Traiasca Republica Semi-dictatoriala Romania!

Traian Basescu

Traian Băsescu, pe baza raportului:

  • Regimul politic– România nu are nevoie de un regim prezidenţial, dar nici unul paramentar, care nu exprimă alegerea electoratului
  • Mecanismul dizolvării Parlamentului trebuie pus în acord cu regimul. Dizolvarea legislativului este pretutindeni un ultim recurs la rezolvarea crizelor politice. În Constituţia noastră, dizolvarea este legată exclusiv de eşecul formării guvernului în primele două luni de după alegeri. Ştiu că există interpretarea potrivit căreia o asemenea prerogativă acordată Preşedintelui i-ar spori în mod nemăsurat puterea.
  • Forma Parlamentului– avem un sistem bicameral în care cele două Camere sunt foarte asemănătoare din punct de vedere al prezentării. Putem opta pentru un sistem unicameral, prin eliminarea unei Camere
  • Trebuie să regândim imunitatea aleşilor. Maximizarea protecţiei politice deja existente, a protecţiei asigurate pentru opiniile şi convingerile politice, pentru deciziile aleşilor naţiunii trebuie însoţită de eliminarea protecţiei pentru fapte de ordin penal.
  • Credibilitatea Parlamentului– redarea credibilităţii; Parlamentul trebuie aşezat in poziţia sa de unică instanţă de legiferare
  • Reorganizarea administrativă– este necesar să renunţăm la organizarea administrativă de acum 40 de ani, un sitem greoi. Propun o împărţire în 9-12 judeţe
  • Recredibilizarea Curţii Constituţionale, ca garant al supremaţiei Constituţiei
  • introducerea referendumului obligatoriu, adică Parlamentul să fie obligat să adopte o lege în domeniul care a făcut obiectul referendumului. Nu este admisibil ca în urma organizării unui referendum, chiar dacă populaţia doreşte adoptarea unei legi, Parlamentul să poată ignora voinţa cetăţenilor.
  • Definirea rolului şi structurii Consiliului Superior al Magistraturii. Deşi nu a fost avut în vedere de către membrii Comisiei, consider că o regândire a dispoziţiilor constituţionale referitoare la această instituţie e necesară.
  • Clarificarea şi punerea în aplicare a drepturilor cetăţenilor-definirea drepturilor economice şi sociale ca drepturi fundamentale

Comentarii:

    sper din toata inima ca avem mai multa minte! un proverb romansec spune: „porcul daca ar avea coarne, ar si musca si impunge”. asa ca daca dam presedintelui, ori care ar fi el, puteri mai mari ajungem unde am fost in 1989. amintiti-va ca si ceasca a inceput asa: prin 1998/1971 au inceput sa fie ignorate organele colective de decizie (asa rele si tembele cum erau ele), pana s-a ajuns la dictatura cea mai crunta. basescu insusi ar trebui sa ne vrea asa ceva. altfel, cu firea lui de comandant de nava ajunge repede la zidul de la targoviste. de fapt, eu cred (atat cat este permis unui vitel) ca mai bine ar fi sa avem o republica parlamentara. peresedintele sa aiba numai prerogative de reprezentare. iata germania, dupa hitler (noi dupa ceasca) a considerat si s-a validat in timp, ca este modelul cel mai bun.
    Incet dar sigur Basescu capata puteri de dictator. Are serviciile la discretie, are prin Boc guvernul la discretie. Mai are nevoie de o Constitutie prin care sa-si legitimeze puterile, pana cand n-o sa mai aiba nevoie de nici o legitimare.
    E mai sigur sa pastram formulele de democratie care au functionat bine in tari cu traditii democratice, in schimb noi inventam propria noastra „democratie” cu un sistem original de vot uninominal, nemaiintalnit in lume.
    1 – Cred ca da ! Nu mai vrea biletele otravite,judecata adversarilor la TV,dosare comandate la DNA etc.Vrea ca de pe scaunul de la Golden Blit sa hotarasca cand va dizolva parlamentul(daca nu va vota o lege sau alta favorabila interesului gastii  lui de imbuibati) sau a guvernului (din aceleasi motive)…Ca sa arate ca e un presedinte permisiv si nu un adevarat dictator el lasa PSD sa-si rezolve intr-o suspecta liniste problema Oprea si pozeaza in baiat bun,responsabil,in slujba boborului(cum altfel ?)…pana cand se vede cu sacii(absolut toti sacii) in caruta.Dupa care…nu vreti sa stiti.2-  De ce mai avem uninominal? Parlamentul reprezinta vointa poporului de vreme ce parlamentarii au fost votati uninominal…ca ei sunt niste terchea berchea si nu fac treaba, sunt incompetenti, asta poporul trebuie sa judece si nu dvs. domnule Basescu, mai ales  ca si dvs. fiind ales de catre popor trebuie sa dati niste explicatii vis-a-vis de „realizarile” din ultimii aproape 5 ani…si pe dvs. tot poporul asta tampit va va judeca, de ce trebuie ca dvs. sa fiti judecatorul suprem? am mai avut asemenea oameni si ne-am ars, nu mai vrem, mai ales ca stim prea bine cine sunteti, ce ati facut si ce aveti de gand sa faceti…de ce trebuie ca un singur om sa taie si sa spanzure in Romania? si de ce dvs. domnule Basescu nu ati luat o asemenea initiativa cand era Iliescu presedinte? sau Constantinescu? a da…erati ocupat cu matrapazdacurile de la Min. Transporturilor, atunci cand ne-ati varat pe gat taxa basescu si a disparut in ceata flota comerciala…s-o credeti dvs.

    3 – Ar trebui rezolvate urmatoarele probleme: 1. Basescu sa fie ales pe viata, 2. Parlamentul, bineinteles unicameral, sa aiba rolul doar de a aplauda cand se adreseaza Basescu , 3. Sa iesim din UE si NATO, eventual sa ne aliem cu rusii, chinezii si  cubanezii, 4. Sa se reinfiinteze Securitatea, 5. Sa avem un singur post tv care sa emita 2 ore pe zi, bineinteles in rolul principal sa fie Basescu, 6. Sa se dea mancarea pe baza de cartela, 7. Sa se nationalizeze totul. Tot inainte tovarasi, spre construirea socialismului multilateral dezvoltat!

    4 – Domnilor alegatori,ni se pregateste ceva,pe viitor sa fim condusi de ‘alegerea prostimii”.Nu avem nevoie de un nou „dictator” care sa taie si sa spanzure dupa bunul plac.Presedintele unei tari democratice europene trebuie doar sa taie panglici si sa dea  medalii,rest este treaba parlamentului.Un parlament este clar superior pentru ca este format din diverse partide si chiar grupuri de interese diferite care se pot anula reciproc daca nu exista o majoritate covarsitoare si o opozitie eficienta.urasc termenul de „referendum” si rezultatul acestuia,cum adica sa te supui la ce „voteaza „prostimea”?.Pareri in acceptarea „constitutiei ar trebui sa-si exprime numai „elitele” si oamenii pertinenti ,nu specialistii cotroceniului,clar manipulati ,cu ciolanul in mana.Jos Dictatura!

    5 – Chiar credeti ca va mai crede cineva domnilor Basescu,Boc,Geoana?Ne-am saturat de minciunile voastre care au dus tara de rapa si pe noi romanii in pragul disperarii.FAPTE,NU VORBE,domnilor! Dati de urgenta Legea lustratiei;vrem nu numai condamnarea comunismului si a securitatii ca  politie politica,ci si CONDAMNAREA COMUNISTILOR si SECURISTILOR:vrem o JUSTITIE ADEVARATA;vrem ADEVARUL despre „revolutia” din decembrie 1989;vrem CONDAMNAREA celor vinovati pentru dezastrul din tara -indiferent cine sunt acestia!Cerem prea mult?Daca da,atunci VOI SUNTETI VINOVATII;daca nu,atunci treceti la FAPTE!

    6 – E un proverb ” PARUL DESTEPT PARASESTE CAPUL PROST”. O noua comisie , o noua manevvrae tipica UNUI MARINAR DE CURSA LUNGA , CARE SA-L RIDICE IN SLAVI. D-ULE „PORTOCALIU” BASESECU de ce prietenul PRESEDINTE al UCRAINEI NU E PRIETEN  CU ROMANIA ? NU CREDETI CA NICI UN REGE, PRESEDINTE ( FIE EI SI DIN TIMPUL COMUNISTILOR, care v-au promovat in functiii) NU AU FOST ATAT DE TICALOSI.) AM AJUNS O TARA sugrumata de PIRATI POLITICI.

    7 –  asta crede ca o sa traiasca o suta de ani.. ca mai toti potentatii.. ajung sa se umple de bani, li se infoaie mushkiu de putere si temenele facute de altii catre putere.. si incep sa se creada eterni.. cam toti, fiecrae pe diverse trepte ale aceste minunate.. scaricici

    9 – poate imi explica si mie cineva de ce presedintele(executivul) ar trebui sa aiba „puterea” de a demite parlamentul(legislativul)? eu zic atunci hai sa ii dam si functia de „judecator al boborului” sa aiba dreptul sa intoarca, cand vrea muschiul lui  o decizie judecatoreasca si e gata cu separatia puterilor in stat … parlament unicameral cred ca ar merge descentralizare-9-10 judete o mare tampenie, se poate reduce birocratia si daca ram asa, poate imi explica si mie cineva ce treaba are in momentul actual prefectul in judetz…??? daca banii raman oricum in bucuresti putem avea 40 sau 10 judete ca tot nu vine nimic spre teritoriu …parerea me este ca se pune de o dictatura(ma rog se incearca) sper ca romanii sa fie la fel de dezinteresati si sa nu se prezinte 50% 1 la vot in rest numai de bine

    10 – Oare Domnule Bàsescu consideri cà Romini sunt chiar asa de prosti. Ati schimbat trei primi ministri ati creat numai ceartà si scandaluri àn guverne, ati incercat fel si fel de mitocànii. Ajunge cutitul n ea ajuns la git. Puneti avion  la dispozitia ficei cea micà sà o ducà la Parlamentul European, ii deconteazà statul Romin cazarea, circulà cu masina pe ori ce stradà fàrà a tine cont de indicatoare , sfidind pe ori ce muritor de rind care nu are SPP. dupà el. Imi amintesc cà numai Ceausescu cind trecea pe marele bulevarde militia ne obliga sà ne intoarcem cu spatele. Acuym vàd cà si garda ta a inceput sà impunà aceleasi restrictii. Asa cà sà astepti mult si bine pinà cind vei vede Republicà Semiprezidentialà. Am votat Senatori si depotati và rugàm sà ii làsati in pace sà isi desfàsoare activitatea

    11 – Nu avem nevoie de un presedinte omniprezent si atotputernic, pasul spre dictatura fiind scurt. Prostimea din lipsa inteligentei, a simtului politic si democratic doreste un „Mic Dictator” in fruntea tarii, pt ce folos ? Guvernul si parlamentul controlate de curtea  constitutionala conduc tara, presedintele reprezinta si este mediator fara putere politica. Cel putin asa este in tarile apusene civilizate care s-au lecuit de dictatori. Situatia actuala este si cea visata de Basescu este solutia cea mai prost posibila si dezastruoasa pt tara. Cine vrea intelege, cine nu, sa mai regandesca situatia. Este vorba de inpartirea puterilor si nu concentrerea ei.

    12 – Baiatul asta din poza pune cartile pe masa.Vrea puterea in totalitate,parlamentul sa fie la mana lui,justitia deja este,CC sa fie numita de El…nu ma mai mira nimic,omul s-a prins ca poporul nu are termenii astia institutionali,nu intelege mai nimic,vedfe  ca basescu se cearta cu toti si asta-i place.Scandal si mahala cu Basea ,manele cu Salam si Peste si-o telenovela seara ca sa ne si implinim un pic cultural…cam asta e niovelul electoratului basescist.Sa diferentiem de aparatul de propaganda.Astia-s iscusiti,persuasivi,au ceva imaginatie si sint bine platiti,intreabati-l pe johnsmithfeketemobiusperiscop…da,este un personaj grohaitor din zona mutantilor genetic….Pana la urma nu ei voteaza,nu ei il aduc si readuc la putere pe dictatorul Basescu,vina tot poporul naiv si credul o are dar lor ce sa le explici ca tot nu inteleg mare lucru.PE ASTA SE SI BAZEAZA basescu altfel n-ar fi iesit cu initiativa asta nerusinata pe tapet

    14 – Basescu vrea sa-si institutionalizeze puterea personala. Si atit, nimic mai mult. Ma intreb retoric, dupa ce o sa se termine lupta cu „dusmanii” (si ne termina si pe noi pe toti), si vor ramine numai ei si ai lor (Basescu

    15 – Sute de mii de romani sunt trimisi in somaj, alte milioane sunt deja la munca in strainatate , criza economica se anunta tot mai crunta, in schimb Presedintele Basescu este preocupat sa-si asigure un nou mandat si mai multa putere.Constitutia care a fost buna pentru descurajarea unor eventuale porniri dictatoriale ale lui Iliescu , nu este la fel de buna pentru temperamentul lui Basescu ! Cred ca este de fapt o noua diversiune pentru ascunderea adevaratelor probleme ale tarii si lupta pentru ciolan ,care se da in cele 2 partide aflate la guvernare.

           16 – Istoria se repetă,parcă suntem blestemaţi.Acest popor are în gena lui existenţială morbul dictaturii.Nu-i va fi greu lui băSSecu să prostească poporul,precum Ceauşescu în vremea comunismului.Un nou Putin în estul Europei şi acesta este băSSecu.Iar „elitele” româneşti nu iau nicio atitudine,ba dimpotrivă,aplaudă.

17 – S-a mai intamplat in istoria noastra ca un „pamantean” ajuns sef al statului sa vrea mai mult. Ca si Cuza, Basescu s-a inconjurat de o clica de slugi oportuniste si doreste controlul total. La fel s-a intamplat cu Cuza. Clasa politica a reactionat si a adus un conducator NEUTRU…din import.
Imi cer scuze pentru alaturarea nefericita a numelui Cuza de Basescu. Nu se poate compara o personalitate care a reformat armata, administratia, agricultura si invatamantul cu unul care considera ca „in Romania autostrazile nu sunt o prioritate”. Recomand romanilor „Drumul lui Santiago”…turism ecumenic…pedestru!

17 – e un risc prea mare pe care nici o democratie nu si-l asuma acela ca o singura persoana sa stabileasca cine este escroc,cine este gaozar,cine este cinstit.si cine este cel care clameaza aceasta prerogativa: 1.un om care s-a urcat turmentat la volan,fara sa fie pedepsit; 2.un om care a bagat mana in avutul public(casa luata de la primarie); 3.un om care a instituit taxa basescu fara sa asfalteze 1 km de drum national; 4.un om care a schimbat un prim-ministru cu 5% din voturi pe liste,dar i se parea ca nu este just ca 20% din voturi sa conduca la alegerea unui guvern; 5.un om care a bagat mana in buzunarul oamenilor cinstiti care au platit fondul de pensie timp de 30 de ani,dupa care le-a nesocotit si dreptul la pensie si dreptul la munca consfintit de lege; 6.un om care a promis un prim-ministru de 1,70 metri(draga stolo) si a pus unul de 1,30 metri(boc

18 – presedintele nu trebuie sa aiba decat rol de reprezentare a statului. atat. ca in germania. faptul ca este ales de popor ii da legitimitatea sa reprezinte tara, nu legimitatea de strange cat mai multa putere de decizie. de cand este basescu presedinte, eu nu as mai da nici un drept preseditelui. basescu mi-a dovedit cat de usor se ajunge la dictatura dintr-o democratie, cand un om are atata putere. unde este parlamentul, guvernul acum? cum pot ei contracara puterea presedintelui (cand sunt in buzunarul lui) ? presedintele trebuie sa fie decorativ – ca regina angliei – si atat.

19 –  basescu din nefericire penrtu neamul asta e o plaga , o boala cruda a tranzitei, este nediplomat avid dupa putere desi constitutia e clara republia e parlamentara … e un probabil dictator… probabil fostul deputat fsn se vede un fel de directoras pe nava… daca neocomunistul asta ajunge iar presedinte e un dezastru pentru tara asta … inca 5 ani de domnie a haosului…

23 comentarii la “Traiasca Republica Semi-dictatoriala Romania!

  1. Ovidiu,

    Cum ai reusit sa aduni comentariile tuturor dobitocilor din cyberspatiul romanesc ? Norocul este ca nu sunt prea multi.
    Ar trebui sa le propui acestor idioti sa paraseasca de pe acum tara, in cazul in care se instaureaza dictatura si nu vor mai putea sa’si verse prostia pe net.

    Apreciază

  2. Ovidiu,

    Stii tot atat de bine ca si mine ca 10 persoane pot foarte usor sa scrie mai mult de 140 de comentarii, mai ales cand sunt platite ca Roxana Prostache.
    Nu stiu daca ai remarcat, dar chestia cu dictatura este un leit motiv al celor care vor sa’l inlature pe Basescu, crezand ca mai exista naivi inceti la minte care cred. Hai sa fim seriosi…

    Apreciază

    • Roxana Iordache, pe tine te-a banat ? urat de tot.
      Si daca ai scris cu mai multe nick-uri, nu inteleg dar la mine poti sa scrii ce vrei eu nu-ti dau ban e ceva care nu-l accept.
      Eu te-am citit de mai multe ori si imi pari o fata serioasa.
      Katrina, la mine esti bine venita.
      Apropo la Roxana multi scriu in diferite nick-uri.
      GARANTAT.

      Apreciază

  3. Ovidiu, am atata experienta de pe vechile forumuri JN si EVZ, incat nu pot fi pacalit cu una cu doua. Pe blogul Roxanei Prostache am interpretat cel putin 10 personaje dupa ce m’a banat…daca n’o facea ramaneam acelasi.

    Apreciază

  4. Parerea mea:
    1. Avem o Constitutie ambigua.
    2. Avem o Constitutie calcata in picioare de diversi (Presedinte, Parlament etc).
    3. Avem o Curte Constitutionala de cacao, inregimentata politic (parerea mea).

    Avem nevoie de urmatoarele:
    1. Clarificari la constitutie.
    2. Sactionate derapajele constitutionale si incalcarile flagrante ale Legii.
    3. Nu cred ca avem nevoie ca Presedintele sa poata dizolva Parlamentul, dar cred ca in anumite conditii, Presedintele ar trebui sa poata sa ii ceara cel putin explicatii Primului Ministru.

    Cum se pot atinge toate astea:
    1. Emigram intr-o tara mai civilizata (speranta in Romania de a se realiza o chestie civilizata este foarte mica).
    2. Spunem niste rugaciuni, aprindem niste lumanari … tinem post etc.

    Apreciază

  5. Ovidiu,
    Katrina vine de la uraganul Katrina si este o istorie mai veche de pe forumurile romanesti. Sunt printre cei mai banati participanti din cauza modului diferit de gandire, pentru ca romanii nu accepta sa gandeasca altfel decat in turma, ca asa au fost invatati.
    La tine vin sa’mi mai clatesc putin ochii la fetele astea siliconate….

    Apreciază

  6. AirBorn,
    bassescu vrea cu totul altceva, vrea sa fie rege, daca schimbam constitutia din 4 in 4 ani unde ajungem ?

    Katrina,
    ai dreptate am observat chestia asta

    Apreciază

  7. Salve!Romania a fost tara comunista,sincer nush daca mai e comunista.Primul om in stat a fost comunist.Ideile tot comuniste sunt?

    Apreciază

  8. Nu stiu daca-i comunista dar basescu vrea sa fie judecatorul suprem, politistul suprem, si sa desfiinteze senatul ca sa-i aiba sub control, in loc sa se ocupe de problemele tarii, isi cauta calea unui dictator provincial ca-n tariile latine .
    parca asta-i problema romanilor.
    Guvernul „bok-baSSescu” face gafe pe banda rulanta vezi decizia curtii constitutionale.

    Apreciază

  9. Common Ovidiu … Basescu nu vrea sa fie rege! Este un presedinte jucator … bagacios … si poate nesimtit / nesuferit! Rege insa nu 😉

    Si sincer … problema in Romania nu e Basescu! Romanii au trait prea multa vreme sub o dictatura a.i. sa nu le fie greata doar cand aud. Si cred ca oricine e constient de asta (poate tov Iliescu mai putin … ca doar a incercat sa-si elimine adversarii politici folosindu-se de mineri in 90-91).
    Problemele cu clasa politica sunt grave:
    -> partidele nu au doctrina decat pe hartie (nu o pun si in practica);
    -> politicienii sunt corupti, promit marea cu sarea, incapabili de o guvernare pragmatica si eficienta.

    Constitutia cu propunerile lui Base de dizolvare a Parlamentului nu va trece nici de Parlament si nici de referendum.

    Apreciază

  10. Da, partidele nu au doctrina si politicienii sunt corupti sunt de acord (si basescu e corupt), dar nu prin modificarea constitutitei se va opri coruptia – si daca presedintele poate dizolva guvernul ? vine altul tot corupt, nu ? Aici DNA trebuie sa actioneze.

    Presedintele sa vina cu un program care sarezolve criza economica.

    Apreciază

  11. Pai problema e ca din pacate pentru noi, nu prea conteaza cine vine: toti is o apa si-un pamant. Acelasi noroi … in care se auto-balacesc …
    Iar cat despre Presedintele care sa vina cu un program care sa rezolve criza economica … Hmm, am urmatoarele observatii:
    1. Presedintele nu poate veni cu un program economic, poate guvernul … 😉
    2. Criza economica nu o poate rezolva guvernul … ci „actorii” pe scena economica 😉 Guvernul poate veni cu niste masuri care sa umple golul …

    Sunt de acord ca o JUSTITIE libera si independente ar rezolva multe probleme … da’ cum sa fie justitia libera cand legile sunt strambe si oamenii numiti pe tovarasii ? 😉
    … si uite asa … iata-ne intrati intr-un cerc vicios …

    Apreciază

  12. Pai nu tot basescu ne-a promis ca uninominalul va curata parlamentul de hoti?
    Daca nu poate veni cu un program de ce initaza modificarea constiutiei, parlamentul poate initia modificarea sau revizuirea constiutiei, nu presedintele, dar m-am gandit daca deja vrea binele poporului sa faca o comisie prezidentiala ca sa propuna iesirea din blocajul economic. Ba, e treaba lui ca aici intervine nu modifica. Justitia nu e libera ca nu-i convine lui basescu el o foloseste impotriva adversarilor.
    Eu vad cum rezolva Emil Boc criza……

    Apreciază

  13. Pai … sincer eu chiar am sperat ca uninominalu va schimba ceva. Cine s-a gandit … ca dinozaurii se vor adapta si tot vor gasi portitza de intrare in parlament (cu campanie de cacao, cu porci in dar etc etc etc).
    De ce vine cu modificarea Constitutiei tocma’ acum ?! Pentru ca omu’ are o agenda … El nu moare de foame ca o parte mare din tara asta, el nu ajunge in somaj , el nu are nevoie de credite … banii lui (facuti in mod cinstit, curat si pe fata ca ai oricarui politician 😉 ii ajung cat sa pape o paine buna probabil cateva sute de ani ) …
    Pai si de ce sa vina Comisia Prezidentiala cu solutia?! Doar nu ne-a zis si dom’ PResedinte si dom’ Boc si Prostanacu’ ala mic de Geoana ca va fi guvern de criza, cu super specialisti?! Si ce ?!, nu e asa?! Uite ca tanti Nutzi, blonda , e la turism … si daca nici la turism nu e specialista … :))

    Apreciază

  14. Totusi au iesit si cateva lucruri bune la uninominalu’ asta (adica se putea si mai rau):
    -> tribunu’ cu ochelarii aia de mafiot (chiar l-am vazut pe strada intr-un jipan cu ei) nu a intrat in Parlament ;-);
    -> mare Voievod-Cioban si-a luat 40 de oi si e fericit (putea de ex sa fie parlamentar acum si sa nu fie la fel de fericit ) :)). Nu mai zic ca l-a batut fara drept de apel Oana Niculescu-Mizil (nepoata unui fost dinozaur comunist de frunce).

    Apreciază

  15. Prin distribuire au intrat in parlament si basescu era constient.
    Basescu zicea de Listaci, iata acuma nu mai are listaci, si ? pai nu era vre-o portita ci pur si simplu s-au batut joc de oameni ca sa creada ca pe cine-l voteaza va intra in parlament daca-i pe primul loc ca sa vezi ca au intrat fundasii…

    normal daca basescu a avut fabrica de inghetata si era si marinar..
    Dap, dar tanti nuti a intrat in parlament platind..
    In stare de criza Romania are nevoie de turism ?
    Chiar era comunist de frunce?

    Apreciază

    • Nu, niste oameni drepti au ales un sistem stramb..
      a platit asa parca zicea Luminita ca dansa n-avea bani sa plateasca adica sa cumpere voturile..
      nutzi are datorii, dar si basescu nu stiu cum se vor descurca..

      Apreciază

  16. E cam incompleta wikipedia cu privire la tov Mizil… Ia uite acilea …
    „Fost ministru al Finanţelor în perioada 1978-191, Paul Niculescu-Mizil s-a aflat vreme de 35 de ani în primele rânduri ale ierarhiei comuniste şi unul dintre ideologii PCR. A fost rectorul Şcolii Superioare de Partid ”Ştefan Gheorghiu” şi director adjunct al Institutului de istorie a PCR (1955). Între 1956 şi 1968, a fost şeful secţiei de propagandă a CC al PCR, ulterior fiind numit viceprim-ministru al guvernului (1972-1981), ministru al Educaţiei şi Învăţământului (1972-1976), ministru al Finanţelor (1978-1981), preşedinte al Centrocoop (1981-1989).”
    Sursa: http://www.cotidianul.ro/fostul_ministru_comunist_paul_niculescu_mizil_a_murit-66828.html

    Apreciază

Comentariile nu sunt permise.