Traian Basescu nu este antisemit. Punct.

Romanian President Recognizes Holocaust in Romania During Memorial Services

10 October 05 – Marking an important step for Romania’s reckoning with its World War Two-era past, Romania’s president Traian Basescu recognized that the Holocaust happened in Romania, condemning its rulers who aided in the persecution of Jews, as he spoke during Holocaust Memorial Day in Bucharest on October 9th.

There was a Holocaust in Romania, and the solution is not to hide it, but to recognize it and to teach the young generations about this reality,” he said during the ceremonies held to honor the almost 400,000 Jews who were killed under the pro-Nazi wartime government of Marshal Ion Antonescu.


Traducere: „Traian Basescu: „a fost holocaust in Romania, solutia nu e sa o ascunzi, doar sa o recunosti, si sa inveti educi generatia tanara despre aceasta realitate” „In timpul ceremoniei a onorat victimele holocaustului comis de guvernul pro-nazist maresalului Ion Antonescu”

ionantonescusave

Only last year did the Government officially recognize the role of Romania during the Holocaust, after the previous president Ion Iliescu made several highly controversial public remarks distoring the scope of the Holocaust in his country.

President Basescu, elected at the end of last year, has continued with this spirit, vowing to expand education and commemoration of the Holocaust in Romania.

In related news, a summer report in a Romanian daily claims that hundreds of Israelis who fled from Romania during the Communist regime are now applying to reacquire their Romanian citizenship.

Sursa: European Jewish Congress

9 octombrie 2006 – Preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat, luni , cu ocazia zilei Holocaustului, că nu este suficientă constatarea ororilor Holocaustului în lucrări ştiinţifice, ci este mai important ca toţi cei 22 de milioane de români să şi le asume în conştiinţa naţională.

Preşedintele Traian Băsescu a arătat că prin comemorarea Zilei Holocaustului din România se doreşte cinstirea suferinţei şi memoriei evreilor martiri, victime ale persecuţiei sistematice, ale ideologiei urii şi ale unei politici antisemite.

Foarte important va fi ca noi toţi, 22 de milioane, să fim conştienţi de realităţile istoriei şi tot 22 de milioane să ni le asumăm”, a spus preşedintele, cu ocazia punerii pietrei de temelie la Memorialul Holocaustului.

În acest sens, susţine preşedintele, anul trecut s-a editat primul manual pentru liceu „care tratează şi îi învaţă pe copii despre monstuozităţile perioadei în care evreii erau deportaţi, ucişi, trataţi ca persoane de categoria a doua de puterea de stat din România”.

________

Traian Basescu a fost declarat “Omul Anului” in Israel in 2005. Basescu a fost in ianuarie 2005 la Auschwitz, in Polonia, la ceremoniile de comemorare a Holocaustului, la implinirea a 60 de ani de eliberare a detinutilor din acest lagar nazist de concentrare. Acolo a avut si singura sa intrevedere cu presedintele Israelului de atunci, Moshe Katzav. La Auschwitz a fost unul dintre putinele momente in care presedintele Basescu a lacrimat in public.
Ion Iliescu, a declarat ca in Romania nu a fost Holocaust.

La mijlocul lui 2003, declaraţiile Preşedintelui român Ion Iliescu , susţinând că nu au existat nici un Holocaust în România.

Cum a pornit Evenimentul Zlei


Hannah Arendt described Romania as the most anti-Semitic country of all.
Istoricul Hannah Arendt descrie Romania ca fiind cea mai antisemita tara dintre toate

FRANCE/

Traian Basescu alaturi de Ehud Olmert si Bashar al-Assad la Paris

atraianbasescuholoc

atraianbasescuhol

atraianbasescuhol1

13 comentarii la “Traian Basescu nu este antisemit. Punct.

  1. .( SERVICILE OCCIDENTALE PREGATESC DEBARCAREA LUI TRAIAN BASESCU )
    Presedintele Basescu a hotarat sa lase expozitia AL-QUEDA de la ICR,New York deschisa pana la sfarsitul mandatului. Desecrarea menorelor continua, de si expozitia trebuia sa fie inchisa la 15 August. Lucrarea uriasa pe un perete intreg, in care pe simbolul sacru al evreilor sa manjit cu sange, cuvantul Fuck ,poate fi vazuta zilnic prin geamul galeriei Romania,si de lucratorii celei mai puternice organizatii evreiesti din lume Anti Defamation League.Stiu ca este greu de crezui, dar sediul acestei institutii se afla la doua minute,in colt cu cladirea ICR. Cenzura din tara a reusit sa ascunda ca mana blasfemiilor este arabul OMAR MARWAN AMBAKI ,artistii romani fiind doar decorul si diversiunea. Aceasta lovitura fara precedent a propagandei extremiste a dus la deschiderea unei anchete, descinderea politiei,presiuni politice,si mai curand innoaptea de 31 octombrie o unitate specializata in”Hate Crime” a luat noi probe. Se parea ca nimeni si nimic nu poate sa infrange dorinta lui Basescu, de a face placerea noilor prieteni arabi .Dar profanarea mormintelor de la cimitirul din Bucuresti a creiat peste noapte o situatie noua, absolut exploziva.Se profileaza un scandal international care va duce nu numai la inchiderea expozitiei, ci si a presedintelui Deocamdata
    Robert Horvath new york

    Apreciază

  2. Parere mea …. Basescu nu e antisemit …
    Si nici nu a existat Holocaust in Romania … toata porcaria de raport scris de Elie Wiesel e praf in ochi.. Studii efectuate in comun de romani si evrei, imediat dupa razboi, au aratat un numar de 15.000 de evrei morti pe teritoriul Romaniei … de la 15.000 pana la 420-450.000 cat sustine domnul Wiesel e maaaare cale…

    Apreciază

  3. te-am adaugat in blogroll .. si promit ca am sa incerc sa citesc tot ce e pe blog .. din pacate eu nu imi pot permite sa scriu prea mult pe blog, jobul ma solicita destul de mult, azi e o exceptie. 🙂

    Apreciază

  4. domnul Rosemberg a gasit o broasca ,calcata de masina si uscata si acum sufla din toate puterile in curul ei sa o umfle.broasca uscata de soare si spalata de ploi e asa zisul antisemitism romanesc ,visceral si feroce!numai copii mici si ff mici se joaca cu broastele,il intelegem pe domnul rosemberg , a dat in mintea copiilor!omisiunea unui stat dintr o enumerare de alte state ,e o fapta palpabila si de necontestat.pentru domnul rosemberg.ca basescu e antisemit .rosemberg asta,doarme pe el si are cosmaruri groaznice cu romani feroce ce asi ascut sabiile si se pregatesc sa macelareasca cei vre o 8000 de evrei batrani care mai locuiesc in tara.BAAAAAA,trezeste-te!!!da -ti 4 perechi de palme si cere scuze intregului popor roman!si lasa dracului broasca ca te umpli de negi!!:)))
    Trimis de FOX, – 2008-11-08 la 23:53

    Apreciază

Comentariile nu sunt permise.