Alertă! Autoritățile din Madagascar au decis să îl extrădeze pe Radu Mazăre

Autoritățile din Madagascar au decis să îl extrădeze pe Radu Mazăre, conform România TV. Ministerul Justiției din România a transmis actele necesare extrădării sâmbătă, iar conform sursei citate, ministrul Justiției din Madagascar a explicat că Radu Mazăre va fi extrădat în România. Decizia nu a fost deocamdata comunicata oficial.

Luni seara, Raducu Mazare isi exprima indoiala ca tatal sau va fi extradat: ”Îl vizitez zilnic, îi duc mâncare. Este în centrul de unde urmează să fie extrădat. Doarme pe o saltea de burete, merge la o baie comună, dar nu trebuie să-l plângem și să-l victimizăm. Știți că a trecut printre atâtea.

Este bine cu moralul, este bine fizic. Așteptăm să se demareze procedurile. Dosarul ajunge la un judecător, nu o să fie imediat extrădat. Madagascar e o țară democrată. Când era pe aeroport să plece, a venit un comisar și i-a spus să meargă cu el și nu i-a arătat niciun document și l-a dus la acest centru, unde se află și acum.

El a depus cerere de azil politic. Din ce am înteles de la el, când era pe aeroport să plece, a venit un anume comisar și a spus că trebuie să meargă cu el, fără să aibă nicio hârtie. L-a luat de acolo și l-a dus la secție. În aeroport la Antananarivo. Voia să plece unde are teren. (…) Cei din Madagascar nu au o lege pentru azilanții politic, dar a depus (Radu Mazăre, n.r.) o cerere la ONU și este înregistrat acolo.

Nu ne-am așteptat să se întâmple asta, pentru că această cerere la ONU îi conferă o protecție și un statut, însă lucrurile nefiind bătute în cuie, oamenii nu au interpretat în sens pozitiv acest lucru și l-au reținut. (…)

Așteaptă documentele din România, care vor demara procedura judiciară, așteaptă răspuns de la ONU care tratează situația lui și sperăm să fie în avantajul lui. Cât timp i se analizează dosarul, el se află sub protecția lor (n.r. a ONU). El spune că oamenii de aici sunt de o bunătate nemaiîntâlnită. I-am dus cărți să citească.”, a declarat Răducu Mazăre.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s