intrarea Forumului şi şi-au dezgolit sânii în faţa postului de control.Purtând doar jeanşi, ele au arborat apoi pancarte cu inscripţiile „Criza s-a născut la Davos”, „Sărbătoarea gangsterilor la Davos” şi „Săraci din cauza voastră”. De asemenea, ucrainencele aveau sloganuri scrise şi pe corp.

Tinerele au fost reţinute de forţele de ordine, după ce au escaladat gardul, încercând să pătrundă în incinta în care se desfăşoară Forumul Economic Mondial.Ucrainencele au venit îmbrăcate la intrarea WEF şi şi-au dezgolit sânii în faţa postului de control, a constatat un fotoreporter al AFP.

Purtând doar jeanşi, ele au arborat apoi pancarte cu inscripţiile „criza s-a născut la Davos!” şi „Săraci din cauza voastră!”.Tinerele aveau, de asemenea, sloganuri scrise pe corp, pe care se putea citi „sărbătoarea gangsterilor la Davos”.

După ce au escaladat grilajul, ele au fost reţinute de forţele de ordine.Femen, care are 300 de militante la Kiev, a devenit un fenomen în Ucraina în ultimii trei ani, dar s-a făcut remarcată şi în străinătate.Pe jumătate dezbrăcate sau în ţinute lejere, membrele mişcării şi-au multiplicat acţiunile publice pentru a denunţa prostituţia, turismul sexual sau hărţuirea la care sunt supuse tinerele în Ucraina şi în lume.

Această prezentare necesită JavaScript.

Militantele Femen au mers deja, la sfârşitul lui octombrie, în Elveţia pentru un turneu european, în cadrul căruia au ajuns în faţa locuinţei din Paris a fostului director general al FMI, Dominique Strauss-Kahn, şi în piaţa San Pietro din Vatican, unde s-au dezbrăcat parţial chiar după rugăciunea Angelus a Papei.Un protest reușit nu trebuie să aibă zeci de mii de manifestanți. Au demonstrat-o activistele Femen din Ucraina care, zilele trecute, au pregătit un „eveniment în stilul lor”. Nemulțumite că ambasadorul Indiei la Kiev a cerut ca solicitările de viză care vin din partea tinerelor femei să fie controlate suplimentar, patru fete au plecat, in sânii goi, la reședința ambasadorului, să protesteze.Ele și-au arătat sânii pe ger, la – 10 grade Celsius, și au afișat bannere pe care scria „Nu suntem prostituate!”, „Ucraina nu e bordel!” sau „India, închide bordelul!”.Ca de fiecare dată, tinerele au fost luate pe sus de polițiști, iar mitingul lor s-a terminat la secție.Membrele FEMEN au făcut și ieri scandal, în Elveția, la Davos, locul unde se desfășoară Forumul Economic Mondial. Activistele s-au dezbrăcat și au strigat „Suntem săraci din cauza voastră!” sau „Criza e facuta in Davos!”.Fostul premier al Marii Britanii, Gordon Brown, a fost ținut minute bune în fața clădirii în care urma să aibă loc întâlnirea oficială, pentru că polițiștii nu puteau elibera calea din cauza activistelor dezbrăcate.Nici acest protest nu s-a terminat prea bine. Manifestantele au fost oprite de polițiștii elvețieni, care le-au băgat în dubă și le-au dus la audieri.

Un comentariu la “Fotografii nemaivăzute. Protest în sânii goi împotriva «gangsterilor» de la Davos – FOTO

 1. Bună ziua
  Mă iertați că vă deranjez, vin cu rugamintea la d-voastră să ne sprijiniti cu un logo campania umanitară ”Să fim oameni…”( http://safimoameni.blogspot.com/) Dorind din această campanie să ajutam cât mai mulți copii.Aștept răspunsul d-voastră la pagina de e-mail safimoameni@yahoo.com.Vă rog să-mi trimiteți și link-ul blogului d-voastră
  Vă mulțumesc frumos!
  Împreună putem schimba vieții!
  Campanie initiata de site-ul Pantocrator.ro

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s