Gaddafi are dreptate!. Muammar Gaddafi: „America nu este de politie internationala a lumii. Este o conspiraţie pentru a câştiga controlul asupra teritoriului libian. Vom apăra Libia centimetru cu centimetru, până la ultima noastră picătură de sânge”. I-am alungat pe americani şi pe britanici şi am eliberat Libia de puterile coloniale care voiau să pună mâna bogăţiile ţării”

Manifestanti libieni inarmanti cu rachete RPG arată că aceștia dispun de arme și muniție și sunt pregătiți să ducă lupte împotriva lui Muammar Gaddafi.

Pe 2 martie, se împlinesc 34 de ani de când Gaddafi a schimbat regimul din Libia într-un „jamahiriya”, adică un stat guvernat de popor. „Vreau să reamintesc lumii că, din 1977, am predat puterea oamenilor. I-am alungat pe americani şi pe britanici şi am eliberat Libia de puterile coloniale care voiau să pună mâna bogăţiile ţării”, şi-a început liderul libian discursul televizat.
Puterea este în mâinile libienilor” şi că „în ţară nu este un sistem prezidenţial” şi că la conducere nu se află un singur om sau o familie.
lumea nu intelege sistemul libian care pune puterea „in mainile poporului”

Aisha Gaddafi عائشة القذافي

vor ca noi sa devenim inca o data scalvii italienilor? Nu vom accepta niciodata asta
Supranumită „Claudia Schiffer a Africii de Nord“, Aisha (33 de ani) este singura fată dintre cei opt copii ai liderului libian, Muammar Gaddafi, dar este cea mai prezentă figură a familiei în mass-media, bineînţeles după tatăl ei.

„Suntem o familie foarte apropiată, şi, deşi tatăl meu este foarte ocupat, insist să ne adunăm toţi zilnic. Băieţilor mei le place să stea în cortul lui şi să bea lapte de cămilă”, a povestit pentru „Sunday Telegraph” Aisha, încercând să umanizeze imaginea tatălui ei.

Anul trecut a fost numită Ambasador al Bunăvoinţei din partea Programului ONU pentru Dezvoltare pentru promovarea drepturilor femeilor şi implicarea în prevenirea violenţelor domestice şi a crimelor de onoare în Libia. Precum tatăl ei, ea a sprijinit Armata Republicană Irlandeză. În 2004, Aisha, de profesie avocat, s-a alăturat echipei care l-a apărat pe fostul lider irakian, Saddam Hussein.

„Am simţit că e de datoria mea să apăr un om acuzat pe nedrept”, îşi motivează decizia cea care nu-i poate ierta pe fostul premier britanic Margaret Thatcher şi pe ex-preşedintele SUA Ronald Reagan pentru noaptea din 1986 când avioanele americane au bombardat Tripoli.

Întrebată dacă Libia ar putea deveni o democraţie în stil occidental, Aisha a răspuns: „La care democraţie occidentală vă referiţi? La cele care se presupune că sunt democratice, dar au închisori secrete precum cea de la Guantanamo?”

Sotii Ceausescu Gaddafi sotia lui Zsofia Farkas (Safiya Farkash)

Nimeni nu ar accepta prezenţa în ţara sa a unor grupări armate care terorizează locuitorii. Această situaţie nu poate să continue şi trebuie să i se pună capăt”
Dacă nu vom reuşi prin mijloace paşnice, nu vom putea lăsa ţara în situaţia actuală”
„Chiar dacă vor pleca toţi libienii, eu nu voi părăsi niciodată Libia, al cărei teritoriu este impregnat cu sângele strămoşilor mei”
„Acestor canalii care îi cer lui Gaddafi să plece, le spun «voi sunteţi cei care trebuie să plecaţi şi Gaddai va rămâne în patria strămoşilor săi»”
 Dar eu voi fi întotdeauna Gaddafi, liderul revoluţiei”
„Trimite un mesaj puternic: violarea drepturilor omului este intolerabilă, iar vinovaţii vor plăti.”
„Shakespeare: acest mare dramaturg de origine arabă”
În dicţionar personal al ghidului revoluţiei libiene, strămoşii indieni ai americanilor sunt originari din Africa de Nord. Iar America îşi trage numele de la un „emir Kâ”, de la care navigatorul italian Amerigo Vespucci ar fi furat tot.

Aisha Gaddafi in spate, Zsofia Frakas (Safiya Farkash)

„Eu voi rămâne iar voi, preşedinţi europeni şi american, veţi veni să mă vizitaţi în calitate de cetăţeni privaţi, odată mandatele voastre încheiate. „Nimeni nu ar accepta prezenţa în ţara sa a unor grupări armate care terorizează locuitorii. Această situaţie nu poate să continue şi trebuie să i se pună capăt” 

Gaddafi Basescu

„Elveţia este o ţară „apropiată” de Libia dar „mai puţin dezvoltată”.
„Hamburgerul este un amestec de gândaci, şoareci şi broaşte cu ajutorul căruia a fost distrusă URSS”.
Condiţia femeii în Europa este tragică. Ea este obligată adeseori să facă o muncă pe care nu o vrea, ca mecanic sau tâmplar. Aş vrea să salvez femeia europeană care se zbate”
„Unele ţări pot considera că dictatura le convine mai bine„.
• „Urmaţi-mă sau voi arde Libia!”. Martorii vorbesc de mii de morţi

Muammar Gaddafi a ameninţat, într-o apariţie televizată, că va arde Libia, dacă oamenii continuă să se revolte împotriva sa, relatează Sky News.

Într-o apariţie-surpriză la televiziune, Gaddafi a avertizat că este gata să dea semnalul pentru o „baie de sânge” şi le-a cerut susţinătorilor să se pregătească pentru a apăra Libia.„Vom înfrânge orice tentativă de răsturnare a ţării”
„Dansati, să scandati” : „Poporul libian mă iubeşte”.
„Il acuz pe liderul al-Qaida, Osama ben Laden, pentru problemele din Libia”
„Urmaţi-mă sau voi arde Libia!”.
„Sunt un luptător beduin. Nu voi părăsi Libia, voi muri aici ca un martir. Este ţara mea, a părinţilor mei şi a strămoşilor”
„Nu am folosit până acum forţa, dar o voi face dacă va trebui”
Veti avea o Constituţie sau sistem legal vor fi formate comitete regionale şi municipale care să preia din prerogativele puterii centrale.”
„Muammar Gaddafi nu ocupă o funcţie din care să demisioneze, aşa cum au făcut alţi preşedinţi. Gaddafi nu este un preşedinte, este liderul unei revoluţii”. „Istorie! Rezistenţă! Eliberare! Glorie! Revoluţie! Gaddafi nu este un preşedinte sau un om obişnuit, pe care să-l otrăveşti sau împotriva căruia să organizezi o demonstraţie! Când eram bombardaţi, aici, la mine acasă, iar copiii mei luptau cu duşmanii, unde eraţi voi, şobolanilor!? Băteaţi din palme pentru stăpânii voştri americani, în timp ce Gaddafi şi familia lui erau bombardaţi de America”. Codul penal libian pasajul în care se spune că cine se ridică împotriva ţării va fi condamnat la moarte.  

Aisha Gaddafi

„Nu voi părăsi acest pământ. Voi muri ca un martir. Muammar este liderul revoluţiei până la capăt”.
„Voi merge să-i văd pe tineri în Piaţa Verde (unde au loc principalele manifestaţii de protest din capitala libiană – n.r.). Asta doar ca să dovedesc că sunt la Tripoli, nu în Venezuela şi să dezmint televiziunile, aceşti câini”.
„Oamenii au fost ucisi de bande teroriste care apartin fara nicio indoiala al-Qaeda”.
„al-Qaeda se afla la orginea crimelor. Libia este complet calma
Eu nu urmaresc canale de televiziune si mass-media straina, eu citesc carti.
„I do not follow satellite TV – I read books – they are filling air with provocation and nonsense

„Am auzit ştiri menţionând direct numele meu. Am râs. Ce are de-a face cu mine? Eu am făcut o revoluţie şi apoi m-am retras. Acum, puterea şi autoritatea sunt în mâinile poporului.”
„Presa a falsificat şi exagerat lucrurile. Nu sunt demonstraţii paşnice deloc. Este o conspiraţie. Este o conspiraţie pentru a câştiga controlul asupra petrolului libian”
Bolnavi” şi „trădători” sunt cei ce contestă autoritatea şefului statului.”

9 comentarii la “Gaddafi are dreptate!. Muammar Gaddafi: „America nu este de politie internationala a lumii. Este o conspiraţie pentru a câştiga controlul asupra teritoriului libian. Vom apăra Libia centimetru cu centimetru, până la ultima noastră picătură de sânge”. I-am alungat pe americani şi pe britanici şi am eliberat Libia de puterile coloniale care voiau să pună mâna bogăţiile ţării”

  1. @Balbeck, 40 de ani a fost liniste in Libia, nivelul de trai e mai ridicat decat in Romania, aici este clar ca e mina occidentala SUA, razbunare. In Egipt da, a fost revolutie aici nu e lovitura de stat. Gaddafi se lupta cu teroristi.

    Apreciază

  2. Ovidiu, Mubarak era mic copil faţă de Gaddafi. Mai bine spune că te-ai amorezat de fiică-sa! 🙂

    Acum, serios, retorica lui patriotardă acoperă o corupţie scârboasă, poporul moare de foame şi ai lui se lăfăie în lux. Sunt atât de putred de bogaţi încât şi-au permis să plătească vedete pentru spectacole private de 45 de minute cu câte un milion de dolari.

    Fii raţional, că poţi! O femeie e cu atât mai periculoasă când minte şi înşeală atunci când e frumoasă. 🙂

    Apreciază

  3. Ceea ce afirma Gadafi este un lucru comun tuturor dictatorilor.Poate ai fost prea tanar in ’89 si nu iti amintesti de fortele reactionare care voiau sa ”distruga’maretele realizari!Precum a zis si Roxana aceste vorbe ascund mizeria in care traiesc majoritatea libienilor si coruptia din sistem.De unde are el si familia lui zeci de miliarde de dolari?De pe mosia clanului lui sau din bogatia subsolului libian?

    Apreciază

  4. @Roxana, unde a fost 42 de ani acest popor infometat sau rebelii? Nivelul de trai in Libia e de o suta de ori mai ridicat decat in Egipt. Eu stiam ca cel mai corupt om din lume este Mubarak.

    In Libia este vorba de un razboi civil. De unde are democratul Silvio Berlusconi miliarde de dolari pentru spectacole sex?.
    Ruby Rubacuori, a mărturisit în presa italiană că a făcut sex cu premierul italian timp de trei luni, fiecare partidă de amor fiind plătită cu nu mai puţin de 12.500 de euro. În plus, se pare că, la ordinul mogulului de 74 de ani, în funcţie de prestaţia din dormitor, unele fete plecau acasă, după o noapte “fierbinte”, chiar şi cu maşini de lux. Procurorii au descoperit recent documente ce demonstrează că Berlusconi a plătit- o pe Alessandra Sorcinelli, de 26 de ani, care prezintă vremea la unul dintre posturile tv ale politicianului, cu 120.000 de euro, după ce aceasta a participat la celebrele sale orgii sexuale.

    Banii au început să fie viraţi în contul tinerei anul trecut, fiind depuşi lunar peste 10.000 de euro. Ultima plată către aceasta a avut loc săptămâna trecută, la doar trei zile după ce autorităţile au anunţat că Silvio e cercetat pentru abuz în serviciu şi pentru faptul că a plătit pentru diverse servicii sexuale.
    ––––––––––-
    Prieten foarte bun cu Muammar el Ghaddafi, liderul Libiei, premierul italian Silvio Berlusconi a fost întrebat, sâmbătă, de presa din Peninsulă de ce nu se implică în soluţionarea tensiunilor din statul magrebian.

    Jurnaliştii au rămas cu gura căscată când Berlusconi a răspuns detaşat :”Nu-l deranjez pe Ghaddafi pentru asta”, părând să-i scape din vedere faptul că de trei zile forţele armate trag la întâmplare în manifestanţi, provocând moartea a sute de oameni.
    ––––––––
    Asadar coruptia nu are nicio legatura cu sistemul politic.
    In Egipt a fost revolutie in Libia, nu.

    Apreciază

  5. @Gyll, tu ai zis ca in Egipt fratia musulmana va prelua puterea, adica degeaba a fost revolutie. Din pacate nu ai avut dreptate. Asa ca numai are rost sa ma critici.

    Apreciază

  6. Ovidiu, dacă tu consideri normal ca un preşedinte să tragă în propriul popor şi crezi că revolta lor nu-i revoluţie, e dreptul tău. Nu-mi poţi impune, însă, părerea ta.Te-ai întrebat de unde are clanul Gaddafi atâţia bani?

    Apreciază

  7. @Roxana,
    – US Anglia si Franta i-au creat pe rebelii Libieni cu scopul de a ocupa in final tara pentru resursele sale petroliere. Avem de-a face cu primele faze ale unei ocupatii straine gen Irak.
    – Revolta din Libia nu seamana deloc cu ce s-a intimplat in Tunisia sau Egipt unde manifestantii doar demonstrau si se vedea clar ca exista o mare de oameni care cerea demisia liderului statului. In Libia peste noapte niste forte cu identitate necunoscuta, inarmate nu se stie de cine, au inceput lupta impotriva armatei statului. Foarte ciudat si suspect.
    – Asistam la una din cele mai mari mascarade orhestrata de canalele de stiri occidentale CNN, BBC, AFP si coordonata de CIA. O avalanse de informatii neverificate provenite de la martori cu identitate necunoscuta care dau interviuri telefonice este aruncata in mass media internationala, toate ziarele si posturile de televiziune din lume copiind practic niste stiri redactate de CIA.
    – Martorii aia din Libia nu au aparate de fotografiat, nu au telefoane cu camera de luat vederi. Nu au internet? De ce nu filmeaza macar un masacru produs de Gadafi. De ce nu avem imagini. Ne trebuie dovezi concrete asupra ceea ce se petrece in Libia. Pina acum nu am citit altceva decit informatii neconfirmate pro rebeli si anti Gadafi.
    – Presa occidentala incearca sa creeze iluzia ca aceei rebeli, despre care nu se stie cine sunt, citi sunt si ce doresc au in mina dreptatea absoluta in timp ce fortele lui Gadafi reprezinta raul absolut.
    – In fotografiile prezentate de mass-media eu vad un tanc, presupus a fi a lui Gadafi, inconjurat de oameni bucurosi, probabil locuitorii orasului. Nu vad tancul tragind in case si in lume. Nu vad case distruse. Nu vad masacre.

    Apreciază

Comentariile nu sunt permise.